Kulislerden alınan bilgilere göre sürece Nermin Uzunali de dahil oldu ve atanma konusunda da avantajlı konumda. 1987 yılında KTÜ’den mezun olan Uzunali, Akçaabat Belediyesinde İmar Müdürlüğü yaptı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Temsilcisi ve TİKA’da yurtdışı görevlerinde bulundu ve turizm elçisi olarak davrandı.
 
TÜRK BAYRAĞI VE TRABZONSPOR SEVGİSİ
 

Gümüşhane Arduç Köyü. Ciğerim Erol Birsen’in köyü. Birsen, ‘1860 rakım da Türk Bayrağı ve Trabzonspor sevgimiz var. Bu köyde Trabzonspor tutulur başka takım tutulmaz. En büyük Trabzonspor.’ dedi.
 
 “FATİH SONDAJ GEMİMİZLE GURURLANDIK”
 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Karadeniz'de ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirmek için İstanbul'dan uğurlanan Fatih Sondaj Gemisi ile ilgili, “ Fatih Sondaj gemimizle gururlandık. Yaklaşık bir haftadır Fatih sondaj gemimizin İstanbul'dan hareket etmesi, Trabzon limanının açığına gelmesi, açıkta duran geminin Trabzon protokolü tarafından karşılanması, daha sonra açıktan bugün limana girebilmesi ile ilgili selfi, haber, yorum ve fotoğraflarla mutluyuz, gururluyuz. Tabi ki; mutlu olacağız, gurur duyacağız. Ama unutmayalım: 1. Sürmenemize bir tersane kurulacak, ilk dönem seçim vaadinde 1000, ikincisinde 2000, sonrasında artık işin çivisi çıkmıştı 3000 ve en son 5000 işsizimiz iş sahibi olacaktı. 2. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 9'uncu Tam Donanımlı Deniz Üssü Trabzon'un Sürmene ilçesinde kurulacaktı. Verilen sözleri de hatırlayalım, hatırlatalım, takipçisi olalım.  Ne için? Trabzon için.” Paylaşımında bulundu.
 
CORA, YALNIZ BIRAKMIYOR
 

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Çarşıbaşı ilçesinde geçtiğimiz günlerde Yavuz Yolu güzergahında meydana gelen kazada hayatını kaybeden eski İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kotbaş’ın torunu Yusuf Yavuz’un ailesini ziyaret ederek taziyelerimizi ilettik. Cora, “Aynı kazada yaralanan Murat Kotbaş, Mehmet Kotbaş, Ömer Gelleci kardeşlerimize rabbimden şifa diliyorum.” dedi.
 
SENE 1996
 

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Erzurum Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. Herkesin yakın okul arkadaşı vardır. Kocaman’ın yakın okul arkadaşı da Zafer Çolak’tı. Kocaman 1996 yılında üniversitede çekilen fotoğrafı arşivleri karıştırırken buldu ve bize gönderdi. Kocaman, ‘Çok güzel bir anı idi. O yıllar asla geri gelmez. Şimdi herkes işinde gücünde. Fırsat buldukça arkadaşlarımızla yine görüşüyoruz. İnsanlar maziyi asla unutmamalı’ dedi.
 
KANBEROĞLU SİZİ SEVDİKLERİNİZE ULAŞTIRIR
 

Trabzon’un tek yerel firması ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en çok öz mal otobüse sahip firması Kanberoğlu Turizm, ‘Sizi Sevdiklerinize Ulaştırır’ sloganı ile Türkiye yollarında olmaya devam ediyor. Firma bünyesinde bulunan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Zonguldak, Gaziantep, Adana, Hatay, Mersin, Doğubeyazıt, Kars, Erzurum hatlarına ilave olarak Samsun Van  ile Rize Adana hatlarını da açtı. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kanber, “Kanberoğlu Turizm olarak yeni hatlarda kaliteli, son model otobüsler, deneyimli güler yüzlü kaptanlar ve kabin görevlilerimiz ile yolcularımıza hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz” dedi.

KARA İŞİNİN BAŞINDA
 
Trabzon’u çok seven, tüm yatırımlarını Trabzon’a yapan siyasetçi, iş insanı Cevat Kara, pandemi sürecinin ardından sahibi olduğu Karaltın işletmesi ile Trabzon’u yurt içi ve yurt dışında tüm dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde devletin ve vatandaşın her zaman yanında olan Kara, sürecin normale girmesi ile işinin başında olduğunu ifade ederek, “ Allah’a şükürler olsun tüm çalışanlarımızla beraber işimizin başındayız.

Bu salgın bizlere çok şey anlattı dünyanın fani ve geçici olduğunu kimseyi kırmamamızı incitmeyeceğimizi birlik ve beraber olmamızı ve yalnızca Allah’a kul olmamızı gerektiğininin dersini almışızdır inşallah. Rabbimin yardımıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın gayret ve dirayeti sağlık bakanımızın azmi sağlık çalışanlarımızın çabalarıyla milletimizin de sabrıyla inşallah bu işin üstesinden gelmiş olduk. Bizlerde devletimizin her daim yanında olarak her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz inşallah tüm ülkemizdeki esnaf arkadaşların ve meslektaşlarımızın işlerinde hayırlı bereketli bol rızıklar diliyorum ve Şunu da unutmayalım sağlığımız kazancımızdan önce gelir. Allah’a emanet olun” dedi.
 
 “BU KADAR EMEĞE YAZIK ETMEYELİM”
 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüse yönelik açıklamasını paylaştı. Gedikli, “Aman dikkat! Bu kadar emeğe sabıra yazık etmeyelim! Daha hiçbir şey bitmedi daha savaşın ortasındayız. Savaşın ortasında en kötü şey rehavete kapılıp savaşı kazandık sanmak.” dedi.
 
MEVSİMLİK İŞÇİLERE, SENDİKA DESTEĞİ
 

Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren özel bir çay fabrikasının önüne gelen Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi üyeleri, çay sezonu başlamasına rağmen işe çağrılmayan 11 mevsimlik işçi için açıklama yaptı. Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şubesi, 2020 yaş çay sezonu açılmasına rağmen 11 mevsimlik işçinin işbaşı yapmamasına tepki gösterdi. Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyetlerini sürdüren özel bir çay fabrikasının önüne gelen sendika üyeleri, 11 işçi için açıklama yaptı. Fabrika önünde basın açıklaması yapan Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, 11 mevsimlik işçinin sendika üyesi olduğu için işbaşı yaptırılmadığını iddia ederek, taleplerin en kısa sürede yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.
Editör: TE Bilisim