Ankara'da Gerçekleştirilen Büyük Savunma Mitingi'nde Avukatlar Bir Araya Geldi Ankara'da Gerçekleştirilen Büyük Savunma Mitingi'nde Avukatlar Bir Araya Geldi

Maaşlar Kuruşu Kuruşuna Artacak

Yaklaşık 16 milyon emekli, zamlı ikramiyelerini almaya başladıktan sonra Temmuz zammına odaklandı.

Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak olan zam oranı, ilk 6 aylık enflasyon oranı üzerinden belirlenecek. Ayrıca, memur emeklilerine de %10 artış ve ilk 6 aylık TÜFE'nin %15'i aşan kısmı üzerinden fark yansıtılacak.

Bu yılın Mart ayı enflasyon verileri de zam oranı için önemli ipuçları verecek. Temmuz'da emeklilere yönelik ek iyileştirmeler de gündemde olacak.

Emeklilere yönelik masaya yatırılacak olan formüllerden biri refah payı olacak. Geçmiş yıllarda refah payı eklemeleriyle emekli maaşları önemli ölçüde artmıştı. Bu yıl da refah payının ne olacağı büyük merak konusu.

Taban aylık artışı da emekli maaşlarında etkili olacak. Eğer karar alınırsa ve ilk 6 aylık enflasyon yansıtılırsa, en düşük emekli maaşı 12 bin TL'yi aşacak.

Kök aylık formülü de masadaki seçeneklerden biri. Eğer hayata geçirilirse, en düşük kök aylık 10 bin TL'ye çıkacak ve bu durumda bu tutarın altında kalan emekliler de Temmuz zammını 10 bin TL üzerinden alacaklar.

SGK, emeklilere Ramazan Bayramı ikramiyelerini ödemeye başladı. Bu ödemelerle birlikte emekliler, Temmuz zammını heyecanla beklemeye başladılar.

Temmuz ayında emekli maaşlarındaki bu artışlarla birlikte emeklilerin geçim koşullarının daha da iyileşmesi hedefleniyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU