Sevgili Okurlar,

Trabzonpor, Beşitaş’a 16, Galatasray’a 13 ve Fenerbahçe’ye 12 puan fark yaptı. En yakın rakibi Hatayspor ile de arasında 10 puan fark var.

Peki şampiyon mu olduk?

Asla…

Bunu neden söylüyorum, ortada daha alınacak 75 puan var.

Ve Trabzonspor’un yaşadığı tarihi tercübeler var.

Nedir onlar?

1996 yılı. Ve 2011 sezonu.

Yazarımız Haluk Ayyıldız hafta içinde Fatih Devlet Hastanesi’ne gitti, orada Trabzonspor’un eski Genel Sekreteri Hasan Yener ile görüştü ki, 1996’yı yaşayan isim.

Yener uyarısını yapmış, ‘Yine de çok tedbirli, çok dikkatli olmak lazım. Geçmişte yaşanmışlar var.’

Çok doğru söylemiş,

Trabzonspor çok mu iyi futbol oynuyor.

Hayır.

Ama bir kazanma alışkanlığı var, bir yenilmezlik unvanı sürüyor. Bunlar oyuncuları ister istemez konsantre ediyor.

Beşiktaş bir yenilme moduna girdi oradan çıkamadı!

Aslında müthiş bir kadrosu vardı.

Onun için Ahmet Nur Çebi hala ‘Şampiyon olacağız’ diyor.

Belli ki bütün takımlar devre arasında revizyondan geçecek. Beşiktaş’ta Avrupa’yı bırakıp lige dönecek.

Daha Şampiyon olmadık ama o yola girdik. Dönmek var mı?

Asla.

Ölmek var, dönmek yok.

1996’da Şampiyon olamadık diye kendini asan Göreleli Mehmet Dalman için,

2011 yılında Eskişehirspor’un teşvik alıp, bayılana kadar Trabzonspor’a karşı savaş verdikten sonra kaybedilen puanla giden Şampiyonluk sonrası ‘bu yıl da bizi şampiyon yapmaycaaklar’ diyerek evinin eşiğinde kalp krizi geçirerek ölen Mustafa Çelik müdür için dönmek yok!

41 BİN 461 KİŞİ BEKLİYORUZ

‘Trabzonspor ligde en son 1994-95 sezonun son 12 haftası ile 1995-96 sezonunun ilk 14 haftası üst üste mağlubiyet görmeyerek toplam 26 maç mağlup olmamıştı. Ama asıl rekor Ligde; 1977-78 sezonunun son 4 haftası ile 1978-79 sezonunun ilk 25 haftası olmak üzere toplam 29 maç aralıksız mağlubiyet yüzü görmeyerek rekor kırmıştı. Bordo-Mavililerin bu rekoru egale etmek için 3, kırmak için 4 maça daha ihtiyacı var. Tabi ki aslolan Trabzonspor’un bu ligi, Mayıs ayının sonunda zirvenin en tepesinde bitirmesidir. Trabzonspor'un tüm rakiplerinin puan kaybettiği bu özel hafta sonrasında; Adana Demirspor maçı için satışa çıkan kombine, loca ve bilet dün itibariyle 28.800’ü buldu. Haliyle internet üzeri ve gişelerden kombine ve biletlere yoğun talep olması nedeniyle; Cumartesi günü saat: 16.00'da oynanacak olan Trabzonspor-Adana Demirspor karşılaşmasının, satışı devam eden eldeki 10 bin kombine ve biletin, Cuma akşamına kadar kesin bitmesi bekleniyor. (Turgay Beşyıldız)

DENGELER TUTULDU

Trabzonspor’da yönetim oluşurulurken dengeler de tutuldu. Ertuğrul Doğan, Ali Haydar Gedikli’yi önerdi. Diğer taraftan Emin Kahraman yeğeni Sami Karaman’ı listede görmek istedi. Mahmut Aksu’nın yakın arkadaşı Özer Bayraktar girmedi onun yerine Aksu’nun yakın arkadaşı Hancıoğlu’nun sahibi iyi bir Trabzonsporlu ŞemsetDin Hancı yönetimde yer aldı. Hepsini kutluyorum. Bundan sonrası yeniler için güzel ama zordur. Mevcut yönetimden ayrılanlar 10 puan farkla önde olan lider bir takım bıraktılar.

