Araklı’ya yakın olmasına rağmen hizmet almada Gümüşhane’ye bağlı. İl özel idaresine onlarca kez telefon edilmesine rağmen sorun çözülmedi. Gümüşhane özel idare başkan ve yetkililerine sözümüz, ne bekleniyor? Acaba salgın hastalık mı?
 
Ali Turan Yavuz Sultan Selim’de
 
Trabzon’da eğitime 30 yılını veren Ali Turan, Fatih Lisesi, Sosyal Bilimler lisesi Cumhuriyet Lisesi ve Dünya futbol şampiyonu yaptığı Erdoğdu Anadolu Lisesi’nden sonra Beşirli’deki Yavuz Sultan Selim Anadolu lisesi tayin oldu.
 Görevine başlayan Ali Turan’ı tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Bayrağı Muhittin Yücealtay’dan alan Ali Turan’a Sporun içindeki bir arkadaşı bıraktı o aldık. Allah mahcup etmesin diyoruz
 
Telekom Yeşilova’ya!
 
Trabzon’da yaz sezonunda telefon ve internette de sorun yaşanıyor. Daha önce belde olan ve sonradan mahalle statüsüne dönen yerlere artık Telekom zor gidiyor! Yeşilova beldesinde Osman Bülbüloğlu aradı ve ‘2.5 aydır hem telefon görüşmelerimizde sıkıntı var hem de internette. Defalarca Telekom’a bildirmemize rağmen yapmadılar. Sonra da telefonlarımız ve internetin iptal etmeye çalıştığımızda da, Telekom iptal etmemek için uğraşıyor. Bir an önce Osman Bülbüloğlu’nun kapısıntaki ve internet arızayı giderin.
 
Akçay Kutladı
 
Trabzonlu iş adamı Kamuran Akçay, Erikbeli yaylasında muhteşem bir tesis yaparak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açılışı ile turizmin hizmetine sokan İş adamı Atilla Ataman’ı tebrik etti ve ‘Trabzon’daki tüm girişimcilere örnek olmuştur’ dedi.
 
Zafer Bayramını Kutladı
 
GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“Tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve destansı bir mücadele sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu zafer, toprakları işgal altında olan bir milletin azimle küllerinden yeniden doğuşunu simgeler. Bu büyük zaferde sadece düşman mağlup edilmemiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kayıtsız şartsız bağımsızlığını da müjdelemiştir. 26 Ağustos 1922 yılında başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmış, bu zaferle birlikte Türk milleti vatanını sonuna kadar koruyacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Tarihimizde sayısız mücadeleler ve destansı zaferler mevcuttur. Bizlere düşen ecdadımızın vermiş olduğu bu şanlı mücadelelere yakışır şekilde vatanımızı bilim ve akıl ile muasır medeniyetler seviyesine getirmektir. Gelecek nesillere bırakacağımız yegâne miras bu olmalıdır. Büyük Zafer’in yıl dönümü vesilesiyle, başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyor, yüce Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.’
 
Akyazı’nın Otopark Sorunu Çözülüyor
 
Trabzonspor’un stadı Akyazı’nın otopark sorunu Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi’nin gayretleri ile çözülüyor. Çebi, Akyazı’da yaklaşık 40 dönüm alanın otoparkı için çalışmalarını başlattı. Anılan bölgede inceleme yapan Çebi, “Akyazı da kurban Pazar’ı olarak hazırladığımız ve sonrası için otopark olarak planladığınız yaklaşık 40 dönüm alanda Trabzonspor yönetici arkadaşlarım Dursun Ali Sakarya ve Çok değerli kardeşim Zafer Göktaş ile birlikte inceleme yaptık.Daha verimli ve sağlıklı Otopark olarak kullanılabilmesi için yapılması gerekenleri ivedilikle yaparak en kısa sürede şampiyon Trabzonspor taraftarlarının hizmetine sunacağız” dedi.
 
Bir Gazeteci Ve Belediye Başkanının Hassasiyeti
 
Gazeteci meslektaşımız Hasan Bahadır, hayvansever birisidir. Hatta evinde bir tanede köpek bakar. Nerede yardıma muhtaç bir hayvan varsa da anında yardımına koşar. Bahadır, önceki gece de Trabzon Lisesi’nin bahçesine bağlanmış bir köpek gördü. Konuyu da hemen sosyal medyadan şu şekilde paylaştı: “Merkez Trabzon Fen Lisesi'nin (Trabzon Lisesi) kapısına bağlamışlar bu yavrucağı.  Onu buraya terk eden sözde insanın şimdi yüreği ferahtır zaaarr. Ama benim gözümde onu böylesine terk etmenin arabanın altında ezmekten, gözünü oymaktan, bacaklarını kesmekten hiçbir farkı yok. Çünkü kendi köpüş kızımdan, Bellamdan biliyorum. Onlar terk edildiklerinde kahrolurlar.  İşim olsa da Bella'mi bir gün bıraksam arkadaşıma, yemez, içmez, ortalıkta dolaşmaz. Karadeniz'de gemileri batmış misali kafası önde durur. Kapının önüne bir eşya gibi konulmaksa tam bir yıkımdır onlar için.  Şimdi bu can için ne yapmalı bilemiyorum.  Çözmeli miydim? Barındıracak ortamım yoktu, yanıma alamadım o yüzden.  Sadece bu gecelik yemeğini yedirebildim. Bu gece uykular haram.” Konuya hemen hayvansever kişiliği ile tanıdığımız Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç vakıf oldu ve, “Hasan bey,Duyarlılığın için çok teşekkür ederim. Şimdi talimat verdim. Terkedilmiş ise, oradan aldıracağım. Sahiplendirinceye kadar barınağa alacağız. Hayırlı akşamlar” diyerek yavru köpeğe sahip çıktı. Tebrikler Badadır, tebrikler Ahmet Metin Genç.
 
Umre Müracaatları Başladı
 
Diyanet İşleri Başkanlığı 2019-2020 yılı Umre müracaatları 23 Ağustos 2019 Cuma günü itibarı ile başladı. Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, 2019-2020 yılı Umre müracaatlarının 23 Ağustos tarihi itibari ile başladığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Umre sezonunun ilk üç ayında geçerli olmak üzere fiyatlarda büyük indirim yapıldığını söyledi. İndirimin 3 ay olarak planlandığını söyleyen Çakmakçı, 3 ayın sonunda sakin dönemin geçmiş olacağını ve tüm dünyadan insanlar umre için Kutsal topraklara akın edeceğini, dolayısıyla bu durumun umre fiyatlarını bir miktar yükseltebileceğini ifade ederek imkânı olanların bu süreyi iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Beytullah sevgisiyle yanan ve kutsal beldeleri ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için 7-11-14-15-20-25 günlük, karne tatilinde ise öğretmen ve öğrencilere yönelik 8 günlük umre programlarının bulunduğunu bildiren Çakmakçı, Umreye gitmek isteyen vatandaşlar tur programlarından kendine uygun olanı belirledikten sonra o tura ait banka tur kodu ücretini anlaşmalı bankalardan birine.
Editör: TE Bilisim