Yıldırımhan hedefin hükümet olduğunu açık seçik yazdı ve büyük bir provokasyon dedi. Ardından da sabah Cumhuriyet Gazetesi iyi bir haber! yakalamış gibi Mazhar Yıldırımhan’ın 2012 yılında attığı iki twitin birini almış ve ‘Danışman FETÖ’YÜ övmüş’ diye haber yapmış! İki tivitide bulduk çıkardık.

Yıldırımhan’ın twitlerinde övgü yok ve FETÖ’ye gönderme var! ironi var. Zaten bütün Türkiye ve Milli görüşçüler ve AK Partililer bilir ki Mazhar Yıldırımhan ile FETÖ hiçbir zaman yan yana olmadı, olamazda. O nedenle güneş balçıkla sıvanmaz diyelim ve Yıldırımhan’ın Soylu’nun yanında dik duruşunu da alkışlayalım.

O YAYA GEÇİDİ KAPATILDI

Akçaabat Yaylacık geçişinde bulunan ve birçok kazanın yaşandığı yaya geçidi kapatıldı. Uluslar arası Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçaabat geçişinde bulunan yaya geçitlerinden birisi olan Yaylacık’taki  yaya geçidi yapılan çalışma ile kapatıldı.

Karayolları ekiplerince  karayolu üzerinde bulunan yaya geçidi çizgileri silindi ve geçit  örgü ile yaya geçişine  kapatıldı.  Daha önce de Nihat Usta Kavşağı ile Düzköy kavşağı arasında bulunan 4 yaya geçidi üst veya alt geçit yapılması nedeniyle kapatılmıştı. Ölümlü ve yaralamalı çok sayıda kazanın meydana geldiği yaya geçidi Akçaabat kamuoyu tarafından bir süredir tartışılıyordu.

KAYIKÇIOĞLU’NDAN TEST SÜRÜŞÜ

Trabzon Asya Scania yetkili bayii Kayıkçıoğlu Otomotiv Genel Müdürü Burak Kayıkçıoğlu, yeni gelen Scania marka çekicilerin test sürüşünü kendisi yaptı. 2021 model Scania marka çekicileri müşterilere sunmadan önce test eden Kayıkçıoğlu, yeni gelen çekicilerin lojistik sektörü için bir çok avantajı olduğunu söyledi.

KOSİF’İN BABA ACISI

 AK Parti Rize Eski İl Başkan Yardımcısı İsmail Kosif’in babası hayatını kaybetti.  AK Parti Rize Eski İl Başkan Yardımcısı İsmail Kosif’in babası Selahattin Kosif (90), yaşlılığa bağlı hastalığı sonucu hayatını kaybetti. Merhum Kosif’in cenazesi dün saat 14.00'te Merkeze bağlı Uzunkaya Köyünde kılındıktan sonra aynı yerdeki aile kabristanlığına defnedildi.

SAVAŞ ASALETEN ATANDI

 Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yüksek İnşaat Mühendisi Ali Serkan Savaş’ın bu görevine asaleten atandığına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile Artvin ve Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Katip Çiçek, Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Ali Serkan Savaş ve Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras’ın atandığı kaydedildi. Atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. Maddeleri gereği yapıldığı ifade edildi.

MHP TRABZON’DAN SOYLU’YA DESTEK

Son günlerde Sedat Peker’in seri olarak yayınladığı videolar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündemin ilk sırasına oturmuştu. Hem eleştiri hem destek alan Soylu’ya MHP Trabzon’dan destek geldi. İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklama yayınlayarak desteğini gösterdi. Tarım şu ifadeleri kullandı;