BAK, İKİ ARKADAŞIN YÖNETİMDE

Yıllar önce 10 güzel insan bir araya geldik, bir grup kurduk. Özellikleri ayrı, siyasi görüşleri ayrı, meslekleri ayrı dostlarla ayda bir toplanıp spor, siyaset sanat üzerine sohbetler ediyorduk. Bu şehir için ve şehrin tek ortak paydası Trabzonspor için daha iyi ne yapabiliriz diye tartışıyorduk.

Yıllar geçti, şimdi Trabzonspor yönetiminde bu gruptan iki isim var. Sevgili Sami Karaman ve sevgili Ali Haydar Gedikli Trabzonspor yönetiminde. Trabzonspor’u daha ileriye taşımak için çalışacaklar. Ayinesi iştir kişinin derler ya işte, kendi işlerinde başarının zirvesindeydiler, bu gerevi de başaracaklarından şüphemiz yok.

Trabzonspor maçları başlamadan Ali Haydar Whatsapp grubumuza hep şunu yazardı, ‘Cevatım(Ocak) maç ne olur?’ O da tahminlerini sıralardı.

Sami Karaman, Cevat’a büyük saygı duyar ve her söylediğine itibar ederdi.

Cevatım bak, Ali Haydar ve Sami senin her zaman görmek istediğin yerlerdeler. Trabzonspor yönetim kurulu üyesi oldular.

Sen öksüz bıraktığın 9 arkadaşın ile olsan ne derdin?

-Aziz, Sebahattin ve Seyit’e ‘üzülmeyin, sizleri de miletvekili yapacağız’ derdin.

-İbrahim, Efkan ve Özkan’a da ‘Trabzonspor’da gelecek dönem sizin’ mesajını yazardın.

Onları tebrik eder, diğerlerine moral verirdin.

Şimdi tüm grup ‘Keşke Cevat görseydi’ diyor.

Çünkü, arkadaş grubunu kuran sendin, Aziz, İbraim, Sami öyle büyüttün grubu. Sonra da öksüz bıraktın, çekip gittin.

Trabzonpor şampiyonluğa gidiyor, yarın hem kongre hem de Adana Demirspor maçı var. Ali Haydar ile birlikte Sami Karaman maçı yönetici olarak izleyecekler. Başarılar.

‘BURADA SANA EKMEK YOK!’

Türkiye Elektrik Kurumu’nun efsane müdürlerinden, Milli Atlet ve Türkiye Şampiyonu Erol Üzen ile birlikte Trabzon AKSA İşletme Müdürü Osman Aydın ziyeretimize geldiler. Erol Üzen, Trabzon TEK’in müdürü iken Aydın genç bir mühendis olarak Trabzon’a atanıyor ve sonrasında da Erol Üzen’le görüşüyor. Üzen bu genç mühendise şöyle diyor: ‘Oğlum burası sana kalmaz. Burada müdür olacak, şef olacak onlarca isim var. Artvin’de boşluk var, seni oraya gönderiyorum,’

Ve gidiyor Osman Aydın. Müthiş çalışmalar yapıyor. Müdür oluyor ve adı orada sokaklara veriliyor. Osman Aydın iyi bir Trabzonsporlu. Takımın son çıkışını da şöyle özetliyor:

