Sürmen, “"Bir erkeği eğitirseniz, bir adamı eğitirseniz, bir kadını eğitirseniz, bir kuşağı eğitirsiniz" Nerede Kalmıştık diyor ve okumamış, okuyamamış yahut okutulmamış kadınlarımızın eğitimlerini tamamlayabilmeleri için seferber oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan "Nerede Kalmıştık" Eğitim Seferberliği projesine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir öncülüğünde Trabzon olarak biz de katılıyor ve destek oluyoruz. Bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarıyla "Haydi Kızlar Okula", "Ana Kız Okuldayız" ve "Okuryazarlık Seferberliği" gibi birçok kampanyanın düzenlenmesine öncülük eden Hanımefendi  sayısız insanın hayatına dokunmuştur, dokunmaya devam etmektedir.  Güçlü toplumlar hiç şüphesiz eğitimli kadınlar ile inşa edilmektedir. Geçmişten günümüze Anadolu topraklarında kadın hem sosyal hem ekonomik hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğu aşikardır. Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları olarak bizlerde kadınlarımızın yarım kalmış eğitimlerini açık öğretim liseleri, olgunlaşma enstitüleri, mesleki eğitim merkezleri gibi çeşitli programlar aracılığıyla tamamlamaları için mümkün olduğunca çok insana ulaşmaya çalıştığımızı belirtmek istiyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur. İnsan her yaşta yeniden başlayabilmeli, yarım kalan hayallerini gerçekleştirebilmek için cesaret göstermelidir. İnanıyoruz ki Trabzonumuzun çalışkan kadınları Nerede Kalmıştık diyecek ve hayallerine yürüyecektir. Bizler de bu yolda sizlerle beraber yürüyeceğiz. Nerede Kalmıştık projesiyle 81 ilimizde açık öğretim liselerimiz ve halk eğitim merkezlerimiz, kadınlarımızı hem diploma sahibi yapacak hem de onlara mesleki beceri kazandıracaktır. Ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımız da 'Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programı'ndan istifade edebilecektir. Unutmayalım ki Devleti yaşatacak olanlar hayalleriyle birlikte değerlerine sahip çıkanlar, iyiliğe hizmet edenler ve sabırla hedeflerine yürümeyi sürdürmeyi başaranlardır.”

BOZKURTLAR HALFETİ'DE

Türkiye Belediyeler Birliği'nin Gaziantep'teki toplantısına katılan Milliyetçi Hareket Parti'li belediyeler Trabzon'un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, Çorum'un Osmancık ilçe belediye başkanı Ahmet Gelgör, Gümüşhane'nin Kürtün ilçe belediye başkanı Enver Şen ve Şalpazarı Belediye meclis üyesi Erdal Kumaş, toplantının ardından Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine gittiler. Halfeti ilçesinde göl kenarında Bozkurt işareti ile fotoğraf paylaşan Refik Kurukız, "Bozkurtlar Halfeti'de' diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

TELEKOM'DAN UZUN'A ZİYARET

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün ve satış direktörü Mert Aysal, Türk Telekom Trabzon Bayii Uzun Ticaret Ahmet Uzun'u ziyaret etti. Bayi ile ilgili istişarelerde bulundular. Ahmet Uzun, "Bizleri ziyaret gelen Türktelekom Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün ve satış direktörü Mert Aysal diğer müdürlerimize bayi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

ÖZKURT’UN YILDIZI PARLIYOR

Trabzonluların Marmara'da en çok yaşadığı şehirlerden biri de Bursa'dır. Bursa'da iş hayatında da siyasette de bir çok Trabzonlu aktif görev alarak Trabzon'u da orada en iyi şekilde temsil ediyor. Akçaabatlı Safiye Özkurt, AK Parti Bursa Gençlik Kolları il teşkilatında aktif görev alarak her iki kenti de çok iyi temsil ediyor. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi eğitimi de alan Özkurt, çok iyi bildiği siyasette halkın nabzını da çok iyi tutuyor. Yeni üye kayıtlarından sosyal alana bir çok görevi başarı ile yerine getirerek, aldığı eğitimle siyasette yıldızı parlamaya devam ediyor.

BİSİKLETLİ DELİKANLILAR

Trabzon’un Akçaabat İlçesinin Akçakale Mahallesinde yaşayan iki kafadar 76 yaşındaki Murat Saka ile 85 yaşındaki Mustafa Demirbaş  bisikletleri ile her gün yaklaşık 100 kilometre yol yapıyorlar. Çocukluk arkadaşı olan Saka ve Demirbaş’ın çocukluktan itibaren ortak noktaları araç kullanmaları gidecekleri her yere ulaşım aracı olarak bisiklet kullanmaları. İlerleyen yaşlarına rağmen spor sayesinde sağlıklı ve dinç olan Saka ve Demirbaş, yaz, kış demeden gidecekleri her yere bisiklet ile gidiyorlar.

KOFOĞLU’NDA HOŞ SOHBET

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Köksal Boz, İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın ile birlikte Kofoğlu Otomotiv yöneticileri Temel ve Fatih Kofoğlu’nu ziyaret ettiler. Kofoğlu ailesi ile gündemle alakalı sohbet eden Boz ve Aydın, Fatih Kofoğlu’nun denizden tuttuğu ve elleri ile hazırlayıp servis ettiği çinekopları da yediler.

İYİ PARTİ'YE KATILIM

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı’nca ataması yapılan 30 mahalle başkanına törenle yetki belgeleri verildi. Yapılan törene, İl başkanı Azmi Kuvvetli, İlçe Başkanı Mustafa Mısır ve mahalle başkanları katıldı. İYİ Parti’ye Akçaabat’tan yeni üyeler katıldı. Partiye katılan Akçaabat Yenimahalle’den 50 kişi için katılım töreni düzenlendi. Saray Restaurant’ta düzenlenen programa, İlçe Başkanı Mustafa Mısır, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, en kısa sürede üye sayısını 1500’e çıkartacaklarını söyledi. Partiye ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Mısır “Partimize olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu ilgi bizleri son derece memnun etmektedir. Çok sayıda vatandaşımız bizimle birlikte olduklarını ifade etmektedir. Atamasını yaptığımız 30 yeni mahalle başkanı ile üye sayımızın artacağına inanıyoruz. Hedefimiz İYİ Parti'nin iktidar olmasıdır” dedi.

Editör: TE Bilisim