Seçimde aday olan ekibiyle birlikte ziyareti gerçekleştiren Beldüz, özellikle antrenörlerin gelişimi, eğitimi ve yeniden vizyon kazanması için çalışacaklarını söyledi. Beldüz, şu ifadeleri kullandı: “Üyelerimiz bir yalnızlık ve unutulmuşluk içerisinde. Adaylık sürecinden sonra yaptığımız çalışmalarda sadece seçimden seçime hatırlanan bir üye profiliyle karşı karşıya kaldık. Her üyemizin ayağına gittik onlarla konuştuk ve dertlerini dinledik.

“ŞİKAYET EDİLEN KONU UNUTULMUŞLUK”

Hepsinin en çok şikâyet ettiği konu unutulmuşluk. Tabi bu durum bizleri üzdü. 96 yılından beri bu camianın içerisindeyim. Görevim ve mesleğim icabı da sahanın içerisinde görev yapıyorum. Antrenörlerin nelerle mücadele etmek zorunda kaldığını bilen birisiyim. Derneğimizin bir değişime yeni bir vizyona ihtiyacı olduğu konusunda birleştik. Üyelerimizin tek tek tüm şikayetlerini not aldık. Yoğun bir şekilde 4 aydır çalışıyoruz. Biraz yorulduk ama tatlı bir yorgunluk oldu bizim için. Değişim adına da güzel bir şeyler başaracağımıza inanıyorum” dedi.

“5 FARKLI DEPARTMAN KURACAĞIZ”

Beldüz, eğitim seminerleri düzenleyeceklerini ve çok farklı departmanlar kuracaklarını da vurgulayarak, “Çocuk antrenörlüğü, kaleci antrenörlüğü, kadın futbol antrenörlüğü, profesyonel futbol antrenörlüğü ve futbol okulları antrenörlüğü departmanları kuracağız. Antrenörlerimizin eğitim anlamında eksikliklerinin olduğunu bizzat yaşayarak görüyoruz. Biz her şeyden önce bir eğitim grubuyuz bunu ön plana çıkartmak istiyoruz. Bunu ön plana çıkaracağız.

“SÜREKLİ EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ OLACAK”

Kuracağımız departmanlarda bir antrenörün gelişimini sağlayabilecek ve onu tam donanımlı hale getirecek birçok birim var. Bu departman antrenörlerimize gerekli eğitimi verecek. 6 ayda bir ya da yılda bir eğitim semineri yapmayacağız. Sürekli bir eğitim programımız olacak. Kendi hazırladığımız eğitim programları sürekli olarak internet sitesinden yayınlanacak. Maçları izleyeceğiz ve antrenörlerimize katkı sağlayacak uygulamalarımız olacak. Bu yanlış anlaşılmasın, hem teknik anlamda hem de ahlaki anlamda temaslarımız olacak” diye konuştu.

ANTRENÖRLER İÇİN ERASMUS PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Beldüz, TÜFAD’a yeniden bir kurumsal kimlik kazandırmak istediklerini de ifade ederek, “TÜFAD’ımızın yapısını düzelteceğiz. Her antrenörümüzün orada bir CV’si olacak.  Antrenörümüz nerede futbol oynamış, nerede antrenörlük yapmış gibi tüm detaylar orada çıkacak. Meslek yasasıyla alakalı projelerimiz var. Antrenörlük bir meslek değil bu bizim direkt şube olarak başarabileceğimiz bir şey değil ama genel merkez ve siyasilerle hareket edip bunun çalışması yapacağız. ERASMUS’un antrenör projesini hayata geçireceğiz. Uluslararası değişim projesine katılma liyakatına sahip antrenörlerimizi Avrupa’ya göndereceğiz. Aynı şeyi yurt içinde de yapacağız ve antrenörlerimizin yanına stajer vermeye çalışacağız. Üst düzey çalışan antrenörlerimiz ile bu konuyu konuşacağız” dedi.

HER AY FARKLI İLÇEDE YÖNETİM KURULU TOPLANTISI OLACAK

Beldüz, projelerini şöyle anlattı: “Antrenörlerin özlük haklarını koruma ve hukuki savunma, futbol halk eğitim kursları, yönetim kurulu toplantılarını her ay farklı bir ilçede yapma, Gümüşhane şubemize TÜFAD lokali kazandırma, antrenör etiği oluşturma ve fair-play ruhunu aşılama, özel hastane, özel okul ve özel üniversite gibi kurumlarla anlaşmalar, kurumsal kimlik kazandırma ve internet sitesini aktifleştirme.”

HERKESE HER ÜYEYE DOKUNACAĞIZ

Beldüz, son olarak birleşme iddialarıyla ilgili olarak, “3-4 kez bu konuda aracıların vasıtasıyla bir araya geldik. Ancak bu konuda bir orta noktada bulaşamadık. Delege listesini alma konusunda da bazı zorluklarla karşılaştık. Ancak bizim projemiz ve vizyonumuz çok farklı. Gençler bizim yol arkadaşımız büyüklerimiz ise yol gösteren ışığımızdır. Herkese her üyeye dokunacağız. Umarım seçim, antrenörlerimiz ve Trabzon futbolu için güzel sonuçlar doğurur” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim