Bayram Tatilinde Havacılıkta Rekorlar Kırıldı; Türkiye Havada Kaldı!.. Bayram Tatilinde Havacılıkta Rekorlar Kırıldı; Türkiye Havada Kaldı!..

Görüşme, yaklaşan turizm sezonu öncesinde yapılacak çalışmaların değerlendirilmesine yönelik oldu.
TESOB Başkanı Metin Kara, turizme özel bir önem verdiklerini belirterek, şehirde turizmin her yönden gelişmesi için sürekli projeler ürettiklerini ve uyguladıklarını dile getirdi.

Kara, bugüne kadar turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirilmesiyle ilgili projeleri hayata geçirdiklerini ve şu anda turizme yönelik ahşap hediyelik eşya üretimini artırmayı amaçlayan bir projeyi uygulamaya koyduklarını açıkladı. "Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor" projesi kapsamında 35 gence eğitim verdiklerini söyleyen Kara, dışa bağımlı şekilde devam eden bu sektörü canlandırma gayreti içinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, esnaflara yönelik yabancı dil eğitimlerinin de devam ettiğini belirtti.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizm sektörüne yönelik çalışmaları takdirle takip ettiklerini vurgulayarak, TESOB Başkanı Kara ve çalışma ekibine başarı dileklerini iletti. Ziyarette, turizm sezonu öncesinde ve sezon sırasında yapılması gereken çalışmalar konusunda istişarede bulunuldu. Ayrıca, daha geniş kapsamlı bir toplantıyla sezon hazırlıklarının değerlendirilmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.
Başkan Kara, ziyaretin anısına Erdoğan'a hediyelik eşya projesi kapsamında üretilen ürünlerden takdim etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU