20 kişilik ekiple Kıbrıs’a çıkarma yapmaya hazırlanan Akçaabat Folklor Derneği, yavru vatandaki gurbetçilerin en büyük ilgi odağı oluyor. Bugün iskele meydanında yapılacak olan hamsi şölenine Akçaabat folklor derneği hazır.
 
Yardım’ın Yerli Üretim Mandalinaları
 
Trabzonlu siyasetçi, iş insanı AK Parti ile MÜSİAD Trabzon Şube Yönetim Kurulu Üyesi Numan Yardım, yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü bilişim ve inşaat sektöründe yoğun çalışır.

Yardım, şu anda da yazılımla ilgili bir projede yoğun çalışıyor. İşlerinden fırsat buldukça da Çarşıbaşı’ndaki bahçesinde soluğu alır. Yardım, dün yine bir fırsatını buldu ve bahçesine gitti. Yerli üretim mandalinalarından kova kova topladı ve dostları ile paylaştı. Yardım, önümüzdeki hafta kentte güzel bir projeye imza atacağını da söyledi.
 
Başkanlar Mecliste Yan Yana
 
Trabzon siyasetinde çekirdekten yetişen isimler hiçbir zaman birbirinden kopmuyor.

AK Parti’de Maçka Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Adıgüzel ile Dernekpazarı Gençlik Kolları Başkanı Ersin Akyol, siyasetin göbeğinden yetiştiler. Direklerde bayrak astılar, şimdi de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak meclisteler. Meclis toplantısının dünkü oturumunda yan yana oturdular, eski anıları yad ettiler.
 
Kim Bu Şalpazarılı?
 
Şalpazarılı bir kişi İstanbul İyi Parti yönetimini karıştırdı. İstanbul Kirazlıtepe’de yaşayan bir Şalpazarlı kendi kendine görev atadı. İYİ Parti İstanbul il yönetiminde bulunan kişi kendi kendine görev atayarak İstanbul İYİ Parti 1.Bölge Mahalli İdareler Bölge Koordinatörü diye kendini tanıttı. İstanbul il yönetiminin durumdan haberdar olmasıyla İstanbul’daki tüm İYİ Parti teşkilatları alarma geçirildi.   Mahalli İdadelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fatih Oğuz tüm ilçe başkanlıklarına bildiri göndererek böyle bir görevlendirmenin hiç yapılmadığını belirtti.

Şalpazarlı kimliği henüz açıklanmayan bu kişinin üst düzey diğer siyasi partilerden siyasetçilere de kendini bu şekilde tanıtması işin ilginç başka bir yönüydü. İşte İstanbul il yönetiminin o bildirisi: “İl Başkanlığımızca ve Mahalli İdareler Komisyonu ve Birim Başkanlığınca bu şekilde bir görevlendirme ve yetkilendirme yapılmamıştır . Bu tür ibarelerle kendini yetkilendirmiş olarak ifade eden kim olursa olsun herhangi bir izin almadan yaptığı duyuru İl Başkanlığımız ve Birim Başkanlığımızı temsil etmediğinden hükümsüzdür.
 
Avrasya’ya Teklif

Yomra Belediyesi ile Avrasya üniversitesi arasındaki çözümsüzlük devam ediyor.  Avrasya önceki belediye yönetiminin oluru ile 46 dönümlük alanda hizmeti sürdürürken yeni yönetim bu alanın tahsisinin usulsüz olduğunu belirterek yeri geri vermesini istemişti.  Bu gelişmeler yaşanırken Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’ndan flaş bir teklif geldi. 

Avrasya Üniversitesi’ne çağrıda bulunan Nuhoğlu, ‘Eğer Çarşıbaşı ilçesine 4 yıllık bir fakülte kurmak isterse Avrasya Üniversitesi’ne bedelsiz 26 dönüm yeri vereceğim.  Yarın geliyorum, taşınıyorum desin 26 dönümlük alanda ilçemize fakülte kurulması için biz hazırız. Yeter ki ilçemize 4 yıllık bir fakülte kurulsun’  dedi.

Toki Konut Yapacak Mı?
 
TOKİ projeleri ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Trabzon Milletvekili Salih Cora özellikle herkesin merak ettiği o soruya cevap verdi. Ortahisar ilçesine 480 adet konut yapılacağı açıklayan Cora, konutların ise nereye yapılacağının önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti. 

Cora Çömlekçi'de 9.6 hektarlık Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk ihalesinin Şubat ayında gerçekleştirileceğini ve kısa sürede bu alanda dönüşümün sonlandırılacağını ifade etti. Trabzon Merkez'de 336 adeti 2+1, 144 adeti 3+1 olmak üzere toplamda 480 konut Trabzon Araklı'da 195 adeti 2+1, 83 adeti 3+1 olmak üzere toplamda 278 konut Trabzon Tonya'da 66 adeti 2+1, 28 adeti 3+1 olmak üzere toplamda 94 konut Trabzon Sürmene'de 70 adeti 2+1, 30 adeti 3+1 olmak üzere toplamda 100 konut Trabzon Şalpazarı'nda 34 adeti 2+1, 14 adeti 3+1 olmak üzere toplamda 48 konut

2 Personel Alacak
 
Rize Ticaret ve Sanayi Odası 2 Personel Alacak Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO), 2 personel alımı yapacağını duyurdu.  Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO)'dan yapılan 2 farklı duyuruda, birer adet İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin "İktisat, İşletme ve Kamu Yönetimi" ile İletişim Fakültelerinin "Yönetim Bilişim Sistemleri" bölüm mezunu olmak üzere toplam 2 personel alımı yapılacağı belirtildi.


Duyuruda, adayların 32 yaşını doldurmamış olmaları ve KPSS'den  en az 70 puan almış olmaları gerektiği kaydedilirken, başvuruların 27 Ocak 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar RTSO'ya yapılması gerektiği ifade edildi.
 
Karaibrahim, Adaylığını Açıkladı
 
Ahmet Karaibrahim, CHP Giresun Merkez İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Karaibrahim, şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemde Giresun Merkez İlçe Başkanlığına adaylığımı öncelikle sizlerle paylaşıyorum.
 
Üyelerimizden, delegelerimizden aldığımızı yetkiyi en iyi şekilde kullanıp; halkımıza hizmet etmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Ben değil, biz anlayışı ile partimizi büyütmek, ülkemize ve çocuklarımıza umut olmak için yola çıktık.
 
Gece gündüz, partimizi iktidara getirmek için hiç durmadan çalışacağımıza, şahsım ve arkadaşlarım adına ilk günden sizlere söz veriyorum. Daha da önemlisi ne biliyor musunuz sevgili dostlar; birbirimizi sevmek zorundayız, bu sevmek sözcüğünü kalbimize yerleştirmek zorundayız, hiç kimseyi ama hiç kimseyi öteki olarak görmemeliyiz.
 
Partimize gönül veren, partimizin her kademesinde görev yapmış yöneticilerimize, köydeki, kentteki üyelerimize, bu gün beni yalnız bırakmayan tüm dostlara şükranlarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Yarınlara umutla yürüyeceğiz. Ben değil, bizler başaracağız.”
Editör: TE Bilisim