İki pırıl pırıl genç. Onları görünce Refah Partisi’nin 1990 sonrasında yaptığı gençlik ziyaretlerini hatırladık. Sefa Aydın, Başkan Cevat Kurt beyin selamını getirdi ve 27 Eylül tarihnde muhteşem bir kongre yapacağız, sizleri de bekliyoruz dedi. Aydın ve Kutoğlu ile uzun bir sohbet yaptık. Saadet partisinin şu anda tek yerli ve milli parti olduğunu söyleyen Aydın, ‘Trabzon’da partimizi yenileyeceğiz ve iktidarın alt yapısını yapacağız’ dedi. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi iletiyoruz ve gençleri tebrik ediyoruz. Çünkü içlerinde öyle bir sevda ve inanmışlık var ki, merhum Erbakan hoca gibi gelecek ve iktidar bizim diyorlar.
 


SULTAN GÖKTAŞ İLE SOHBET    
 
AK Parti’nin Trabzon’daki ilk Teşkilat Başkanı Sultan Göktaş aradı. Serince köyünün aynı zamanda muhtarı. Of’un ağır bir sel felaketi geçirdiğini söyledi. Ve Çaylıkların arazilerin yarıldığını, hamur gibi yoğrulduğunu ifade etti. Birde uyarısını TAKA aracılığıyla yaptı: ‘Sel sonrasında bazı bölgelerde yarıklar oluştu çay bahçeleri göçtü. Bir an önce AFAD ve büyükşehir gelip inceleme yapıp önlem almazsa Büyükşehir müdahale etmez ise gelecekte çok önemli tehlikeler olabilir. Bugüne kadar yapılanlara teşekkür ediyorum. Geldiler baktılar bazı önlemler aldılar. Ama yetmez. Serince ve bazı köylerde sıkıntı büyük’ dedi.
 

 
ÇARE SİZSİNİZ!
 
Araklı’nin 50 yıllık Dağbaşı Çankaya Muhtarı Osman Akyıldız, Araklı Dağbaşı Bayburt karayolunun artık trafiği kaldırmadığını yolda bakım ve onarımın dışında acilen genişletme çalışmalarının yapılması gerektiğini, yolun bu şekilde hizmet veremediğini, ölümcül kazalara neden olan Trafik kazalarının neticesinde Araklı Karadere Bayburt yolunun ölüm yolu haline geldiğini belirterek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bu yolun çaresi sizsiniz Cumhurbaşkanım. Bu yol 50 yıllık muhtarlığına bu hale geldi. Tamamlanmadan giderse gözlerim açık giderim. 1.5 milyon nüfusa hizmet verecek bu yolun bir an önce tamamlanması için vekillerimiz gayret ediyor. Bizde Çankaya bölgesi olarak kamulaştırma dahil her tür yardımcı olmaya hazırız.”  dedi.
 

 
BAL, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
 
MHP Ortahisar İlçe Başkanlığı için Orhan Bal adaylığını açıklamıştı. Bal yaptığı açıklamada adaylığı ile ilgili MHP Genel Merkezi tarafından kendisine ulaşıldığını kaydetti. Görüşme ile ilgili bilgi veren Bal, açıklamasında şunları kaydetti: “Genel Merkezimizin teşkilatlara tek liste tavsiyesi aslında; il başkanlık makamınca 18 ilçenin mevcut başkanları ile değil birleştirici, bütünleştirici ve çoğaltıcı yönetimler oluşturan ilçe başkanlarının tek liste ile gitmesi amaçlanmıştır. Mevcut ilçe başkanının her hareketini takip edeceğimi, geçmiş hatalarının ve yanlışlarının da takipçisi olacağımı da beyanla ifade ederim. Şimdi siz beni davaya zarar vermekle, lidere sadakatsizlikle tenkit, ihraç etmekle tehdit ediyorsunuz. Süreci yönetebilseydiniz en az 8 ilçe değişir 18 ilçede güçlü bir şekilde 2023 seçimlerine hazırlanabilirdik. Yazık oldu. 8 Eylül tarihinde genel merkezimiz tarafından arandım. Genel Merkezimizin adaylık sürecinde yapmış olduğum çalışmaların takip edildiğini  ve bilgilendirildiklerini tarafıma ilettiler. Malum Pandemi süreci nedeniyle Türkiye genelinde Genel merkezin almış olduğu kararla tek listeyle seçimlere gidilecek olması münasebetiyle adaylıktan çekilmem tavsiye edilmiştir. Davama ve partime olan inanç, liderime olan sadakat, sevgi ve saygımdan ötürü Genel Merkezimizin tavsiyesi Sayın Liderim Dr. Devlet Bahçeli’nin tek liste talimatlarına uyarak Ortahisar ilçe başkanı adaylığından çekildiğimi kamuoyuna beyan ederim.”
 

 
ÇUVALCIYA ZİYARET
 
Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna ve beraberindeki yazarlar, KTÜ’ de görevine yeni başlayan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten sonra açıklama yapan Kamuran Tuna, “Nazik ev sahipliği ve sıcak ilgisiyle müşerref olduk. Üyelerim, Yönetim Kurulum ve şahsım adına teşekkürlerimi arz eder, Sayın Rektörümüze muvaffakıyetler dilerim. Sadece fotoğraf için maskelerimizi çıkardığımızı da belirtelim.” İfadelerini kullandı.
 


ÇİÇEK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
 

Of Karate Spor kulübü Of’ta göreve başlayan Kaymakam Hayrettin Çiçek‘i makamında ziyaret etti. Yapılan açıklamada, “Türkiye Karate Federasyon Başkanımız Esat Delihasan gönderdiği hediyeyi kendilerine verdik ve Hayırlı olsun dileklerimizi sunduk.” dedi.
 


DOLAPTAKİ LEZZET NERDE OLABİLİR Kİ
 
Trabzon Merkezli Çavdaroğlu61 Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Çavdar, iş görüşmesi ve kısa bir tatil için Ege Bölgesindeydi. Pandemi dönemi kurallarına çok dikkat eden Çavdar, mümkün olduğunca dışarıda yemek yememeye de özen gösterdi. Çavdar, dönüş yolunda yol kenarındaki tesislerde yemek yerine kendi TIR’larının şoförlerinin sofrasına misafir oldu. Çorum’un Osmancık ilçesinde TIR’ı yol kenarına çektiler. Dolaptan yemekleri pişirip yediler. Çavdar, “Dolaptaki lezzet hiçbir yerde olmaz.” dedi.
 


 2023’E KOŞMALIYIZ
 
AK Parti Ortahisar eski yöneticisi Serdar Uzun, kongre süreci ile alakalı Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm söylediklerine katıldığını söyledi. Uzun, “Trabzon teşkilatlarımız gayet başarılıdır. Liderimizin yolunda emin adımlarla yoluna ilerliyor. Genel Başkanımızın da dediği gibi halkımızın her an yanında olmalıyız. Ben parti teşkilatında aktif görev almasam da bir nefer olarak her an sahada oldum. Herkes de bunu yapmalıdır. Şu anda yöneticiliği sona erecek olanlar var. Asla darılmamalı partinin askeri olarak 2023 yolumuza emin adımlarla koşarak gitmelidir” dedi.
 

 
BAŞKAN METİN’DEN CHP’YE ZİYARET
 
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, CHP Rize İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Metin ziyaretinde CHP İl Başkanı Saltuk Deniz ve parti yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette belediye çalışmaları hakkında bilgiler verilerek görüş alışverişinde bulunuldu.
 


DEMİR AİLESİNİN BAŞI SAĞ OLSUN
 
Taka Gazetesi eski çalışanlarından Ergün Demir’in annesini geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Annesini son yolculuğuna uğurlayan Demir’in üzüntüsünü paylaşıyor Taka ailesi olarak Ailesine baş sağlığı diliyoruz.


 
Editör: TE Bilisim