Süper Lig'in 31. haftasında Adım adım şampiyonluğa ilerleyen Trabzonspor sahasında yeni teknik direktörü Valerien Ismael ile çıkış arayan Beşiktaş ile karşılaştı.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Valerien Ismael Sezon başına göre disiplinli, yüksek konsantrasyonla mücadele eden, coşkulu bir oyun oynatıyor. Valerien Ismael oyuna 3-4- 2-1 oyuncu dizilimi ile başladı. Hücumdayken 3-2-5 top Trabzonspor'un ayağındayken, 5-4-1 gibi bir pozisyon aldı. Beşiktaş'ın Orta sahasındaki dörtlünün iki kenar beki hücumda iyi işler yaptı. Özellikle Rosier kanadını çok doğru bir şekilde kullandı.

Hamsik'in olmaması Trabzonspor'un pas oyununu etkiliyor. Ayrıca Peres'in yokluğu, orta sahaya temas ve tempo getiren Dorukhan gibi de savunmanın sağında kullanılmak zorunda kalınması orta saha dengesini bozdu. Maçta Trabzonspor adına en verimli oyuncu her zaman hırsı ile mücadelenin içinde olan Siopis oldu. 22 ikili mücadelenin 18'ini kazanarak İnanılmaz bir istatislik ortaya koydu.

Şu bir gerçek Bakasetas gol kutusundan uzaklaştığı anda bütün özelliğini yitiriyor. Abdulkadir Ömür ve Bakasetas maç içerisinde 10 numara pozisyonunu değişerek oynadılar. Fakat Bakasetas ön bölgeye yaklaştığında ona kilit pas atan oyuncu olmadı. Kanatların verimsiz kullanılması yüzünden Abdulkadir Ömür için gerekli koridor da açılmayınca çok etkisiz ve birbirinden kopuk gözüktüler. Bu dakikalarda Beşiktaş büyük baskı kurdu. Trabzonspor baskıyı Djaniny’yi geri çekerek, pas istasyonu sayısını artırarak kırdı. Nwakaeme ve Visca çizgiye açıldı ama bu kez de Trabzonspor önde çoğalmadı. Bakasetas Hamsik oynandığında gerçek oyun ezberine kavuşuyor. Göreceksiniz Bakasetas Hamsik'le birlikte oynacağı ilk maçta gol atacaktır.

Trabzonspor bu orta saha yapısı ile oyunu kontrol edemiyor. O yüzden  uzun toplara yöneliyor. İkinci bölgenin çabuk geçildiği uzun toplarla oynayan takıma Kanatlardan daha fazla destek vermek gerekiyor. Bunu Trabzonspor  yapamadı. Abdullah hoca da böyle bir oyununun oyuncusu olan Cornelius'la oyuna başlaması gerekirdi. Hüseyin Türkmen maçta basit ve iyi oynadı. Dorukhan elinden geleni yapmasına rağmen kanattan çok orta sahada daha çok faydalı olurdu. Nwakaeme ve Visca günüde değildi.

Trabzonspor'da ikinci bölge ile üçüncü bölge arasında bağlantı yoktu. Bu yüzden hücumdaki oyuncuların yalnızlığının yanı sıra, kenar beklerinin ve orta sahaların hücuma desteği yetersizdi. Cornelius attığı goldeki koşusu ve akıl dolu aşırtma vuruşu çok değerliydi.

Trabzonspor'un en zayıf savunma yönü olan sol kanattan sürekli atak yapan Beşiktaş Rosier'le de golü buldu. Trabzonspor pas oyununu unuttu sanki önalan baskısına yediği prese karşılık veremedi,  Tempo yapamadı ve rakibini de hem enine hem boyuna fazla koşturamadı.

Bordo-mavili taraftarlar koreografide şampiyonluğa dikkat çekerken Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı ve Abdullah Avcı’ya yer vererek tarihi anları Türkiye’nin beğenisine sundu. Trabzonspor'da Abdullah Avcı'nın da yer aldığı şampiyonluk koreografisinin açılmasının ardından, deneyimli teknik adam çok duygulandı ve tribünleri selamladı. Bu maçta böyle büyük bir görsel şova şahit olmak gerçekten beni çok mutlu etti. Kareografi yapılırken stattaki atmosferi duygu yoğunluğunu, tek sesliliği ve birlikteliği anlatmaya kelimeler yetmez. Bu öyle videolarla fotoğraflarla aktarılacak bir şey de değil. O yüzden o gün statta olan binlerce insanın çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

Trabzonspor 2 haftada 5 puan kaybetmiş matematiksel olarak garantilenmiş şampiyonluk yok. Sanırım oyuncu sakatlıkların yanında biraz da puan farkının açtığı davada özgüvenle rehavete kapıldı. Bunun için en az  8 puana ihtiyaç var, geride kalan 7 hafta var bu da 21 puan eder, fikstür de öyle kolay değil Trabzonspor'a gelen aslan kesiliyor, bunu Fenerbahçe'de, Rize'de, Beşiktaş'ta gördü ama bu durumdan 3 haftadır ders çıkaramıyor. Ağustos böceği gibi hazırdan yiyor.