DİVLİ YENİDEN BAŞKAN

Karadeniz Omurilik Felçlileri Derneği Genel Kurulu yapıldı. Genel kurul sonucunda genel merkez başkanlığına yeniden Asiye Divli seçildi. Genel kurula katılan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Divli’yi kutlayarak başarılı çalışmalarının devamını diledi. Karadeniz Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezinin çok önemli işlere imza attığını belirten Erener, “Bizler toplum olarak herkesin birer engelli adayı olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz.

Onların dertlerine ortak, onların toplumsal hayatına katkı sağlamalıyız. Bu anlamda Karadeniz Omurilik Felçlileri Derneği Görele Şubesi Asiye Divli başkanlığında çok önemli işlere imza atıyor. Ben hepsini canı gönülden kutluyorum.  Karadeniz Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi ve engelli kardeşlerimizin her zaman yanında ve destekçisi olduk, olmaya da devam ediyoruz” dedi. Karadeniz Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkez Başkanı Asiye Divli ise, Belediye Başkanı Tolga Erener’e teşekkür ederek, derneğe sağladığı desteklerden dolayı plaket takdim etti.

RAMİS UZUN VE EKREM İMAMOĞLU

Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Gaziantep’te düzenlenen ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’na’ katıldı. 18-20 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştay da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Başkan Ramis Uzun bir süre sohbet etti.

FİDANLARI DİKTİLER 

Vakfıkebir’de ilçeye daha önce getirilen aronya fidanları bahçelere dikiliyor. Vakfıkebir Belediyesi, Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yürütülen ‘’Tarımsal Üretimde Çeşitliliğin Artırılması Projesi - Aronya Yetiştiriciliği’’ kapsamında Hacıköy Mahallesinde Ali Kamiloğlu’nun bahçesinde fidan dikimi yapıldı. Fidan dikimine Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin ve Ziraat Odasını temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öztürk ile Ziraat Mühendisi Özkan Aktaş katıldılar.

ÇEKİCİ İLE ÖZEL ARAÇLAR ÇEKİLİYOR

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığı tarafından şoför esnafının hizmeti için alınan çekici ile özel araçlar da çekiliyor. Önceki gün Konaklar Mahallesi'nde takla atan bir aracı çekmek için odaya bağlı çekici araç geldi. Şoför esnafının birçoğu sigorta poliçelerinde çekici hizmeti bulunduğunu dile getirerek oda bünyesinde bulunan çekici ile özel araçların çekilmesini doğru bulmadıklarını dile getirdiler.

RİZE’YE ONKOLOJİ UZMANI

Sağlık Bakanlığınca Rize'ye görevlendirilen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Fatih Gürler görevine başladı.

Sağlık Bakanlığınca yapılan görevlendirme ile Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanı Dr. Fatih Gürler, Rize'ye gelerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Onkoloji Merkezinde görevine başladı. Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı Onkoloji Merkezimizde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanımız Cengiz Karaçin’ in sağlık mazereti ve ailevi nedenlerinden dolayı tayini çıkıp, ilimizden ayrılmıştır. Kendisi ilimizde görev yaptığı süreç zarfında çok büyük bir gayret ve özveri göstermiş, günlük baktığı hasta ne kadar çok olursa olsun, ne kadar sıkışırsa sıkışsın elinden geldiğince hiç bir hastayı geri çevirmemiştir." Dedi. Tepe, “İlimizin ihtiyacı bu alanda en az iki hekimdir. Dolayısıyla tek kişi olarak iki hekimin vereceği hizmeti vermiştir. Kendisine Rize halkı olarak yürükten teşekkürü borç biliriz. En erken atamanının da ancak Temmuz sonuna doğru mümkün olabileceği sebebiyle söz konusu süreçte doktor takviyesinin zaruri olduğu görülmüştür.” diye konuştu.

BAŞKAN ALİM TABURCU EDİLDİ

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim'in cuma günü akşamı oynadığı halı saha maçında sol ayak tendonunda kopma meydana geldi. Ambulansla hastaneye kaldırılan ve ayağı alçıya alınan Alim, cumartesi günü ameliyat edildi. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ameliyatın ardından 2 gün hastanede tedavi gören Başkan Alim, bugün taburcu edildi ve evinde istirahata çekildi. 1- 2 ay ayağının üzerine basmaması gereken Alim, bu süreyi evinde istirahatle geçirecek.

 “BABA AİLENİN TEMEL DİREĞİ”

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Babalar Günü için bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörümüz mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:  “Yaşımız kaç olursa olsun, hayatımızın zor günlerinde elimizden tutacak, bizlere hayatın zorluklarına karşı koruyacak bir babaya ihtiyaç duyarız. Ailenin temel direği olarak görülen, güvenin, sevgi, saygı ve otoritenin sembolü olan babalar, bir çınar ağacı gibi gölgesinde huzur bulduğumuz en kıymetli varlıklarımızdır. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de ‘Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle’ buyrularak, sevgi ve saygıda kusur etmememiz, onların gönlünü her zaman hoş tutmamız gerektiği emredilir.  Üniversitemizdeki gençlerimizin gelecekte kendilerinin de birer anne ve baba adayı olacaklarını unutmadan, büyüklerine hak ettikleri saygıyı ve değeri göstermeleri Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak en büyük temennimizdir. Bu vesileyle de her yıl Haziran ayının 3’üncü pazar günü kutladığımız ‘Babalar Günü’nde tüm babalarımıza sağlık ve sıhhatler diliyorum. Ahirete intikal etmiş babalarımıza da Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulunuyorum.”

Editör: TE Bilisim