Ayşe Kara, 4 kardeşinin zihinsel engelli olduğunu ve yıllardır bakımsız toprak yollarda eziyet çektiğini dile getiriyor. Ayşe Kara, “Senelerdir başvurmadığım kurum kalmadı, mahallemizin muhtarı, belediye başkanlığına kadar çıktım yıllardır yolumuza beton dökülüp asfaltlama yapılmıyor. Şehirden taksi mahallemize 30TL’ye gelirken yolun bu halde kötü ve bozuk olmasından dolayı 2 katı ücret alınıyor. Yetkililerin bir an evvel mahallemizin yoluna çözüm bulmalarını istiyorum. En azından engelli kardeşlerimin ulaşım sorunu yaşamaması için devletimizden yardım istiyorum.” Dedi.
 


NİKAHA SOYLU AYARI
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan’ın savcı oğlu bugün saat 18.00’da Alyans Düğün salonunda yapılacak olan nikah merasimi Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’ye gelişi sebebiyle 15.30’a çekildi. Yıldırımhan bu önemli mazeret sebebiyle tüm dostlarını telefonla arayarak nikahın yeni saatini bildirdi.



 ÇEBİ MİSAFİRİNİ AĞIRLADI
 
Ortahisar Belediyesi'nin Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, makamında ağır misafirini ağırladı. İş dünyası ve siyasetin yakından tanıdığı Trabzon sevdalısı Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, Çebi'yi makamında ziyaret ederek bir süre istişare yaptılar. Kara, İstanbul ve Bursa'da daha çok kazanacak olmasına rağmen, Trabzon sevdasından vaz geçemediğinden altın ve inşaat sektöründeki yatırımlarının tamamını Trabzon'a yapıyor. AK Parti'de de uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev yapan Kara, Çebi ile hem siyaseti hem de belediye çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundular.
 

 
EREN’İ DE AYŞE ANNEYİ DE YALNIZ BIRAKMADI
 
Maçka Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Adıgüzel, Başkan Dr. Koray Koçhan olmadığı anda vekaletini en iyi şekilde temsil eder. Genç, gözüpek ve dinamiktir. Başkan Koçhan’ın eli ayağıdır. Temsili en iyi şekilde yerine getirir. Adıgüzel, şehidimiz Eren Bülbül’ün vefat yıl dönümünde mezarına gitti. Ayşe anneye çiçek yaptırdı. Mezarda duasını okudu.
 

 
HİÇ UNUTULUR MU? OKUL YILLARI
 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, Trabzon Endüstri Meslek Lisesi mezunudur. Dün valilikteki işleri için bölgeye geldi. Yanında okuldan samimi arkadaşı, meslektaşı, TIR sahibi Aydın Yıldırım’da vardı. Valiliğe gelmişken eski anıları yad etmek için okuluna gitti. Okul yıllarında Avni Aker stadının hemen yanında az çorba ile 2 sepet ekmek yedikleri meşhur ‘Hacı Babanın’ lokantasına uğradı ve eski anılarını gözlerinde canlandırdı. Özer, “Avni Aker stadyumun yanındaki Hacı babanın yerinde okul yıllarında az çorba ile iki sepet ekmek yerdik. Bugün o günleri yad ettik. Resimdeki Hacı baba dört yıl önce rahmetli oldu. Allah mekanını cennet eylesin. Öğrencilere her zaman yardımcı olurdu” dedi.
 

