Temmuz ayında asgari ücrette bir artış olup olmayacağına dair tartışmalar sürerken, ocak ayından itibaren net 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücrette önceki döneme göre yüzde 49 artış gerçekleşti.

Toplu sözleşme zammına göre, memur ve memur emeklileri temmuz ayında yılın ikinci zammını alacaklar. Ancak asgari ücrete yapılacak bir ara zam konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmamakta.

Konut Piyasasında Yeni Kriz Uyarısı: İnsanlar Bulmakta Zorlanacak Konut Piyasasında Yeni Kriz Uyarısı: İnsanlar Bulmakta Zorlanacak

SABAH Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Merkez Bankası'nın hükümete gönderdiği 'Açık mektup' üzerinden asgari ücret konusunu ele aldı. Güngör, hükümetin son iki yıldır temmuzda yaptığı ara zammın bu yıl yapılmayacağını açıkladığını hatırlattı. 2024 yılı için tek bir ücret belirlendiğini belirten Güngör, geçtiğimiz aralık ayında asgari ücretin net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Merkez Bankası'nın mektubunda, asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesinin kritik bir önem taşıdığı vurgulanırken, Güngör'e göre bu durum asgari ücretin artmayacağı anlamına gelmeyebilir.

Güngör'e göre, temmuzda bir ara zam olma ihtimali bulunmakta. Bunun nedeni ise, iyi senaryoya göre yıllık enflasyonun mayıs ayında yüzde 69'a ulaşacak olması. Kötü senaryoda ise bu oranın yüzde 75'lere kadar çıkabileceği düşünülmekte.

Memur ve memur emeklileri enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı alırken, asgari ücretlilere 'siz yıl sonunu bekleyin' mi denilecek, bu da tartışma konusu.

Kaynak: HABER MERKEZİ