Başakşehir maçından sonra, yani ligler süresiz ertelenmeden önceki maçtan sonra kaleme aldığım yazım Corona’nın ilk satırları şöyleydi;
 
Evet bir şeyler olacak, evet,evet!.. Son 30 yıldır şampiyonluk görememiş Liverpool ile resmi kaynaklara göre 36 yıldır şampiyon olamamış Trabzonspor’un birlikte  şampiyonluğa yürümesi fazla iyimser bir rastlantıydı bana göre..
 
Adını koyamadığım içimdeki sancı hafta içi Spor bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun Federasyon başkanları ile toplanacağı haberi ile yerini heyecanlı bir bekleyişe bıraktı. Beklenen gün geldi ve toplantı başladı.Bizler de büyük bir heyecanla içeriden gelecek haberi beklemeye koyulduk. Derken içeriden sızdığı iddia edilen bir bilgi sosyal medyaya servis edildi. Bu bilgiye göre Bakan bey, federasyon başkanlarına alternatif planınız nedir diye sormuş ve tatminkar bir cevap alamayınca da federasyon başkanlarını fırçalamıştı.
 
Özerk yani Siyasetten Bağımsız olması gereken bir federasyonun başkanının Bakan tarafından azarlanması bizleri tabi ki üzdü ama konumuz bu değil. Bu vesile ile bizler de Federasyonun bir B planı olmadığını anladık. Bakan bey kadar olmasa da bizde de bir miktar hayal kırıklığı oluştu.
 
Velhasıl birkaç dakika sonra toplantı sona erdi ve Bakan beyin ağzından  ‘’ligleri şartlar düzelene kadar süresiz erteledik’’ sözleri birer ikişer döküldü.
 
Gelelim meselemize; Ne olacak şimdi?
 
36 yıllık bir hayal başka bir bahara mı ertelenecek yoksa şer bilinende hayır mı var? sorusu kafamızı meşgul etmeye başladı.
 
Tam bu arada Kulüpler birliği Federasyona Tavsiye kararı almak üzere acil kodla bir toplantı düzenledi. Toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı aynı zamanda Göztepe kulübü başkanı Mehmet Sepil sanki bir çalıştay oluşturulmuş ve bu konuda ciddi mesai harcanmış edasıyla önümüzde 3 yol var açıklamasını yaptı.
 
- Ligin 17 Nisan'da başlaması, kalan maçların tamamlanması.
- Şampiyonun play-off ile belirlenmesi.
- Ligin şu anki sıralamayla tescil edilmesi
 
Açıklama spor kamuoyunda ciddi ses getirdi. Liglerin 17 Nisanda başlaması bir hayalden öteye gidemeyeceği için liglerin bu haliyle tescili de istanbul hegemonyasında hazımsızlık yaptığından dolayı belli ulusal medya unsurlarınca Play-off dillendirilmeye başlandı.
 
Bunun üzerine Galatasaray başkanı Mehmet Cengiz ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu alelacele bir açıklama yayınlayarak ‘’Toplantıda Play off gündeme gelmedi, play off fikri olsa olsa başkanın kendi fikri olabilir ‘’ dediler.
 
O zaman nereden çıkmıştı Play off..
 
Hemen ardından Play off’un 8 takımlı olması dillendirilince anladık ki Fenerbahçe ve Beşiktaş Krizi fırsata çevirme peşinde. Yani anlayacağınız liglere ara verilmiş ama Şampiyonluk mücadelesi masa başında devam ediyor. Hemde yeşil sahada olduğu gibi diğerleri ile arayı açan 4 takımla değil 8 takımla..
 
Her ne kadar bizler bu virus ortadan kalkana kadar evlerde KALacak olsak ta görünen o ki; sevgili Ahmet başkanı 8 nci şampiyonluğu masa başında kaptırmama adına ciddi bir mesai bekliyor.
 
Evde kalın, sağlıcakla kalın!!