"Biz Trabzon deplasmanına gittiğimizde, bırakın gol atmayı, korner bile atamazdık." Bu sözler FB'li Rıdvan Dilmen'e ait. 1975-84 yılları. Şimdi 4 BÜYÜK var ya, o zamanlar TEK BÜYÜK vardı. O da TRABZONSPOR'du. GS, FB, BJK takımları Trabzonspor karşısında öyle aciz kalıyordu ki, Trabzon taraftarları bile maçlardan keyif almamaya başlamıştı artık. Şöyle bir pankart hatırlıyorum; "ZEVK VERMİYOR ARTIK, KARŞIMIZA İSTANBUL KARMASINI İSTERİZ." O yıllarda 8 oyuncusu A Milli Takımda direkt oynayan Trabzonspor'a Türk Milli Takımı olarak sahaya çıkmasının önerildiğini şimdi hatırlayan var mıdır, bilmiyorum. Sonraki yıllarda ne oldu, nasıl oldu, nazar mı değdi, her ne olduysa oldu ve Trabzonspor taraftarı için 37 sene sürecek çileli dönem başladı. Ve sayılı yıllar geçti gitti. 2021'e geldik. Ama ne geldik!. Daha ligin üçte biri bitmeden Şampiyon ilan edilen tek takım Trabzonspor oldu!. Karadeniz Fırtınası Kasırga'ya dönüşmüş, tıpkı eski günlerdeki gibi önüne geleni yıkıp geçiyor!. Efsane geri döndü! Heyecan bastı.. Tabii endişe de... Zira, tam zafere ulaşacakken o kadar travma yaşadıkki, yine bir şeyler olacak ve malum kaderi yaşayacağız korkusu da yok değil. Ama, Trabzonspor takımı bu sefer öyle sağlam basıyorki ayaklarını, tökezlemeden Şampiyonluğu kucaklayacak gibi görünüyor. Rüya değildir inşallah!.’

ŞENOL BİROL YAŞAYACAK

1936 yılında Rize’de doğdu. Zonguldak Kilimlispor’da futbola başladı. Rize Güneşspor’da olgunlaştı. Sarıyer’de kendini gösterdi. Beşiktaş’ta büyüdü. Adına sloganlar yapıldı. Fenerbahçe’de devleştı. Şöhretini futbol sahalarından Yeşilçam’a taşıdı. O dönem doğan çocuklara onun adı verilirdi. Türk Milli Takım forması ona çok yakışıyordu. Turgay Şeren’in en koktuğu futbolcu oydu. Bir sezonda attığı 34 golle Beşiktaş’ta halen egale edilemeyen bir rekora sahip Karşıyaka’nın ardından futbolda son durağı Rizespor oldu. Profosyonel Rizespor’un ilk Teknik Direktörüdür. Evet Şenol Birol Türk futbolunda Rize bayrağını en yukarı taşıyan adamdır. Bizim futbolda haklı gururumuzdur. Rize ASKF Genel Başkanı Ali Çelik bugün güzel bir müjde verdi bana; Rize Merkez’de bulunan amatör futbol sahasının ismi ‘Şenol Birol Amatör Futbol Sahası’ olarak tescillendi. Bu vefadır. Bu güzelliktir.  Bu öneriye Rize kanadında destek veren dillendiren resmiyete taşıyan herkese, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’a,  Gençlik Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız’a bir Rize sevdalısı olarak teşekkür ederim. Fatih Sultan KAR / İST

BİRAZ DA NOSTALJİ

TRT TRABZON RADYOSU 53 YAŞINDA

TRT Trabzon Radyosu kurulduğunda belediyeye ait karşıdaki binada idi. Binanın ilk katında Anadolu Sigorta hemen karşısında ise Anadolu Ajansı vardı. Bir üst katı ve 3 katları ise TRT Trabzon radyosu idi. Altta PTT, girişte hemen solda ise yakın arkadaşlarımın kuru temizleme mağazaları. TRT buradan yıkılan ve İpekyolu İş Merkezi yapılan elektrik kurum binasına taşındı. Ardından bir süre TTSO ve Borsa binasına konuk olup sonrada Sevgil Nurettin Aydın’ın inşa ettiği bugünkü yerine geldi. Bugüne kadar başta radyonun kurucularından olan Avukat Bayraktar olmak üzere tüm vefat edenlere rahmet hayatta olanlara ise sağlık ve mutluluk duluyorum. Mevcut TRT ekibini de kutluyorum.