Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor evinde Trabzonspor’u konuk etti. Ligde puan olarak birbirine yakın olan ili takımın mücadelesi oldukça heyecanlı geçti.

Rakibinin durumunu ve konumunu iyi bilen Rizespor, maçı dikkatli ve kontrollü başladı. Karşılaşmanın ilk bölümünde topu rakibe vererek oynadı. Kendi yarı alanını kontrol altında tutarken hücuma çıkarken de bir telaş içerisindeydi. Rizespor, maçın ilk yarısında hücuma çıktığında top kayıpları ve pas hataları yaptı. Özellikle de Zeqiri, Trabzonspor ceza alanı çevresinde gol atmak sevdasında topu ayağına dolandırdı ve topu rakibe kaptırdı. İlk yarının ikinci bölümünde Rizespor rakip kalede daha fazla görünen taraftı. Karadeniz derbisinde ilk yarı golsüz sona erdikten sonra herkes ikinci yarıya odaklandı. İkinci devreye daha iyi başlayan Rizespor, rakibinin oyununu bozarken ön alan baskısını da iyi yaptı. Bununla da pozisyonlar oluşturdu ama reaksiyonlu paslar atamadı. Final vuruşlarında etkili olamadı. Oyunun içerisinde dalgalanmalar oldu. Özellikle Rizespor’da orta alanda iyi çalışan İbrahim Olawoyin ve Shelvey ile birlikte takımı hücuma kaldırdı. 

Olawoyin’in hücuma kalktığı ve ani gelişen pozisyonda sağ kenarda topla buluşan Varesanovic, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Uğurcan’ın yanından topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Rizespor, ikinci yarıdaki iyi ve coşkulu oyununu golle de perçinledi. Rizespor, özellikle ikinci yarıda müthiş oynadı. Maçı kazanmak için her şeyini ortaya koydu ve kazanan Rizespor oldu. Rizespor ligin ilk yarısında 17 yıl aradan sonra Trabzon’da Trabzonspor’u mağlup etmişti. İkinci yarıda evinde bir kez daha Trabzonspor’u mağlup ederek her iki yarıda da rakibini yenme başarısı gösterdi. Rizespor, Süper Lig’de Trabzonspor ile oynadığı son 3 maçı da kazanan taraf oldu. Kuzeyin Yıldızı Çaykur Rizespor oldu bir kez daha. Başta teknik direktör ve futbolcular olmak üzere Başkan İbrahim Turgut’u kutluyoruz.