17. dakikada Akintola sağ çaprazdan Sivas kalesine yaklaştı ancak şutu yan direkten döndü.

20. dakikada altı pastan topu ıskalayan Akintola bu fırsattan da yararlanamadı. 

Ancak atamayana atarlar misali 30. dakikada kazanılan serbest atışı kullanan Menaj 25 metreden çok sert vurdu ve top kaleci Gökhan’ın müdahalesine rağmen köşeden Rizespor fileleriyle buluştu. Sivasspor 1 Rizespor:0

40. dakikada Rizespor  beraberliğe çok  yaklaştı . Bu dakikada kaleci Ali Şaşal’ı da çalımlayan Taha  topu  boş kale yerine auta göndererek mutluk bir fırsatı değerlendiremedi.  

42. dakikada bu kez Akuitola’nın kaleye girmekte olan şutunu sakatlanma pahasına önleyen Ali Şaşal ilk yarının Sivasspor’un lehine 1-0 sonuçlanmasını sağladı.


ALİ ŞAŞAL KALESİNDE DEVLEŞTİ

İkinci yarıya da hızlı başlayan Rizespor’da 47.Dakikada Olawoyin’in kafa şutu yine Ali Şaşal’a takıldı. 
60  dakikada Shelwey’in kullandığı  kornerden gelen topta hakem elle oynama gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Ancak Sivaslıların uzun süren itirazları sonucu yapılan VAR incelemesinde penaltı iptal edildi.

65. dakikada 3 oyuncu birden değiştiren Çaykur Rizespor’da Zeqiri’nin yerine oyuna giren Benhur 70. Dakikada kafasına gelen sert şut yüzünden oyundan çıktı yerine Gustavo girdi.  Kalan dakikalarda beraberlik için Sivasspor  kalesine yüklenen ancak  bir türlü golle buluşamayan  Çaykur  Rizespor 90+5 te bir kez daha mutlak bir golden oldu.  Bu kez de  Ali şaşal  Olawoyin’ in  köşeye giden şutunu inanılmaz  refleksle önledi. Ve Rizespor  berabere kalsa üzüleceği maçta Sivasspor’a 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Bu sonuçtan sonra Yeşil-Mavililerin deplasmanda galibiyet özlemi  de 9 maça çıktı. 

STAT: 4 Eylül Stadı
HAKEMLER: Emre Kargın*,Deniz Caner Özaral *, Uğur Sarı **  
SİVASSPOR: Ali Şaşal*** ,Paluli*,(Dk 90+4 Azizbek?), Uğur* Appindangoye*, Poungouras ,Caner * ,Charisis * (Dk 70 Hakan),İbrahim*,Bartuğ,  N'Jie *,(Dk 71 Meeniq*), Manaj***(Dk 88 Cektas?)    

Abdullah Avcı: “Hedeflerimize Ulaşmanın Gururunu Yaşıyoruz” Abdullah Avcı: “Hedeflerimize Ulaşmanın Gururunu Yaşıyoruz”

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan *,Taha,Attila *,Emirhan*,Hojer, (Dk 88 H.İbrahim?), Shelvey, Olawoyin *, Varesanoviç*,(Dk 55 Muammer), Akintola *,Gaich , (Dk 65 Minchev), Zeqiri , (Dk 65 Benhur?- Dk 70 Gustavo)   
GOLLER: Dk 30 Manaj( Sivasspor)
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Alihan Telatar'ın maç kritiği

Editör: Doğukan ÖZKURT