Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve beraberindekiler Trabzon İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

BAŞKANLARDAN PLAKET

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ile Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, Akçaabat Akçakale’de ticari faaliyetini sürdüren Özgüneş ailesine plaket takdim etti. Bölgenin en büyük toptan satış mağazası olan ve aile şirketi ile bölge esnafına hizmet eden Özgüneş ailesi adına plaketi Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş teslim aldı. Güneş, “AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, AK Parti Akçaabat İlçe başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve parti ekibi ile birlikte plazamızı ziyaret ettiler. İlçemize yaptığımız katkılar dolayısı ile Özgüneş Ailesi adına hazırladıkları plaketi şahsıma takdim ettiler. Ziyaretleri ve nazik hediyeleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRK-İŞ 7M’LE İMZALADI

Türk-İş Trabzon Şube’ye bağlı sendika üyeleri adına Özel Trabzon 7M Hastanesi ile Yol-İş Sendikası 1 Nolu Bölge Başkanı, Türk-İş İl Temsilcisi Gökhan Gedikli, Özel Trabzon 7M Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt ve Başhekim Genel Cerrah Opr. Dr. Ayhan Çağılcı aralarında düzenlemiş olduğu protokol gereği bir yıl süreyle sendika üyelerine ve birinci derece aile yakınlarına poliklinik hizmetlerinde özel anlaşma sağlandı. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Ayhan Çağılcı, “Özel Trabzon 7M Hastanesi olarak kurumlarımızla anlaşmalarımız devam ediyor. Türk-İş Trabzon temsilciliği ve bağlı sendikalar ile özel anlaşmamızı imzaladık. Anlaşmamız her iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

YEDAM 2 YAŞINDA

Bağımlılıkla mücadelede etkin kurum olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından Trabzon’da faaliyete geçirilen Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ikinci yılını geride bıraktı. Çukurçayır Mahallesinde faaliyet gösteren YEDAM’ın kuruluş yıl dönümü nedeni ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Trabzon Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Öztürk, YEDAM Koordinatörü ve YEDAM ekibi ile pasta kesildi. Boz, “Bağımlılıkla mücadele için ayakta tedavi ve psikolojik destek veren YEDAM, Trabzon’daki faaliyetinde 2 yılı geride bıraktı. Gönül ister ki buralara hiç ihtiyaç olmasın. Ne yazık ki ihtiyaç var. Bağımlılıktan uzak sağlıklı bir gelecek için ekibimiz burada aktif görev alıyor. Çevrenizde bağımlı olduğundan şüphelendiğiniz kişiler varsa, 115 YEDAM Danışma Hattı’nı arayarak neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. YEDAM, Türkiye’nin birçok şehrinde ve K.K.T.C’de de hizmet vermektedir. 12 yaş ve üzerindeki kişilere Alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı konusunda destek almak isteyen veya ayaktan müdahale hizmetinden yararlanmak isteyenlere Kişiyi tedaviye yönlendirmek için gerekli yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet verilir” dedi.

ÜRETEN KAZANACAK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon şube başkanı Zafer Ofluoğlu, her fırsatta üretime dikkat çekiyor. Ofluoğlu, “Yıllardır ‘Üreten kazanacak’ dedik. Tüketen tedirgin olacak. Ürettiğin kadar tüketme hakkın var bunu bil. Döviz bir emtia gibi alınıp satılmasına kesinlikle engel olunmalıdır. Kimsenin emeği bu şekilde elinden alınarak, kimseye helal olmaz. Asıl olan mal ve hizmettir” dedi.

FORMALAR HANCIOĞLU’NDAN

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Hancıoğlu, Sürmene’deki Ahmet Yılmaz Uygulama Okuluna ‘O sene bu sene’ sloganı ile forma hediye etti. İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Milli eğitim müdürü Halil İbrahim Revi’nin de katıldığı forma dağıtım töreninde Trabzonspor formalarını alan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Öğrenciler, forma hediyesi için teşekkür ettiler.

ÜÇÜNCÜOĞLU İDDİALI

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 9 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştireceği genel kurul toplantısında başkanlık için adaylığını açıklayan MKM Tur Sahibi Köksal Üçüncüoğlu, mevcut yönetimin işbaşında olduğu dönemde gözle görülür bir icraatı olmadığından görev talip olduğunu söyledi. Mevcut Başkan Ali Şentürk’ün bir önceki seçimde yeniden aday olmayacağını söylemesine rağmen tekrar aday olmasını manidar bulduğunu belirten Üçüncüoğlu, taksi ve minibüs duraklarının perişan halde olduğunu, kamyon ve kamyonetçi esnafının kendi haline terkedildiğini belirterek, “Göreve seçilmemiz halinde esnaf arkadaşlarımızla birebir ilgilenecek ve sorunlarını çözeceğiz.” dedi.

ONLARIN ZARARINI KİM KARŞILAYACAK

Demokrat Parti İl Başkanı Ali Akar, açıklamalarda bulundu. Başkan Akar, “Reise sormak lazım böyle bir formülün varsa bunu neden dolar 8 tl iken uygulamadın. Atı alan Üsküdar’ı geçti. İthalat firmaları elindeki malı küçük esnafa kastı. Bu kararı alacağınızı sanıyorum bazı büyük firmalar biliyordu. Elindeki malı bayilerine dövizin yükseleceğini telkin edip malları taşraya sattılar. Bu malları alan esnaflarımız daha satmadan veya mağazaya sokmadan yüzde 50 sini Tayyip ellerinden aldı. Esnafımız pahalı aldığı malı ucuza satmak zorunda. Bu esnafımız artık belini düzeltemez. Her türlü zarardalar. Bu zararı kim karşılayacak. Bankadaki tl ni bankada tut dövizle aradaki farkı sana hazineden vereceğim diyorsun böylede bir kararda alıyorsun, soruyorum reise bu esnafın zararını kim karşılayacak. Küçük birikimi olanlar da parasını döviz yaptı. Neden yaptı? Parasının eridiğini görünce yaptı. Onları da mahvettiniz. Onların zararını kim karşılayacak. Belli bir süre bu dövizler bozulamaz. Hiç vicdanınız yok mu? Bu günkü örtülü faiz artışı yapıldı ve de bu günkü kriz ötelendi. Borcumuz 2022 sonunda en az 800 milyar doları geçer. Önümüzde tusanami bizi bekliyor. Yine de diyorum bu sistemin de ne olacağı muamma günün sonunu beklemek zorundayız.”

Editör: TE Bilisim