Trabzonspor, 3-4-1-2 dizilişi ile maç başladı. Yeni transferler Lewis Baker ve Benik Afobe yeni gelmelerine rağmen takımda kendilerine yer buldular.
Benim ilk dikkatimi çeken sol ayaklı Campi’nin sol stoper oynaması gerekirken sağ ayaklı Hüseyin’in sol stoperde maça başlaması?
Maçta Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür’ü savunmaya getiremediği için iki beki Serkan ve Abdurrahim’i de savunmaya getirerek 5-3-2’ ye dönerek kanatları kapatmaya çalışması idi.
Ama bu dönüşümün top Trabzonspor’a geçince dezavantajları da ortaya çıktı. Oyuncular bu sisteme alışık olmadığı için hücum yapmakta ve ileride çoğalmakta zorluklar yaşadı.
Bu yeni sistemde oyuncular içerisinden çıkılmaz bir döngüye girdiler. Çünkü sistem çoktan oturtulmuş ve hazır bir takım görmemiz gerekirdi.
İlk yarıda organize bir ataktan ziyade doğaçlama gelişen cılız ataklar şeklinde geçti. Bunda da en büyük etken sistemin getirdiği sistemsizlik idi.
Trabzonspor’un yapması gereken etkili ayaklarını rakiple bire bir pozisyona bırakabilecek bir sistemin olması gerekir. Oynanan sistemde bunun olmadığı aşikar.
Nwakaeme bir kere rakiple birebir kalınca ne kadar etkili olabileceği  ortaya çıktı.
İkinci yarıda iki çaresiz takımın birbirlerinin bireysel hatalarını bekleyerek pozisyona girme çabası içerisinde başladı.
Cesaretli ve oyunu kanatlara taşıyanın maçı kendi lehine çevireceği bir ortam oluştu.
Newton 3-4-1-2 sisteminde diretmese 4-3-3 sistemine dönse oyun tamamen Trabzonspor’un lehine dönmesi içten bile değildi.
Belli ki teknik kadro Beşiktaş maçından çok etkilenmiş.
Teknik kadroda maçın gidiş durumuna göre maça müdahale etmeye hiç niyetleri yok.
Rakibin 10 kişi kaldığı dakikada stoper Campi’yi çıkartıp oyuna bir orta saha oyuncusu daha alsalar forveti  üçleseler belki de gol gelecekti.
Çaresiz Denizlispor karşısında Trabzonspor’un da bu kadar çaresiz kalması sistemin getirdiği yetersizlik ve çaresizlikten başka bir şey değildi.

NOT: Jupp Derwall bir takım antrenörünün 60 günde sistemini ve ideal kadrosunu kurabileceği bir zaman olarak belirtir ve yeterli olduğunu söyler. Acaba biz Trabzonspor’un hangi sistemde oynanacağını ve ideal kadronun oluşacağını kaç gün bekleyeceğiz.