Artvin Valisi Yılmaz Doruk, misafirlerini Artvin Sokağı, Artvin geleneksel mutfak kültürü ve gastronomi müzesini gezdirdi. Vali Doruk, Artvin Sokağı’nda bulunan eski Artvin fotoğrafları hakkında misafirlerine bilgi verdikten sonra, Artvin ürünlerinin tanıtıldığı mağazada da ürünlerin tanıtımını yaptı. 

Artvin geleneksel mutfak kültür ve gastronomi müzesi Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Süleyman Engin konuklara müzede bulunan yöresel yemekler, mutfak eşyaları, yöresel kıyafetler ve yöresel tarım aletleri hakkında bilgi verdi.  Müze gezisinin ardından Borçka Barajı üzerinde bulunan İbrikli İskelesi’nde incelemelerde bulunan heyet, baraj gölünde tekne gezisi de yaptı.

'KÜRESEL BULUŞMA' 2-4 TEMMUZ’DA

Küresel Gazeteciler Konseyi'nin (KGK) küresel buluşması 2-4 Temmuz tarihlerinde Alanya'da gerçekleştirilecek. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, 100'den fazla yerli ve yabancı KGK üyesine ev sahipliği yapacak.  

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 2-4 Temmuz tarihlerinde Alanya'da gerçekleştireceği küresel buluşmanın hazırlıklarını sürdürüyor.  100'den fazla yerli ve yabancı KGK üyesinin bir araya geleceği dev buluşma, 2 Temmuz Cuma günü konukların Alanya'ya gelerek otellerine yerleşmeleriyle başlayacak. Konuklar saat 16.30'da Teleferikle Alanya Kalesi’ne çıkarak kale turu yapacaklar. Saat 19.00'daki tekne turunun ardından KGK üyeleri saat 20.30'da Harbour Restoran'daki akşam yemeğinde ağırlanacak. Buluşmanın ikinci günü olan 3 Temmuz Cumartesi günü ise 16.00–20.00 saatleri arasında toplantılar gerçekleştirilecek.

Lonicera Otel'de 16.00–17.00 saatleri arasında ayrı ayrı salonlarda Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Etik Kurulu, Onur Kurulu ve Danışma Kurulu toplantıları yapılacak. 17.00–18.00 saatleri arasında ise yine ayrı ayrı salonlarda Yaygın Medya Meclisi, Yerel Medya Meclisi ve Dış Medya Meclisi toplantıları gerçekleştirilecek.  18.00-19.30 saatleri arasında ise tüm üyelerin katılımıyla genel toplantı yapılacak.  Toplantıların ardından saat 20.00'de Lonicera Otel Balo Salonu'nda Gala Yemeği ve Ödül Töreni gerçekleştirilecek.  Alanya'daki küresel buluşma, 4 Temmuz 2021 Pazar günü konukların uğurlanmalarıyla sona erecek.

“NE KADAR ÖNEMLİ BİR İŞ YAPTIĞIMIZI ANLIYORUZ”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarafından başlatılan altyapı çalışmaları herkes tarafından büyük takdir topladı. Şehirde yaklaşık 50 yıl altyapı sorunu yaşanmamasını sağlayacak proje için ekipler gece gündüz demeden çalıştı. Ortahisar ilçesinde bulunan Kunduracılar Caddesi, Uzun Sokak, Atatürk Alanı, Gazipaşa Caddesi ve Maraş Caddesi’nde yürütülen kanalizasyon, yağmur suyu hattı, içme suyu, doğal gaz ve telekomünikasyon çalışmaları gerçekleşti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  “Altyapı çalışmalarında ortaya çıkan eski boruları gördükçe ne kadar önemli bir iş yaptığımızı anlıyoruz.” dedi.

 “FINDIK İÇİN 32 TL’NİN ALTINDA BİR FİYAT VERİLMEMELİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu,  fındık ile ilgili paylaşımda bulundu.

Hacısalihoğlu, “Şehrimizin ve bölgemizin birincil zirai ürünü olan fındık için henüz Devlet tarafından bir alım fiyatı açıklanmamış olması üretici açısından üzücüdür. Piyasayı 26-27 tl bandında beklentiye mahkum etmek ise ayrı bir fiyaskodur. Geçen yıl temmuz ayında mazot 5,80 iken şuanda 7,40 seviyesine çıkmıştır. Fındık işçilerinin yevmiyelerinin de artacağı aşikardır. Artan maliyetler göz önüne alındığın da fındık için 32 TL’nin altında bir fiyat verilmemelidir. Hükümet hazine garantili ihale alan firmalara gösterdiği şefkati ve hoşgörüyü fındık üreticisinden esirgememeli ve fiyatı, ürün henüz dalında iken açıklamalı ve açıklanan fiyat da 32 TL’nin altın da olmamalıdır.” dedi.

BAŞKAN, VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, iki günlük Ankara ziyaretinin ardından döndüğü Rize’de sahilde incelemelerde bulundu.

İslampaşa mahallesi Tıp fakültesi karşısında sahilde oluşturulan piknik alanı, yamaç paraşüt pisti ve çocuk trafik eğitim pistinde bulunan sporcu ve vatandaşlarla sohbet eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yapılan hizmetlerden duyulan memnuniyetin kendilerini daha da motive ettiğini belirtti. Piknik yapan ailelerin sofralarında ikramlarını tadıp selamlaşan Başkan Metin, buradaki çocuklarla bir süre sohbet edip hediye takdiminde bulunarak, çocukların mutluluğuna ortak oldu. Başkan Metin, daha sonra da saha çalışmalarını incelemek üzere veda etti.

 “GURUR KAYNAĞIMIZ”

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesinin Akademik Performans Araştırma Laboratuvarı(URAP) tarafından açıklanan raporda Türkiye’deki 203 üniversite arasından 100’üncü sıraya yükselmesinin kendilerini fazlasıyla gururlandırdığını söyledi. Akçay, “Temel amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak olan ve 2010’dan bu yana her yıl Türkiye ve Dünya üniversite sıralamaları yapan Akademik Performans Araştırma Laboratuvarı(URAP)’ın açıklamış olduğu ‘’2020 Yılında Üniversitelerimizin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu” başlıklı raporunda Gümüşhane Üniversitemiz Türkiye’den 203 üniversite arasından 100’üncü sırada yer alma başarısını göstermiştir” dedi.

Editör: TE Bilisim