Yazılı olarak açıklama yapan Ömer Faruk Altunbaş, “Dünyamızın ateşi yükseldi, havale geçiriyor. Yerküre, sanayi öncesi ortalamalara göre sadece 1,5 derece daha ısınırsa geri dönüşü olmayan bir yıkımla yüz yüze kalacağız. Fosil yakıt tüketimi ile artan sera gazı emisyonları, gezegeni şimdiye kadar yüzleştiği en zorlu, en yıkıcı süreçle karşı karşıya bırakmaya başladı bile. Şimdiden insanlık, dünyanın sanayi öncesi döneme göre yaklaşık 1,5 derece ısınmasına neden oldu ve fazla zamanımız kalmadı.

Gezegenin geleceği için küresel emisyonları azaltmak ve 2050 yılına kadar sıfırlamak için tarım, enerji, sanayi, bina, ulaşım ve şehirlerde hızlı ve kapsamlı dönüşümler gerekiyor. Kısacası eğer bu kapsamlı dönüşümler sağlanmazsa gezegenimiz hızla yok olma sürecine girecek.” İfadelerini kullandı.
 
ÇAĞRILARA KULAK VERİYORUZ               
 
Altunbaş, “Bu artışın durdurulması hükümetler sağlamayınca, şirketlerin kar hırsı, gezegenin geleceğinden daha önemsenir olunca, yaşadığımız iklim krizine dur demek için yerkürenin her yerinde gencecik insanlar sokaklara çıktılar ve şimdi bizi de davet ediyorlar. Yeşil Yol Partisi olarak, iklim krizine dikkat çekmek amacıyla her Cuma greve çıkan milyonlarca öğrencinin “Buradayız çünkü geleceğimizi çaldınız” çağrısına kulak veriyor ve tüm halkımızı 25 Eylül’de tüm dünyada eş zamanlı yapılacak olan iklim grevine destek vermeye çağırıyoruz.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim