Ameliyat sonrası açıklama yapan Ayhan Sürmen, “Kolan hastanesinde 5 damar değişerek yeniden hayata tutunmamı sağlayan 5 cm’lik çizik ile vücudumu kırıp dökmeden ameliyatımı yapan ünlü kalp cerrahı arkadaşım Ergün Demirsoy ve ekip arkadaşı Mugısha Markıor Kyaruzı’a ve tüm hastane personeline yakın ilgilerinden dolayı sayın vekilim Cevdet Erdol’e, Süleyman Atal, Şadan Eren’e hastalığım boyunca yakın ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Duaları ile bana güç veren tüm dostlarımdan Allah razı olsun. Hepinizi çok seviyorum” dedi.

VARLIBAŞ TUTUNAMADI

Trabzon’un merkezinde Atapark'ın karşısında yer alan Varlıbaş AVM satışa çıkarıldı. Beklediği ilgiyi göremeyen alışveriş merkezi Halkbank'a devredilmesinin ardından açık artırmaya çıkarıldı. 8 Şubat tarihinde 160 milyon TL bedelle satışa sunulan AVM için 4.8 milyon teminat bedeli ve açık artırmada da en az 25 bin TL teklif artırılması istendi. Ayrıca AVM de yer alan dükkanlar ayrı ayrı da satışa sunuldu.

TÜİK GERÇEKLERİ AÇIKLAMALI

Birleşik Kamu-İş Trabzon İl Temsilcisi Tamer Özlü, “Ülkemizde salgın tehdidi ve hastanlanma korkusunun yerini işsizlik korkusu aldı. Salgın işsizliği kitlesel, iş ve gelir kayıplarını emekçilerin ciddi sorunu haline getirdi. Resmi işsizlik oranları ile ekonomide yaşanan sıkıntılar bilinmektedir. Bu gerçeklere rağmen işsizliğin düşmesi inandırıcı değildir. 2020’nin kasım ayında işsiz sayısının son bir yılda 303 bin kişi azalarak 4 milyon 5 bin kişiye düştüğü, işsizlik oranının da 0.4 puanlık azalışla yüzde 12.9’a indiği açıklandı. Zamana bağlı eksik istihdam bir yılda dört kat artıyor, istihdam son bir yılda 1 milyon 103 bin; son bir ayda 381 bin azalarak 27 milyon 66 bin kişiye istihdam oranı da 2,7 puanlık düşüşle yüzde 42,9’a indirmektedir.

TÜİK iş bulma ümidi olmayanları hesaplamalarında yer alsa dahi işsiz olarak saymamaktadır. İş aramayıp çalışmaya hazır olan ve iş bulma ümidi olmayan 4 milyon 832 bin işsiz vardır. Son bir yılda iş bulma ümidini kesenlerin sayısı 959 bin kişi artarak 1 milyon 674 bin kişiyi yükselmiştir.  TÜİK, "Fiyat İstatistikleri Danışma Kurulu" ve “İşçicü Piyasası Danışma Kurulu” adlı iki kurul kurduğunu açıkladı ancak TÜİK ve AKP; sayısal veriler üzerinden manipülasyon yapma ısrarını sürdürmektedir. TÜİK, enflasyon ve işgücü verileri ile ilgili uzman akademisyenlerden oluşan danışma kurullarını kurarak inandırıcılığını PR çalışması yaparak düzeltemeyecektir.  AKP iktidarı; TÜİK başta olmak üzere, resmi kurumların verilerini kullanarak gerçek işsizliği gizlemektedir.  TÜİK, emekçi halkın yaşadığı işsizlik ve enflasyon gerçeklerinden kopmuştur. TÜİK istediği kadar enflasyonun yüzde 12'de, 13'te veya 14'te olduğunu; işsizliğin de yüzde 12’de, 13’te, 14’te olduğunu açıklasın toplumsal karşılığı ne piyasalarda ne de emekçilerde yoktur. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; TÜİK’in topladığı ve yayımladığı veriler emekçilerinin gerçekleriyle uyuşmadığının farkındayız; TÜİK, PR çalışması yapmaktan vazgeçmeli ve verileri topladığı marketleri açıklamalıdır.”                           

DEĞİRMENDERE’DE TRAFİK SIKINTISI

Trabzon’da Ortahisar İlçesinde Değirmendere Mahallesinde vatandaşlar ve esnaflar trafikten şikayetçi. Bölgede yapılan çalışmaları yetersiz bulan esnaflar, yerel yetkililerden trafik için çözüm bulmasını istiyor. Bölgede yapılacak tünel çalışmaları için kamulaştırmayı da bekleyen esnaflar, henüz yetkililerin kendileri ile iletişime geçmediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Trabzon ve Rize AK Parti İl Başkanlıklarının seçimlerine katılmak için Trabzon’a geldiği hatırlatılarak, sorunların çözümü noktasında yetkililerin konuya el atması istenildi.

MARTI SİTEMİ

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Pazarkapı Mahallesi Moloz mevkiinde yer alan Büyükşehir Belediyesinin otoparkındaki müşteriler martılardan ve Balıkçılardan yana dertli. Balıkçılar bayat balıklar ve balık kafalarını çöplere ve etrafa gelişi güzel bıraktıklarından dolayı otoparka bırakılan arabaların üzerine martılar pisliyor. Otoparkın müşterileri her gün bu kuraklığın olduğu ve suya ihtiyaç duyulduğu bu günlerde arabalarını yıkayıp boşa su harcıyor. Vatandaşlar bu durumdan rahatsız.

ÇEBİ PROGRAMDAN PROGRAMA KOŞTU                                                                                                

AK Parti Trabzon’un Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile Salih Cora’nın Ortahisar'daki programlarını organize ederek iki vekile de eşlik etti. Çebi, ilçedeki vatandaş bukuşmaları kapsamında Salih Cora ile Çukurçayır Mahallesindeki  programlara katılan Çebi, Muhammet Balta ile Orman Mühendisleri Odası ile Memur-Sen programlarına eşlik etti. Çebi, “Çok değerli milletvekilimiz Sayın Av  Salih Cora ile Çukurçayır Mahallesi’ni ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarımızla hasbihâl eyledik.

Kantekin ailesinin cenazesine katılarak merhum amcamızı dualarla ebediyete uğurladık .Merhum amcamıza Allah’tan rahmet Kantekin ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Vekilimize yoğun programı arasında vakit ayırdığı için teşekkür ediyorum” dedi. Çebi, Muhammet Balta’nın ziyaretleri ile ilgili de, “Çok değerli milletvekilimiz çevre komisyon başkanımız sayın Muhammet Balta ile Orman Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ile Memur-Sen’e program çerçevesinde ziyaretlerde bulunduk. Misafirperverliklerinden dolayı Orman Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Şube Başkan Faruk Aksu ve yönetim kurulu üyelerine ve Memur-Sen başkanı Mehmet Kara’ya ve yönetim kuruluna sendika temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Sayın milletvekilimize bizlere yoğun programı arasında zaman ayırdığı için ilçem teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

MHP AKÇAKÖY’DE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Yönetimi Akçaabat’ın mahallerindeki sorunları görmek üzere mahalle ziyaretlerine devam ediyor. MHP Akçaabat İlçe Yönetimi Akçaabat mahallerindeki sorunları belirlemek için başlattığı mahalle ziyaretleri kapsamında Akçaköy mahallesine ziyarette bulundu. İlçe Başkanı Adem Çelik ile beraberinde belediye meclis ve yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı ziyarette Akçaköy mahalle muhtarı ve bölgedeki diğer muhtarlar yer aldı. Ziyarette özellikle Akçaköy ve civarında bulunan mahallelerin sorunları ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.Ziyaret ile ilgili açıklama yapan ilçe Başkanı Adem Çelik, Akçaköy ve çevre mahalle muhtarları ile faydalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek”yararlı bir toplantı oldu. Muhtarlarımızın sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

ÜRETİCİLERE UYARI

Akçaabat Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazar (14.02.2021) gününden itibaren bölgemizin kıyılarında hafif iç kesimlerinde orta yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim