TRABZON’DA 16 KİŞİYE CEZA

Korona virüsü tedbirlerini ve sokağa çıkma yasağını ihlalden edenlere yönelik Bursa'nın İnegöl ilçesinde 17 kişiye, Malatya'da 76 kişiye, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 32 kişiye, Gaziantep'te 243 kişiye, Trabzon'da 16 kişiye ve Muğla'nın Datça ilçesinde de 26 kişiye para cezası uygulandı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, koronavirüs salgını sürecinde geçen yıl marttan bu yana kent genelindeki sokak hayvanlarının yaklaşık 110 ton mama ve yemle beslendiğini bildirdi.

Koronavirüste tam kapanma süreci tamamlandığında Ramazan Bayramı sonrasında temkinli normalleşme olacak. Hedeflere ulaşılamazsa konu yeniden değerlendirilerek kabine toplantısında ele alınacak.Düşüş eğiliminin devam ettiği kovid-19 vakalarının 17 günde belirli bir düzeye gelmesi ve daha sıkı tedbirlere ihtiyaç kalmayacağı konusundaki beklenti yüksek olsa da yaz döneminde kapanma olmaması için tedbir ve temkinli olunması noktasında teyakkuz hali devam edecek.

Salgını kontrol altına alabilmek amacıyla devreye sokulan 17 günlük tam kapanmanın ardından Türkiye'nin atacağı adımlar netleşmeye başladı. Bu defa adımlar daha temkinli atılacak ve normalleşmeye kontrollü bir geçiş yapılacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Geçen yıl, vaka sayılarında belli bir düşüş sağlanmasının ardından önce mayıs ayında AVM'ler, 1 Haziran'dan itibaren de kafe, restoran ve eğlence mekânları gibi insanların yoğun olarak bir arada bulunduğu yerler açılmıştı. Ardından bazı illerde ve bölgelerde vaka patlamaları meydana gelmişti.Türkiye, yaşadığı bu süreçten dersini çıkardı. Kapanma sürecinde sıkılaştırılan denetimler, sonrasında da aynı şekilde uygulanacak. Açılma kademeli olarak gerçekleştirilecek. İlk olarak pandemiden en çok etkilenen küçük işletmelerin, ardından ise AVM ve eğlence mekânlarının açılması planlanıyor.

Editör: TE Bilisim