NAHÇIVAN’DAN ZİYARET

Nahçıvan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Başhekim Yardımcısı Elmar Rzayev (Vaskuler Doppler Bölümü) Dekan Yardımcısı Metleb İbrahimov (Çoçuk Alerjisi ve İmmünoloji Bölümü) İlkay Eliyeva (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü) ve Zülfiyye Seyidzade (Farmasötik Mikrobiyoloji Bölümü) Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti. Nahçıvan Üniversitesi’nden gelip KTÜ Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde staj yaparak eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilere, süreçte sağlanan destek adına teşekkür mahiyetinde gerçekleştirilen ve bu noktada geliştirilebilecek iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

KAFKAS’TAN USTAOĞLU’NA ZİYARET

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanı (GAMER) Hakan Kafkas, Valimiz İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

ŞALPAZARI'NA HAYIRLI OLSUN

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor. Belediyenin makine parkına yeni araçlar katıldı. Belediye Başkanı Refik Kurukız, araçların anahtarını teslim aldı. Kurukız, "Araç filomuzu güçlendirmeye devam ediyrouz.  Belediyemiz araç parkına bir araç daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sokak , Cadde temizliği ve itfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere talep ettiğimiz aracı bugün teslim aldık. Aracımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, arkadaşlara kazasız belasız mesailer temenni ediyoruz" dedi.

ARSİN’DE DURMAK YOK

Arsin Belediyesi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, çalışmalar ile ilgili yaptığı bilgilendirmede şunları kaydetti:  “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hafta boyunca Arsin’i güzelleştirmek için aşağıdaki işleri gerçekleştirdiler; Fatih, Güzelyalı ve Merkez’de yıkama işlemi yapıldı. Yeşilyalı Mahallesi ve Merkez Anaokulu önü ot biçme, ağaç budama ve temizlik işlemleri yapıldı. İlçemiz Devlet Karayolu Caddesi yan yolda Arsin MYO’dan başlanıp Arsin Devlet Hastanesi kavşağına kadar ot biçme ve temizlik işlemleri yapıldı. Belediye Aile & Halk Plajımızın ot biçmesi ve temizliği yapıldı. Güzelyalı Mahallesi Aksa karşısındaki çocuk oyun parkının yıkama ve temizlik işleri yapıldı. İlçemizin ihtiyaç olduğu bölgelerinde kullanılamayacak olan çöp konteynerlerinin değişimi yapıldı. İlçe genelinde çöp toplama ve genel temizlik hizmetleri yapılmıştır.”

ÇALIŞMALARI KONUŞTULAR

Arsin Belediye Başkanı Recep Çebi ve İmar ve Şehircilik Müdürü Zihni Hancı  DSİ Bölge Müdürü Cengiz Han Kılıçaslan’ı ziyaret etti ve çalışmaları konuştu.  

 “KENETLENİRSEK HİÇBİR DAYATMA UYGULANAMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Oyman yaptığı açıklamada terminal binasının yerine dikkat çekerek: “Mevcut terminal yerinin imarıyla alakalı paylaşımlar yapılıyor. Unutmayın ki eğer bir olup kenetlenirsek hiçbir dayatma uygulanamaz. Siz endişe duymayın, yeri geldiğinde çıkan ortak güçlü bir ses karşısında bu şehir üzerinden geçinenler endişe duysun. Her zaman söylediğim bir söz var; bu şehir bir kişiden büyüktür. Birileri öngörüsüz şekilde borçlanıp ‘para lazım’ diye halkın mallarını savuramaz. Birileri belediye başkanını alkışlayacak diye de bizler eksikliklere ve hatalara susacak değiliz.” Dedi.

 “HİÇBİR STK BİZE ALTERNATİF YER SUNMADI”

Gümüşhane Modern Karma Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Saraç, son günlerde sosyal medyada ve kamuoyunda bazı sivil toplum kuruluşlarının Gümüşhane'ye ikinci bir sanayi sitesinin yerinin nerede olacağı hakkında beyanat verdiğini, temennilerde bulunduklarını fakat alternatif bir yer de sunmadıklarını belirterek serzenişte bulundu. Saraç, “Bizler kooperatif olarak yaklaşık 3 yıldır yer konusunda çalışma yapmaktayız. Ancak bize bu süreçte herhangi bir STK arayıp şurada olsun veya burada olsun diye bir öneride bulunmamıştır. Geldiğimiz noktada bütün alternatifler araştırılarak ikinci sanayi sitesinin Pirahmet kavşağı karşısına yapılmasına karar verilmiştir” dedi. Saraç, “Çünkü geldiğimiz nokta çok önem arz etmektedir. Çok uzun bir yol kat edilmiştir. Bizim asıl amacımız Gümüşhane'ye ikinci bir sanayi sitesi yaparak şehre bir katma değer sağlamaktır. Sizlerden ricamız lütfen buna engel olmayın, bu şehre asıl siz yazık etmiş olursunuz” diye konuştu.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Trabzon’da son günlerde hastane acillerinde yaşanan yoğunluk vatandaşlar tarafından tepki çekiyordu. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili değerlendirme yaparak, açıklamada bulundu.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Değerli halkımız, özellikle merkez hastanelerimizin acillerindeki yoğunlukları değerlendirdiğimizde enjeksiyon uygulamalarının da bunda önemli bir paya sahip olduğunu gözlemledik.

Bu doğrultuda özel hastanelerin ücretlendirme politikaları nedeniyle vatandaşlarımızın yazılan reçetelerinin uygulamalarını ücretsiz olması nedeniyle kamuda yaptırdıklarından hareketle, özel hastanelerimizle yaptığımız toplantı sonucunda her birinin ortaya koymuş olduğu duyarlılık ve iyi niyet neticesinde bundan sonra kendilerinde yazılan reçetelerin tedavi uygulamalarını (serum, enjeksiyon vb.) yine kendilerinin ücretsiz yapmaları yönünde karar almalarını istedik. Onlar da bunu kabul ederek hastanelerinde ilan edip uygulamaya koydular. Bundan sonra tüm vatandaşlarımız özel hastanelerden hizmet aldıklarında hizmet karşılığı yapılacak tedavilerini yine aynı hastanede ücretsiz olarak yapabileceklerdir. Bu şekilde merkezdeki kamu hastanelerimizin(Fatih, Haçkalı Baba, Kaşüstü ve Numune Kampüsü, Ahi Evren) biraz daha rahatlayacağını ve acil hizmetinde aksamaların önüne geçeceğimizi umuyorum. Hayırlı olsun.”

Editör: TE Bilisim