Emeklilere Yeni Dönem Müjdeleri: Maaş Hesabında Yenilikler ve Milli Gelirden Pay Ayrıcalığı Emeklilere Yeni Dönem Müjdeleri: Maaş Hesabında Yenilikler ve Milli Gelirden Pay Ayrıcalığı

Kaçkar Dağları, dünyada nadir bulunan helikopterle kayak sporu olan "heliski"yi gerçekleştirmek isteyen kayakçıları ağırlamaya devam ediyor. Rize'nin bu muhteşem doğal güzelliğe sahip bölgesi, İtalya, İspanya, Almanya ve Çin gibi ülkelerden gelen 12 kişilik sporcu kafilesi için ev sahipliği yapıyor.

Heliski, kayakçıların helikopterle dağın zirvesine bırakıldığı ve ardından sarp yamaçlar ile yüksek eğimli bölgelerde kaydığı bir spor dalıdır. Türkiye'de bu özel spor dalını gerçekleştirmek isteyenler için Kaçkar Dağları, vazgeçilmez bir destinasyon haline gelmiştir.

Kaçkar Dağları'nda heliski faaliyetleri, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülmektedir. Bölgedeki teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından, 3 haftadır devam eden etkinlikte sporcular zirvelerin ve karla kaplı ormanların tadını çıkarıyorlar.

Bölgedeki sporcular için güvenlik en üst seviyede tutulmaktadır. Elverişli hava koşulları ve kar kalınlığı göz önünde bulundurularak sporcuların güvenliği sağlanmaktadır. Ayrıca helikopterlerin uçamadığı günlerde, sporcular karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirmektedirler.

Heliski etkinliği, Nisan ayı ortasına kadar devam etmesi planlanıyor ve bu yıl 400'e yakın sporcu bu deneyimi yaşamak için bölgeye akreditasyon yapmış durumda. Kaçkar Dağları, doğal güzellikleri ve heliski imkanıyla kayak tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak