Proje kapsamında, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye düzenlenen çalışma ziyareti sırasında seyahat acenteleri, sağlık kuruluşları ve çeşitli kurumlar ziyaret edilerek iş birliği olanakları masaya yatırıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi liderliğindeki heyet, ziyaret sırasında Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Seyahat Hizmetleri Daire Başkanı Tarık Aksoy, TTSO Meclis Kâtip Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Yetkilisi Mehmet Üçüncüoğlu ile Trabzon'da sağlık turizmi yetki belgesi ile faaliyet gösteren hastane, sağlık kuruluşu ve turizm acentelerinden oluşuyordu.

9Be59B8F 3F30 43A2 8Dd9 5F8129A27D2F

Heyet, Azerbaycan Seyahat Acenteleri Birliği’ni (ATAA) ziyaret ederek Başkan Goydaniz Gahramanov ile bir araya geldi. Görüşme sırasında, Bakü'deki sağlık turizmi sektörünün mevcut durumu ele alındı ve direkt uçuş seferlerinin artırılması konusunda görüş alışverişi yapıldı. Ayrıca Azerbaycan'daki seyahat acentelerinin Trabzon'u ziyaret etmeleri, sadece sağlık turizmi değil, kültürel ve diğer turizm alanlarında da iş birliği olanaklarını artırmak amacıyla ele alındı.

Trabzon heyeti ayrıca Azerbaycan Havayolları'nın turizm ve bilet satış departmanı olan Silk Row Travel ile de bir araya geldi. Bu görüşmelerde, direkt uçuş sefer sayılarının artırılması ve çeşitli tur programlarının geliştirilmesi konuları ele alındı.

F8D488C6 5D42 46Ec Bc1F 9723A40Ad802

Heyetin ziyareti sırasında, Azerbaycan'da tüm devlet hastanelerinin bağlı olduğu ve sağlık sigortalarıyla ilgilenen Tıbbi Bölge Birimleri Yönetim Birliği (TABİB) de ziyaret edildi. Genel Koordinatör Araz Nasirov ile yapılan görüşmede, Trabzon'daki hastaneler ile Bakü'deki hastaneler arasında iş birliği olanakları masaya yatırıldı. Ayrıca Yeni Klinika Hastanesi de ziyaret edilerek, sağlık hizmetlerinde karşılıklı destek olunabilecek konular ele alındı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu çalışmaları, sağlık turizmi alanında iş birliği olanaklarını artırmayı hedefliyor ve bölgeler arası turizmin geliştirilmesine katkı sağlıyor.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak