Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Bakan Yumaklı, sağlıklı gıdaya erişimin ve tüketimin sağlanmasının öncelikleri arasında olduğunu belirtti ve gıda denetimlerinin sadece rutin olmadığını, aynı zamanda sektörel olarak da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kızartma yağlarının kullanıldığı işletmelerdeki denetimlerin, fast food tarzı gıda üreten işletmelerde riskleri en aza indirmeyi ve tüketicilerin gıda güvenliğini korumayı amaçladığını vurgulayan Bakan Yumaklı, "Tarladan sofraya kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutmak ve güvenilir gıdayı vatandaşlara sunmak için çalışıyoruz" dedi.

Denetimlerin 81 ilde 10 gün boyunca süreceğini açıklayan Bakan Yumaklı, bu süre zarfında toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılan katı ve sıvı yağların inceleneceğini belirtti. Denetimler sırasında polar madde, asit sayısı ve kızartma yağlarının sıcaklığı gibi önemli parametrelerin kontrol edileceğini ifade etti.

Kamusal sağlık ve gıda güvenliği konularında daha fazla farkındalık yaratmayı hedefleyen Tarım ve Orman Bakanlığı, bu denetimlerle toplumun sağlığını koruma çabalarını sürdürüyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak