Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar,  yaptığı açıklamada Mumcu ve Çebi’yi tebrik etti. Bekar, “AK Parti İl Başkanlığına getirilen Sayın Sezgin Mumcu’yu tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. AK Parti’de beraber görev yaptığımız, iyi bir dost ve kardeş olarak benimsediğim, AK Parti teşkilatının çekirdeğinden yetişen, Sayın Selahattin Çebi’nin Ak parti Ortahisar ilçemiz İlçe başkanlığına atanmasından dolayı,  kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

İŞTE KIZILAY’IN ŞEFKAT ELİ

Türk Kızılay Akçaabat Şubesi, ilçenin Söğütlü Mahallesindeki Cuma Pazarı’nda vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu.

Akçaabat Şube Başkanı Sadettin Cinemre ile gönüllü üyeler Nazmiye Boğoçlu ve Nesrin İlhan, hazırladıkları çorbayı bardaklara doldurup vatandaşlara ikram etti. Akçaabat Şube Başkanı Sadettin Cinemre, “Bizim her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Soğuk hava şartlarında Pazar yerine gelmek zorunda olan esnafımız ile vatandaşlarımızın içini ısıtabilmek için sıcak çorba ikramında bulunduk. Kızılay şefkat eli, sıcaklığı ve merhameti ile her zaman vatandaşımızın yanında olmaya devam edecektir” dedi.

AYDIN ARTAN GIDA FİYATLARINA SERT ÇIKTI

Trabzon Eğitim İş Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Hilal Aydın yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Enflasyona karşı en korumasız durumdaki en yoksul kesimin aile bütçesinin en az üçte birini ayırmak zorunda bulunduğu gıda fiyatları 2021 yılına hızlı bir artış trendiyle başladı. Gıda fiyatlarının bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında arttığı ocak ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı da 121 lira artarak 3 bin 267 liraya yükseldi..

Gıda fiyatlarında, son bir yılda 2020 yılında 2019 yılına göre ise yüzde 29,9 oranında artış yaşandı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonun Ar-Ge birimi Kamuar’ın, fiyatlarını Ankara’daki pazar ve marketlerden her ay düzenli olarak derlediği ve halkın en fazla tükettiği 77 gıda maddesinden oluşan bir sepeti esas alarak yaptığı “halkın enflasyonu”  ve açlık sınırı araştırmasının Ocak 2021 ayı sonuçları açıklandı.  Araştırmayla, gelirinin büyük bölümünü gıdaya ayırmak zorunda olan ve enflasyona karşı herhangi bir koruması bulunmayan, sabit gelirlilerin, ücretlilerin ve yoksulların yaşadığı gerçek enflasyonun boyutunun ortaya konulması amaçlanıyor. Araştırmayla ayrıca, açlık sınırı olarak da nitelendirilen dört kişilik bir ailenin  dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için  bu fiyatlar üzerinden yapması gereken aylık toplam harcama da hesaplanıyor.

Ocakta, özellikle ekmek fiyatlarına yapılan zammın etkisiyle ekmek, un, bulgur, pirinç, makarna fiyatları bir önceki aya göre, yüzde 5,5 oranında artarken, et-balık harcamalarında balık fiyatlarında yüzde 2,3 oranında yükseliş yaşandı.”

MUMCU’NUN BAŞKANLIĞI NASIL KARŞILANDI?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cuma günü il başkanlığı bayrağı teslim edilen Dr. Sezgin Mumcu, partili partisiz herkesin sevdiği bir isim olarak ön plana çıkıyor. Doktor kimliği ile birçok hastanın iyileşmesine vesile olan ve kentte çok sevilen bir hekim olan Mumcu’nun kariyeri, kişiliği ve duruşu ile Recep Tayyip Erdoğan’ı Trabzon’da temsil edecek olması herkesi sevindirdi. Akçaabatlı olması nedeni ile ilçe halkının daha çok mutlu olduğu Mumcu, kentin en doğusundan en batısına kadar tüm teşkilatlar tarafından da şimdiden benimsendi. Mumcu’nun telefonuna da çok sayıda ‘hayırlı olsun’ mesajı geldi.

TANIŞ KASTAMONU’DA

Gümüşhane ArzularKabaköy Belde Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, Kastamonu’ya gitti. Burada Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’i makamında ziyaret etti. Bir süre sohbet eden Tanış ve Kavaklıgil, belediye çalışmaları ve hizmetler noktasında istişarede bulundular. Tanış, Kavaklıgil’e misafirperverliği için teşekkür etti.

YENİDEN REFAH ÇALIŞMALARA ARA VERMİYOR

Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Mustafa Durmuş ve yönetimi siyasi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İl merkezinde yaptıkları çalışmalarının yanı sıra ilçelere de ziyaret gerçekleştiren Durmuş, Of’ta da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Durmuş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ve Of İlçe Başkanı Hüseyin Bereket Ayaz’ın katılımıyla Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, İlçe Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Of Medya Kurulu Başkanı İzzet Keleş'i ziyaret ettiler. Kurum ziyaretlerinin ardından esnaf ve vatandaşlar ziyaret edilerek dertleri dinlendi.

KADINLAR GÖNÜLLERİ FETHETTİ

AK Parti Ardeşen Kadın Kolları sosyal içerikli etkinliklerine devam ediyor. Ardeşen’de bir grup ev kadını ve hayvan severler evlerinde aş pişirerek mevsim dolayısıyla soğuyan havalarda dışarıda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına verdi. Kış aylarında ve özelliklede pandemi döneminde yiyecek bulamayan sokak hayvanlarını besleme adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten AK Parti Ardeşen Kadın Kolları Başkanı Fatma Sevim Okutan, “ Kadın Kolları üyelerimiz ile birlikte kendi evlerimizde hazırladığımız yemekleri sokak hayvanlarıyla buluşturma ve onları besleme adına bir etkinlik düzenledik. Bu ve benzer faaliyetlerimiz periyodik aralıklarla devam edecek diyen Okutan; Toplumun sosyal duyarlılığını arttırma adına sokakta bakıma muhtaç hayvanlara Ardeşen İlçe Belediyemiz güzel bir yatırımla destek vermekte. Bu bağlamda başta Belediye Başkanımız Avni Kahya beyi ve bu bakım evinin inşaasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim