Gelen bilgilere göre; İstanbul’da geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Abdülbaki Topaloğlu’nun cenazesi dün ikindi namazına müteakiben Pendik Doğu Mahallesi Sahil Camii’nde kılındı. Hayatını kaybeden Abdülbaki Topaloğlu cenazenin ardından Ballıca köyü aile mezarlığına defnedildi.

OYMAN’DAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tarihi bir ilke imza atarak Trabzon’da faaliyet gösteren 12 Partinin Ortahisar ilçe başkanları ile toplantı yaptı. Başkan Genç’i tebrik ediyor ve bu hareketin ülke siyasetine de örnek olmasını diliyoruz.

Ayrıca 12 ilçe başkanını da egolarına yenik düşmeyip, siyasi ayrılıkları bir kenara bırakıp bir araya geldikleri için tebrik ederiz. Ortahisar ilçesindeki bu görüntü sonrası CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman da “Bu sabah Ortahisar Belediye Başkanı Sn. Ahmet Metin Genç’in başkanlığında Ortahisar Belediyesi Siyasi Parti İlçe Başkanları İstişare Toplantısına katıldık. Seçildiğimiz günden bu yana çok kez dile getirmiştik; ilçemizde, şehrimizde ve ülkemizde bu görüntüyü görmek istiyoruz. İstişare toplantısı için Sayın Başkana teşekkürlerimizi sunuyoruz, detaylarını yarın paylaşacağız.” Diyerek teşekkür mesajı yayınladı.

YILDIRIM’DAN BOZ’A ZİYARET

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Trabzon İl Temsilcisi Rıdvan Yıldırım, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz’u ziyaret etti. Köksal Boz ile bir süre görüşen Yıldırım, Yeşilay’ın çalışmaları hakkında Boz’da bilgi aldı.

Yeşilay’ın çalışmaları hakkında Yıldırım’la bir süre sohbet eden Boz, “Ülkemizde sağlıklı nesil yetiştirme adına son zamanlarda güzel çalışmalar yapılıyor. Bağımlı kişileri tedavi etmek zor bir süreç gerektiriyor. Bu zorlu süreci göz ardı edemeyiz. Bir kişinin bile bağımlılıktan kurtulması için ekibimiz ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bir taraftan bağımlı bireyleri tedavi ederken, bir taraftan da bağımlı olmamaları için okul öncesinden başlayarak çocuklarımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Burada da en büyük sorumluluk anne babalara düşüyor. Sonra öğretmenler ve bizler de okullarımıza giderek yavrularımızı bilinçlendiriyoruz. Devlet ve millet el ele vererek üzerimize düşeni ülkemiz ve geleceğimiz için yapmamız gerekiyor.

Bağımlılıkla mücadelede her şeyini ortaya koyan cumhurbaşkanımız var. Bu konuda çok şanslıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, mücadelemiz için büyük bir fırsattır. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yeşilay artık kağıt üzerinde bir sivil toplum kuruluşu değildir. Aile bireyleri evlatlarını alıp bizim danışmanlık merkezimize getiriyor. Trabzon Türkiye ortalamasının çok altında valimiz ve Emniyet müdürümüzün de bağımlılık konusunda çok hassasiyetleri vardır. Merkezi iradenin hassasiyetleri yerele de yansıyor. İnsan neden bağımlı olur, özenti, boş vakit, aile yapısı. Çocuklarımız ile kaliteli vakit geçirmeyi kendimize şiar edinmeliyiz” dedi. Yeşilay Doğa Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, HÜDA PAR temsilcileriyle farkındalık oluşturacak bağımlılıkla mücadeleye katkı verecek projeler yapmak için istişare yaparak, gelecekteki çalışmaların fikir alışverişinde bulundu. HÜDA PAR temsilcileri, Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadele ki etkin ve verimli çalışmaları için Bölge Koordinatörü Köksal Boz nezdinde tüm Yeşilay yönetici, çalışan ve gönüllülerine teşekkür ettiler.

MHP İL YÖNETİMİ AKÇAABAT'TA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, MHP Akçaabat İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, bilgi alışverişinde bulunuldu ve parti hakkında durum değerlendirmesi yapıldı.

VALİ ÇEBER’DEN KURBAN BAĞIŞI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan Rize Valisi Kemal Çeber, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesine verdi. Vali Çeber’i makamında ziyaret eden İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şube Başkanı Naci Çak-makçı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgi verdi. Vali Çeber, yapılan bilgilendirmelerin ardından “Ülkemizde ve yurt dışında onlarca ülkede İslami usullere göre Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle kesilen ve dağıtılan kurbanlarla ihtiyaç sahibi milyonlarca kişinin yüzü gülüyor. Bu vesile ile Rize Valisi olarak bu yıl da kurbanımı Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlıyorum. Keseceği kurbanı ihtiyaç sahipleri-ne ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirli-ğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuna halkımızın da ilgisini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Vali Kemal Çeber’e kurban bağışı makbu-zunu takdim etti.

UZUNSOKAK'TA ÇALIŞMA VAR

Bir kaç gündür Trabzon'un gündemini Uzunsokak'ta yapılan alt yapı çalışması sıkça meşgul etti. 'Müteahhit firma bırakmış kaçmış, çalışmalar durmuş' gibi sokak efsaneleri gündemi sıkça meşgul etti. Yüklenici firma ve Büyükşehir Belediye yetkilileri çalışmaların gece yapıldığını ifade etmelerine rağmen yine de gündemi meşgul etti. Biz de olayın aslını gittik yerinde gördük ve gözlemledik. Fotoğrafı gece saat 02.13'de çektik. Uzunsokak'ta çalışma var. Test ettik.

TSİAD GENEL KURULA GİDİYOR

İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde 26 Haziran 2021 günü 14. Olağan Genel kurulunu gerçekleştirecek olan Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği yönetim kurulu, genel kurul öncesi, son toplantısını dernek ofisinde gerçekleştirdi. Katkılarından dolayı yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden ve dernek teamüllerinin sürdürülmesinin önemine değinen TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren “Bugün 2019-2021 dönemi yönetim kurulumuzun son toplantısını gerçekleştiriyoruz. Derneğimiz köklü bir dernek olmanın verdiği güçle teamüllerine uygun bir şekilde genel kurula gidiyor. Bugünkü toplantı benim için de 2011 yılında Sayın Yalçın Orhan başkanlığında başladığım yönetim kurulu üyeliğimin son toplantısı. Bu on yılda TSİAD ve DOKASİFED’de birlikte görev yaptığım tüm başkanlara teşekkür ediyorum. Görev süremizin bir kısmı pandemi sebebi ile beklenmedik gelişmelerin yaşandığı bir dönem oldu. Buna rağmen yönetim kurulu olarak üyelerimizden ve iş dünyasından gelen talep ve çözüm önerilerini yetkililere ulaştırma adına yoğun gayret sarfettik. Dijitalleşmeye hızlı uyum sağladık. Görev süremiz boyunca kurumlar ile diyaloğu artırdık, işbirlikleri yaptık. Şehrimiz için çok önemli olan turizm konusunda bir çalışma yayımladık. Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği daha yaşanabilir bir Trabzon için fikir üretme, Trabzon iş dünyası ve üyelerinin ticari faaliyetlerine katkı verme, sorunların çözümü adına mücadele etme misyonunu uzun yıllar sürdürecektir. Bizler de her zaman yönetim kurulumuzun yanında olacağız” şeklinde konuştu.  Toplantının ardından yönetim kurulu üyelerine Başkan Eren tarafından 2019-2021 dönemi yönetim kurulu üyelikleri anısına şilt verildi.

Editör: TE Bilisim