Ancak bir türlü bitmiyor bitirilemiyor, deyim yerindeyse resmen yerinde sayıyor turizm mevsiminde turizme kapalı duruyor. Yazık.

ÖNLEMLER MASAYA YATIRILDI

Akçaabat şinik organize Sanayi bölgesi toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Akçaabat belediye başkanı Osman Nuri Ekim, diğer yetkili ve ilgililer katılırken gelinen süreç gözden geçirildi ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.

AKSARAY’DA TRABZON SOHBETİ

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Aksaray’a gitti. Aksaray’da hemşehrisi Yakup Kaya’ya misafir olan Kocaman, hemşehrisi ile hasret gidererek, memleket sohbeti yaptılar. Kaya, misafiri Kocaman’a saz çalarak memleket türkülerini birlikte okudular.

SAHİLDE ÇAY SOHBETİ

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Mimar Köksal Boz, hafta sonunu dostları ile sahilde çay içerek geçirdi. Boz, yakın dostu ve aynı zamanda ortağı olan İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Aydın ve yakın dostu Engin Çakır ile Beşirli sahiline gitti. Çay içerek haftanın durum değerlendirmesini yaptılar.

ERBAŞARAN’IN TATLI YOĞUNLUĞU

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, ilçede çok sevilen simadır. Herkesin yardımına koşması, zorda olanın hastası cenazesi olanın yanında olması ile ilçe halkı tarafından çok sevilir. İlçe halkı acıda olduğu gibi mutlu anlarında da Yaşar Erbaşaran’ı görmek isterler. Erbaşaran, önceki akşam iki tane hayırlı işe vesile oldu. İlçede Fatih Birinci ve Eda Bulut’un söz kesme ve yüzüklerini takan Erbaşaran, ardından Serhan Baş ile Pelin Ustacı’nın nişan yüzüklerini taktı. Erbaşran, çiftlere ömür boyu mutluluk dileyerek, birbirlerini sevmeleri ve asla kırmamaları nasihatinde bulundu.

“FEDA ETME LÜKSÜMÜZ YOKTUR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bekir Sıtkı Tarım, açıklamalarda bulundu. Tarım, “Muhtarlıkta dahil hiç bir seçimli yere aday değilim. Sadece işimi layıkıyla yapmaya gayret ediyorum. Vazgeçerek kurtulamayacağım iki şey vardır; Birincisi vatanım ikincisi ise partimdir. Uğraşarak düzeltemeyeceğime inandığım her şeyden vazgeçerim. Mensubu olduğum partim Milliyetçi Hareket Partisi doğrunun ve doğru duruşun yanında en temiz mücadelenin safındadır. Ben sadece şuna bakarım. Liderimize yükümüyüz yoksa işimi kolaylaştırıyoruz. Konuşmamız gereken yerde adam gibi konuşabiliyor muyuz, susmamız gereken yerde nefsimizi kontrol edebiliyor muyuz. Ülkücü ahlâka, edep ve terbiyeye uymayı başarmaktan başka hedefimiz yoktur. MHP'yi kendisi yapan affettikleri, güçlü yapan sabrettikleri, kendisi yapan ise vazgeçtikleridir. Hiç bir doğruyu hiç bir yanlışa feda etme lüksümüz yoktur.” dedi.

“HER AN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümünde mesaj yayımladı. Başkan Ekim yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: ''22 Yıl önce meydana gelen Marmara Depremi, aziz milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Ülkemiz için büyük bir felaket olan Marmara depreminde, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, on birlerce vatandaşımız yaralanmış, evsiz ve yuvasız kalmıştır. Geçen yıllar yaraları sarsada, ne acılarımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Bundan sonra geçecek yıllar da unutturmayacaktır. Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak 17 Ağustos, sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. En büyük temennimiz ve dualarımız, böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasıdır. Umarım ülkemizde deprem ve afetler yaşanmaz. Ama bizler her koşulda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmalıyız. Unutulmamalıdır ki; deprem değil, bilinçsizlik ve tedbirsizlik öldürür. Bu düşüncelerle 17 Ağustos depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, aynı acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim