Ligimizde o kadar enteresan olaylar oluyor ki şaşırmamak elde değil. Bakın ligin başındaki iki takım, G.Saray ve F.Bahçe hem TFF hem MHK tarafında açık açık alenen kollanıyor. Peki diğer takımlar bu ligin takımları değil mi? Onlara niye üvey evlat muamelesi yapılıyor da bu iki takıma karşı hep hakları yeniyor. Hep yanlış kararlarla ezdiriliyor, buna acil çözüm üretmek lazım diyorum.

Trabzonspor’un bu haftaki maçı ezeli rekabet ettiği F.Bahçe’yleydi. Tabi ki iki takım arasındaki kadro yapılanmalarına baktığımızda onlarla aramızda baya klas farkı var. Ancak derbi maçlarda hiçbir zaman favori yoktur.

Onun için de hocamız oyuncularımızı bu yönde motive etmiştir. Maça da hızlı çıkarlar diye düşünüyorduk ama hiçte düşündüğümüz gibi olmadı. İlk yarının 11’inci haftasındaki maçta Kadıköy’de F.Bahçe’yi 3-2 yenmiştik. Bu haftada o maçın rövanşını Akyazı’da oynadık. Bu maçın önemini daha çok artıran maç gündüz seansında oynanan Kasımpaşa-G.Saray maçıydı. Zor da olsa G.Saray’ın kazanması F.Bahçe’li oyuncuları daha çok hırslandırmıştır ve maçı da kazanmak için daha çok mücadele edecekleri belliydi. Çünkü F.Bahçe bizim maçı kaybetmesi halinde G.Saray ile puan farkı 5’e çıkacak ki bu da şampiyonluğun kaçması demekti. İşte bu zorlu şartlar içerisinde maç başladı. Akyazı’da müthiş bir atmosfer vardı. İlk dakikalarda F.Bahçe oyunu bizim yarı alanımıza kurdu. 13’üncü dakikada ki F.Bahçe atağında Tadic’in pasını alan Fred 30 metreden sert bir şutla topu maalesef ağlarımıza gönderdi. F.Bahçe’nin akınları yine devam ediyordu. 20’nci dakikada Szymanski frikikten çok sert vurdu. Uğurcan bu topu çaldı, Tadic’in önüne düşen topu bu oyuncu üstten auta attı. 37’nci dakikada Pepe ile geldik. O da iyi niyetli olarak pas verince Ferdi topu kornere atarak bu atağımızı önledi.

Trabzonspor ilk yarının son 10 dakikasında rakip sahada oynadı. Ancak bu oynama bile net bir gol pozisyonu getirmedi. 45+3’te Tadic’in pasını bomboşken alan Fred, sürüp vurarak takımının ve kendinin ikinci golünü atıp devreyi de 2-0’la tamamlamayı bildiler. Abdullah Avcı ikinci yarıda Fernandez’in yerine Bardhi’yi aldı. Bir değişikte oyun içerisinde yaptı ve Mendy’i stopere çekti. Seyircimizin taşkınlığını konuşurken 60’ıncı dakikada sol taraftan kullandığımız serbest vuruştan Bardhi ile golü bulduk. Bu golden sonra seyircimiz kendini biraz olsun maça verdi ve taşkınlığı bıraktı. 74’üncü dakikada maçın en net pozisyonunu Pepe ile yakaladık. Ancak bu oyuncumuz karşı karşıya kalmasına rağmen golü bulamadı. Bir dakika sonra ise penaltı kazandık. Atışı Trezeguet kullandı ve skora da eşitlik geldi. 87’nci dakikada Batshuayi ile tekrar öne geçtiler ve rövanşı da aynı skorla almış oldular. Bu maçta oyuncular topu veriyor ve aynı yerde durup bekliyor.

Futbolun gerektirdiği gibi boş alana kaçıp top alan olmayınca oyuna da yön veremiyoruz. Sol kanattan oyuna hiç katkı sağlayamadık. Orta sahamız zaten hiç yok gibiydi. Berat her zaman ki gibi uyurgezerler gibi dolandı. Aslında Trabzonspor’da elle tutulur hiçbir oyuncumuz yoktu. Bir de seyircimize değinmek istiyorum. Böyle çirkinliği yakıştıramadım. Bu gibi olaylar, bize zarar da verecektir. Onun için bu tip çirkinliklerden kaçınmalıyız. Zaten maddi olarak kötü durumdayız. Bir de kulübe para cezası gelecek. Yazıktır günahtır diyorum. Sizin gibi taraftarları ben Trabzonspor’a yakıştıramıyorum. Maçtan sonra çirkin olaylar daha çoktu. Çünkü bu çirkinliği ve pisliği yapan F.Bahçe’nin tüm oyuncularıydı. Maçtan sonraki seyircileri galeyana getirecek ahlaksızlıkları yapan F.Bahçeli oyuncuların hepsine ceza verilmelidir. Nasıl maç içerisinde kendi seyircimizi eleştiriyorsam maçtan sonra F.Bahçeli oyuncuların yaptığı ahlaksızlığı da eleştirmek mecburiyetindeyim.