Size mi kalmış 40 yıldır bütün enerjimizi boşaltan bir terör örgütüyle amansız bir mücadeleye girmek, size mi kalmış iliklerimize kadar teslim olduğumuz Amerika'nın kontrol ettiği bir terör örgütünü tarumar etmek. Uyuşturucuda hem transit hem de hedefteki ülke olduğumuzu en iyi bilen olduğunuz halde, Avrupa’nın uyuşturucu trafiğinin yüzde 75 ini etkisiz hale getirmek size mi kalmıştır sayın bakanım. Bu söylediklerimizin bakış açısı düşmanlarınızın penceresidir. Bize sıra gelince! sonuna kadar arkanızdayız. Birileri şunu diyebilirler; buralardan yazıyorsunuz da arkasında olsanız ne yapacaksınız ki; Allah bu millete yeni bir istiklâl marşı yazdırmasın diye dua ederken yeni bir dua daha ekledik. Allâh Milliyetçi Hareket Partisinin neler yapabileceğini bu millete göstermesin.”

KÖKSAL BABA’YA MADRİD’TEN DAVET

Trabzon'da yaşamını sürdüren Köksal Baba isimli fenomen sosyal medya hesabından yayınladığı penaltı atışıyla gündem oldu. Sahalarda ender görülen bir şekilde penaltı atışı gerçekleştiren Köksal Baba Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı sol bek oyuncusu Marcelo'nun dikkatini çekti. Özel mesaj yoluyla Köksal Baba'ya mesaj gönderen 45 milyon takipçili Marcelo 'İnanılmaz, Madrid'e gel bizi ziyaret et" ifadelerini kullanarak Köksal Baba'yı davet etti.   "İnşallah" şeklinde mesajı cevaplandıran Fenomen Köksal'ın ilerleyen zamanda Madrid'e gitmesi bekleniyor.

KAMUYA DESTEK YOK

Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi Nisan ayı asgari geçim endeksi sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Dilber açıklamasında “yaz dönemine doğru girerken ailelerin sırtındaki ekonomik yükün daha da arttığını görmekteyiz” dedi. Dilber şu ifadelere yer verdi; Ağustos ayında kurulacak olan toplu sözleşme masasına gelmeden önce hükümet bu gerçekleri göz önüne almalı ve buna göre masaya oturmalıdır. Salgın nedeniyle herkesim desteklenmiş ancak kamu çalışanlarına destek verilmemiştir. Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de ekonomik sıkıntıyı aşmanın yolu kamu çalışanını, dar ve sabit gelirliyi desteklemektir. Kamu çalışanları da toplu sözleşme sürecini yakından takip etmeli ve masada hakkını savunmaktan imtina eden sendikal yapılara hak ettiği tavrı göstermelidir.”

VAKFIKEBİR’E HALİLOĞLU

DEVA Partisi Trabzon’da ilçe teşkilatlanmalarına devam ediyor. İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Vakfıkebir Deva Partisi Kurucu İl Başkanlığına Avukat  Oğuzhan Haliloğlu atandı. Bu atamayla ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Başkanı Çiçek, “Vakfıkebir Kurucu İlçe Başkanımız Sayın Av. Oğuzhan Haliloğlu ile birlikte Vakfıkebir ilçemize Deva gelecek. Ülkemizin içinde bulunduğu dönemde, yaşadığı zorluklar karşısında, hiçbir vatandaşımızın korkmaya ve yaşanılan olaylara kayıtsız kalmaya hakkı yoktur. İçinde bulunulan dönemde siyasi görüşü ne olursa olsun, amacı Vatana ve Millete katkı sağlamak isteyen tüm Vatandaşlarımızı, özellikle gençlerimizi sorumluluk almaya davet ediyorum, yarının Türkiyesi gençlerimizin elindedir. ‘’Bütün ilerlemeler, insan fikrinin eseridir. Fikri harekete getirmek, birinci işimiz olmalıdır. Fikir bir kere faaliyete başladı mı, her şey yavaş yavaş düzene girer ve düzelir. Fikrin serbest hareketi ise, ancak bireyin düşündüğünü serbest olarak söylemek, yazmak ve verdiği karara göre her türlü girişimde bulunmak serbestisine sahip olmakla mümkündür.’’ dedi. 

Editör: TE Bilisim