Ancak Kars’ın emekli olmasından sonra Demirören Haber Ajansında işler iyi gitmedi ve Kars şef olarak geri döndü. Bursa’da müthiş dostlukları, haber diyalogları bulunan Kars’ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

KAŞIKÇI TAKDİM ETTİ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret eden Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Saadettin Kaşıkçı kurumun hazırlamış olduğu kitabı taktim etti.

BEŞYILDIZ’DAN BAŞKANA

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na Gazeteci yazar Turgay Beşyıldız ‘Dar sokaklarda iz bırakanlar’ adlı kitabını takdim etti.

BAYBURT ÖNEMLİ

Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Saadettin Okay ve Yönetim Kurulunu ziyaret eden AK Parti il Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ve Ortahisar ilçe Başkanı Makine Mühendisi Selahattin Çebi’ye ziyaretlerinin anısına birer plaket takdim ettiler.

ALPER'DEN ŞEHİT AİLESİNE JEST

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile eşi Kezban Alper, 2000 yılında şehir olan Jandarma Komando Er Mustafa Mutlu'nun annesi ve kardeşlerini Faroz'daki evlerinde ziyaret etti. 21 Aralık 2000 tarihinde Çanakkale Cezaevindeki 'Hayata Dönüş' operasyonunda şehit olan ve Trabzon şehitliğinde toprağa verilen Mustafa Kurt'un ailesini eşi ile ziyaret eden Alper, "'Hayata Dönüş’ operasyonunda Cezaevi'nde şehit edilen komando er Mustafa Mutlu’nun emanetleri annesi ve kardeşlerini  ziyaret ettik" dedi.

SAADET TEYZE BAŞKANA DEĞNEYİ VURACAK

Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Sütpınar Mahallesinde yaşayan Saadet Kıran, belediye başkanı Refik Kurukız’ı makamında ziyaret etti. Başkan Kurukız ile bir süre sohbet eden Saadet Teyze, ilçedeki cephe iyileştirmelerini çok beğenerek başkana teşekkür etti. Sütpınar Mahallesini de güzelleştirmesini başkandan isteyen Saadet Kıran, “Bu çarşıyı ne güzel yaptın. Ama hep çarşıyı güzelleştirip duruyorsun. Refik oğlum gel bizim kapıyı da güzelleştir. Yoksa habu değneğimi kafana vururum” dedi. Saadet Teyzenin isteğine kayıtsız kalmayan Başkan Kurukız, “Teyzecim senin emrin bizim için bir görevdir. Senin kapını da güzelleştireceğiz” diye konuştu.

KAHRAMANLARLA İFTAR

Vatan ve bayrak sevdalısı Trabzonlu Abdullah Özer, uluslararası nakliyecilerin sıkıntıları için Ankara’da Ulaştırma Bakanlığında toplantıya gitti. Toplantıdan sonra Trabzon’a dönüş yoluna geçen Özer, yol arkadaşı Taylan Çebi ile Çorum Özel Harekat Şube Müdürlüğünde kahramanlarla orucunu açtı. Doğu ziyaretlerinden tanıdığı Çorum Özel Harekat Şube Müdürü Ali İhsan Göv, Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Şimşek ve şubede görevli kahraman polislerle orucunu açan Özer, kahramanlarla bir süre de sohbet etti. Kahramanlara görevlerinde başarılar dileyen Özer, Trabzon’a dönüş için yola çıktı.

28 AKADEMİSYEN ALINACAK

Trabzon Üniversitesine 28 akademisyen alınacak. Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, Fatih Eğitim Fakültesinde 5, İletişim ve Spor Bilimleri fakültelerinde ise 1'er profesör görevlendirilecek.

Fatih Eğitim Fakültesine 5, Devlet Konservatuvarı, İlahiyat Fakültesi ile Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokuluna da 1'er doçent atanacak. Ayrıca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda 4, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 3, Fatih Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Tonya Meslek Yüksekokulu, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu ile Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunda 1'er doktor öğretim üyesi görevlendirilecek.

 “ECDADIMIZA ÇOK BORÇLUYUZ”

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Ergan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı. Ergan, “Bir yandan 7 düvele karşı vatan topraklarını korumak için İstiklâl Mücadelesi verirken, diğer yandan geleceğin Türkiye’sini sağlam temeller üzerinde inşa etmeye çalışarak, 23 Nisan 1920’de millet iradesinin ülke yönetiminde tecellisi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Tüm dünyaya örnek olan ve sonrasında bir sömürge halinde yaşayan birçok ulusun da mücadele ederek bağımsızlıklarını elde etmelerine dolaylı olarak önderlik eden Atatürk, 23 Nisan 1920’yi çok daha anlamlaştırarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu armağanın dünya çocukları için, sadece Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılmış olması da başlı başına övünç kaynağıdır. Tarihin derinliklerinden gelen Türk Milleti adına kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni bize emanet edenlere olan borcumuzu ancak ve ancak, bu ülkeyi her alanda güçlü kılıp, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında ilk sıraya oturtmakla ödeyebiliriz. Bunun için her işin başının üretim olduğunu kabul etmeliyiz. Ürettiklerimizin geleceğimiz olacağını bilmeliyiz. Bunun için de, çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, çok kazanarak her bakımdan zenginleşmeliyiz. Çünkü, bir yandan İstiklal mücadelesi yapıp diğer yandan da demokrasi inşasını yapan ecdadımıza çok borçluyuz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 101’inci kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun.”

Editör: TE Bilisim