 
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMEK İHLALE YOL AÇAR
 
Trabzon Barosundan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “ İstanbul Sözleşmesi, şiddetin önlenmesi ve şiddet mağdurlarının korunması için devletlere yol haritası çizen ve atılması gereken somut adımlar konusunda kılavuzluk eden uluslararası bir sözleşmedir. Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan ve bugüne kadar 45 ülke ve Avrupa Birliği'nin imzaladığı sözleşmeyi ülkemiz ilk imzalayan ve onaylayan ülkedir. Son yıllarda kadına karşı şiddet katlanarak artmışken ve biz alanda çalışan Barolar ve Kadın Hakları Merkezler/ Komisyonları olarak İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 Sayılı Kanunun etkin olarak uygulanması için taleplerimizi ifade ederken ;ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi aleyhine algı oluşturularak İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilme hususunun tartışılmasını büyük bir kaygıyla izlemekteyiz. İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilmesi söylemi bile şiddeti arttırıcı bir etki yaratmakta, kadınları şiddete karşı korumasız kılmaktadır. Sözleşmeden imzanın çekilmesi kadınları, çocukları şiddete açık hale getirecek, devlete başvuranların önü kesilecek; bundan kadınlar, çocuklar olumsuz etkilendiği kadar ülkemizin dış dünyadaki itibarı da zedelenecektir. Kadın kazanımlarını geri götürecek, kadının insan haklarının ihlaline yol açacak, kadını özgür birey olmaktan
uzaklaştırıp ayrımcılığa muhatap hale getirecek, kadının kazanılmış yasal haklarını zedeleyecek hiç bir girişimi kabul etmiyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ihtiyacımız olan İstanbul Sözleşmesinin ve 6284 Sayılı Kanunun etkin bir şekilde, tavizsiz uygulanmasıdır.” denildi.
                                                                                                                                                                                       

 
 ÜSTÜN GAYRET GÖSTERDİLER
 
Çarşıbaşı İlçe Kaymakamı Burak Yılmaz ve beraberinde ki ekip ilçede denetimlerde bulundu.

 "Sağlık İçin Hepimiz İçin" Sloganıyla 81 İlde gerçekleştirilen Kovıd-19  denetimleri ile vatandaşlar uyarıldı.  Kaymakam Yılmaz, Denetimler kapsamında ilçe esnafını dolaşarak temizlik, maske ve mesafe kuralları hakkında bilgilendirmeler yaptı. Ardından pandemi süreci boyunca Çarşıbaşı Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte sürecin en iyi şekilde atlatılması için üstün gayretle çalışan İlçe Emniyet personeline Çarşıbaşı Kaymakamı Burak Yılmaz tarafından Başarı Belgesi takdim edildi.
 

 
CHP İL YÖNETİMİNDEN ALPER’E ZİYARET
 

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve İl yöneticileri ile birlikte Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper'i makamında ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili konuşan Hacısalihoğlu, “Emniyet asayiş ve pandemi süreci ile ilgili görüş alış verişinde bulunup Trabzon İl Emniyet Müdürünün bizlere gösterdiği ilgi, alaka ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.
 

 
ŞAHİN’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
 
Küresel Gazeteciler Konseyi(KGK) Denetleme Kurulu Başkanı gazetemiz köşe yazarı Ahmet Külekçi Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON)  Başkanı Cahit Urfan ve başkan yardımcısı Yakup Mermer ile birlikte   Kepez Kaymakamı Nusret Şahin'i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Trabzon’da görev yaptığı süre içinde çok sevilen kaymakam Şahin’in Kepez ilçesinde de güzel hizmetlere devam edeceğini belirten Külekçi “Kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk Allah utandırmasın değerli kaymakamımız çok doğal samimi ve başarılı bir kişiliğe sahip “ açıklamasında bulundu.


 
KALANİMA DERESİNDE KATLİAM VAR
 
Akçaabat Doğanköy Mahalle Muhtarı Necati Sebetci,  mahallesinden geçen Kalanima Deresi’nde meydana gelen balık ölümlerine tepki gösterdi ve yetkililere çağrıda bulundu. Muhtar Şerbetçi açıklamasında, dere kenarında bulunan süt ve süt ürünleri fabrikasının yaklaşık 10 yıldır atıklarını dereye boşalttığı, derenin zehir aktığını, derede bulanan değeli balıkların hatta ördeklerin zehirlenerek öldüğünü söyledi. Sebetci, açıklamasında bu durumu tüm resmî makamlara resim ve videolarla bildirdiklerini ifade etti.  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerinin rapor tutarak gerekli cezayı yazdıklarını, ancak bunun caydırıcı olmadığını kaydetti.  Muhtar Sepetçi, yetkililerde durumun daha kötü hal almadan çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.  Fabrikanın Düzköy ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösterdiğini, fabrikayla ilgili olarak defalarca ceza kesildiğini, Düzköy Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğünün konuya el atmaları ve bu katliamın bir an önce sona ermesini beklediklerini belirtti.


 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim