Telekom müdürüyle de defaten telefon konuşması yaptım. Telefon direğinin kaldırılması için her sefer kaldıracağını söyledi. Kaldırmadı ve telefonlarıma da bakmamaya başladı.

Daha sonra Trabzon Telekom Müdürlüğünü aradım, telefonla oradaki yetkililerde mahduriyetlerimi anladıklarını direği biran önce kaldıracaklarını söylediler, kaldırmadılar. Telekom bölge müdürlüğüne soruyorum. Ben sizden bir paramı talep ettim? 25 senedir benim yerimi kullanıyorsunuz. Telefon borcumu ödemesem benden 29 TL açma kapama parası alıyorsunuz. Bu telefon direğini kaldırmanızı ben kaç sene daha beklicem? Kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Cemal Gürsoy/Arsin.’
 
Eczacılardan Vali Ustaoğlu Ziyaret
 

Trabzon valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret eden Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız ve yönetim kurulu üyeleri yeni göreve seçilmeleri dolayısıyla çiçeklerini takdim edip destek ve diyalog beklediklerini ifade ettiler.
 
Havadan İnceledi
 

Ulaştırma ve Alt yapı Bakanı Cahit Turhan ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu 330 kilometrelik Ankara Niğde otoyolu’nu havadan denetlediler. 275  kilometresi duble 55 Kilometrelik kısmı ise bağlantı yollarından oluşak yatırımın 2020 yılı sonunda tamamen trafiğe açılacak şekilde planlandığı gibi inşaatının devam ettiği belirtildi.
 
İskenderoğlu Gündemi Yakından Takip Ediyor
 
Trabzon barosu avukatlarından arabulucu Mesut İskenderoğlu, son günlerde siyaseti yakından takip ediyor. AK Parti Trabzon teşkilatlarında geçmiş dönemlerde il yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan İskenderoğlu ile ofisinde kahve içtik.

Gündemi yakından takip eden İskenderoğlu, şu anda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu kadar mücadele ederken, bizler boş duramayız. Görevden kaçınılmaz.
Herkesin elini taşın altına koyarak ülkemiz için üzerine ne düşüyorsa yapması gerekir” dedi.
 
Arslan Cora’yı Yalnız Bırakmıyor
 
AK Parti Trabzon il eski yönetim kurulu üyesi iş insanı Mehmet Arslan, Tonyalıdır. Memleketine her zaman sevdalı olan Arslan, bölgesinden milletvekili seçilen  Salih Cora’yı bir dakika bile yalnız bırakmıyor.

Trabzon ziyaretlerinde Cora’nın her programına eşlik eden Arslan, işlerini bir kenara bırakıp, ‘zaman siyaset zamanıdır’ diyerek sabah erken saatlerden gece yarısına kadar tüm programlara katılıyor.
 
Erbaşaran Yine Farkını Gösterdi
 
Trabzonlu iş insanı Yaşar Erbaşaran yine fark yarattı. Yardımseverliği ve yaptığı hayırlarla adından sıkça söz ettiren Erbaşaran, bu kez de Elazığ Fırat Üniversitesi’nin futbol takımına destek oldu.

Üniversite öğrencilerin talebini geri çevirmeyen Erbaşaran, takımın formalarının göğüs reklamına sponsor oldu. Erbaşaran’a gençlere ve futbola verdiği destek için teşekkür eden öğrenciler, takımın başarılı olacağının sözünü de verdiler.
 
Esnafın Durumu İç Açıcı Değil
 
MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, açıklamalarda bulundu. Tarım, açıklamasında ekonomiye vurgu yaparak, “Devletimizin ekonomisini güçlü görmek bizi mutlu ediyor da, vatandaşın, esnafın durumunun çokta iç açıcı olmadığını bu gün herkes söyleyebilir. Yerelle ilgilendiğimizde esnafımızı dolayısıyla da Trabzon insanını rahatlatmak mümkün olabilir. 20 sene evveli hatırlarsak, Liderimiz Devlet Bey, AVM’lerin büyük sorun olacağını, şehirlerin uzaklarına kurulmalı, bölge insanına bayilikler verilmeli demiştir.

O tren kaçmıştır, artık mevcut durumda yapılacaklara bakılmalı. Meselâ pazar günleri AVM’ler açılmamalı, insanlar bütün ihtiyaçlarını hafta sonuna bırakarak AVM’leri tercih etmemeli. Bunun karşılığında da AVM’deki Euro ve dolara endeksli kiraların liraya çevrilerek düşürülmesi gibi. Uzunsokak, Kunduracılar ve Semercilerin üzeri kapatılarak yağmurdan korunaklı ve şehrin muhtelif yerlerine kapalı çarşı havası verilmesi gibi.  Şehrimize gelen turizm araçlarının şehrin muhtelif yerlerinde barınmasını sağlayarak forum ve benzeri şehir dışı yerlerde konaklamasının önüne geçilmesi, Gazi Paşa’nın artık şehrin girişi olarak trafiğe uygun şekilde kullanılması gibi pek çok şey sayabiliyoruz. Biz şimdilik bunları söylüyoruz, dersimizi tam çalışırsak yeni projeler geliştirip toplumla paylaşacağız.” dedi.
 
Ortahisar Mem Bando Takımı Kuruluyor
 
Ortahisar Kaymakamlığı himayelerinde Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  “Ritim ve Brass Eğitimi ile Bando“ projesinin ilk öğretmen eğitimini DOKA desteği ile gerçekleştirdi.
 
Projede Ritim ve perküsyon eğitimi ile Avrupa’da en önemli erken dönem üflemeli enstrüman Pbass eğitici eğitmenliğini alan öğretmenler, kendi okullarında perküsyon, pbass eğitimleri vererek öğrencilerin müzikle gelişimlerini sağlayacaklar. Projenin devanımda ise okullarda bando takımlarının kurulması ve bu sayede Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Bando Takımı’na kavuşması hedefleniyor.  Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan OrtahisarMilli Eğitim Mmüdürü Şükür Köse, “Geçtiğimiz sene başalayan ve bu sene de devam eden “Sanat için 5 Çok Geç“ projemizin devamı niteliğinde olan “Ritim ve Brass Eğitimi ile Bando” projesi ile çocukların sadece müzik eğitimlerinin gelişmeyeceğini, bu proje sayesinde davranış biçimlerinin, sosyalitelerinin, akademik başarılarının  da artacağını düşünüyoruz. Çocuklarımızın gelişimi için yapılan her türlü projenin destekçisi olacağız. Çünkü her sağlıklı, çok yönlü ve iyi eğitilmiş çocuk, geleceğin sağlam toplumunu oluşturacak.” dedi.
Editör: TE Bilisim