İlk olarak Vali Yavuz’u ziyaret eden Boz ve ekibi Vali Yavuz’a Yeşilay’ın çalışmalarına verdiği destek için teşekkür etti. Boz, “Sayın Valim sizler Yeşilay’a çok destek verdiniz. Şube binamız, YEDAM ve rehabilitasyon merkezi için sizlerden destek bekliyoruz” diye konuştu. Vali Yavuz’da Yeşilay’ın her zaman destekçisi olacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Valilik olarak gençlerimizi bağımlılıktan uzak tutmak için üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Valilik olarak, yer konusunda da hem uhdemizde bulunan hem de diğer kurumların uhdesinde bulunan uygun bir yer olursa gerekli istişareleri yaptıktan sonra netice alınacağına inanıyorum. Bu konuda desteğimiz tamdır.”

Şube Başkanı Köksal Boz, yönetim kurulu üyeleri kadın ve gençlik komisyon başkanları ile Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret eden Boz, Gümrükçüoğlu’na Yeşilay’ın Trabzon’da yaptığı çalışmalarla ilgili fikir verdi. Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelede önemli yol aldığını kaydeden Boz, “Trabzon’da özellikle son 3 yıldır Yeşilay tanınır ve bilinir hale geldi. İlimizde herkes Yeşilay’ın farkında. Son zamanlarda artan teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere, alkol, madde, tütün ve kumar bağımlılıklarında mücadelede sizlerle ortak çalışmalar yapıyoruz. Sizin ve ekibinizin de bağımlılıkla mücadelede noktasında çalışmalarınız ve Yeşilay’a katkılarınızı biliyoruz. Katkılarınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Boz, “Başkanım, Yeşilay Genel Başkanımız Prof. Dr. Mücahit Öztürk ve ekibinin de sizlere selamlarını getirdim. Trabzon’a Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) ve rehabilitasyon merkezi kurulma çalışmaları var. Bu konuda sizlerle de istişare yaparak yer arayışımız devam ediyor. YEDAM ile şube binamız bir binada olabilir. Rehabilitasyon merkezi için de yaklaşık 2 dönüm araziye ihtiyacımız var. Bir sağlıkçı ve Yeşilay gönüllüsü olarak sağlıklı gelecek için sağlıklı nesiller yetiştirme adına sizden yer konusunda destek bekliyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yeşilay ekibine ziyareti için teşekkür ederek, “Yeşilay, gençlerimizin sağlığı için büyük çalışmalar yapıyor. Özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda ki çalışmalarınızı takdir ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak ben ve ekibim üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazırdır. Sizlere destek olmak gençlerimize destek olmaktır” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim