Trabzon-İstanbul-Bursa’da ki mağazaları ve atölyelerinde Trabzon Hasır Bileziğinden kazaziyeye kadar bir çok el emeği ürünü dünyanın her noktasına sunan Kara, kentin tanınmasına da son derece önemli katkılar sağlıyor.
 
Kara, şehrin kalkınması ve gelişmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ederek, “Enflasyonla topyekün mücadeleye her esnaf ve işadamı gibi bizim de katkılarımız var. Ülkemiz 2019 yılı itibariyle bu zor günleri inşallah aşacaktır. Herkesin biraz sabırlı olması lazım. Bizim gibi iş adamları istihdama katkı sağlayarak zor günleri aşacağız” dedi.
 
Sarıalioğlu’ndan Çağrı
 
Trabzon’da Gayrimenkul sektöründe yeni bir nefes aldıran Saral Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu, yatırım yapacaklar için gayrimenkul almanın tam fırsatı olduğunu ifade etti. Şahsi ve şirketin resmi sosyal medya hesaplarından sürekli yatırım çağrısı yapan Sarıalioğlu, “Döviz kurlarının düşmeye başlamasıyla yatırımcılarımız ciddi hamleler yapmaya başladı. Gayrimenkule yapılan yatırım her zaman kazandırır. Gayrimenkule şu an yatırım yapmanın tam zamanı. Dövizden kazanamayacağınız kur farkını gayrimenkule yatırım yaparak kazanabilirsiniz” dedi.
 
Usta’ya Ziyaretler Sürüyor
 
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Hakan Usta’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz, hastanede ki çalışma

ekibi ile birlikte Usta’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Usta’ya görevinde başarılar dileyen Başhekim Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz, “Allah size görevinizde üstün başarılar nasip etsin” dedi. Usta, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek güzel dilekleri için başhekim ve ekibine teşekkür etti.
 
İddialar Dayanıksız
 
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisindeki askeri öğrenciler ile ilgili iddialarına İçişleri Bakanlığı’ndan yazılı açıklama yapıldı.  Yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde bazı basın yayın kuruluşları ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın “Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisindeki askeri öğrencilerin kursiyer statüsünde gösterilerek 24 Haziran seçimlerinde oy kullandırıldığı, bunların ikamet kayıtlarının usulsüz şekilde yaptırıldığı ve seçim günü kamu araçlarıyla taşındıkları” iddiaları dile getirilmiş, bu iddialarla ilgili TBMM’ye soru önergesi verilmiştir. 

Söz konusu mesnetsiz iddialarla ilgili kamuoyuna aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur; Anayasamızın 67’inci maddesinde 18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşının seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahip olduğu hüküm altına alınmıştır. Bunun istisnaları da yine Anayasamızın aynı maddesinde ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 7’inci maddesinde belirtilmiştir. Bahse konu düzenlemelere göre; askeri öğrenciler seçim ve halkoylamalarında oy kullanamamaktadır.  Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencilerinin kamu araçları ile toplu olarak oy kullanmaya götürüldükleri iddiası ise her türlü dayanaktan yoksundur. Sonuç olarak, söz konusu iş ve işlemlerde hukuka ve mevzuata aykırı hiçbir husus bulunmadığı gibi ilgililerin Anayasal haklarını kullanmalarının ötesinde de bir durum söz konusu değildir” denildi.
 
Editör: TE Bilisim