14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Yenikapı Etkinlik alanında düzenlenen İstanbul Trabzon Tanıtım Günleri'nin açılışı büyük coşku içerisinde yapıldı. Yenikapı’da dualarla başlayan etkinliğin ilk gününe Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Grup Başkanvekili Celal Adan, açılışta hazır bulunurken, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, STK’lar ve ilçe belediye başkanları ve çokmn sayıda kişi katıldı.  Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un resmi açılışını yaptığı Trabzon Günleri, ilk günden büyük kalabalıklara sahne oldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kadim kent Trabzon’un fethinin 560. Yıldönümü ve Trabzon günleri etkinliklerinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Büyük padişah Fatih Sultan Mehmet Han ve Trabzon’un fethine zerre kadar yardımı olan o dönemin askerlerine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bizlere ve bizden sonraki nesillere, İstanbul ve Trabzon gibi iki büyük şehri emanet ettiler. Biz de bunun bilincinde hareket ediyoruz” açıklamasında bulundu.

TRABZONLULAR OLARAK DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA YAYILDIK

Törene katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “Binlerce yıllık tarihiyle, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış muhteşem coğrafyasıyla ziyaretçilerini büyüleyen kadim şehir Trabzon’umuzun tanıtım günlerine hoş geldiniz. Trabzon’da huzur bulan insanlarız. Bizler yayla çocuklarıyız. O yaylalar hala orada. Uzunsokak, Ganita, Faroz, Boztepe orada. En kıymetlimiz Trabzonspor’umuzda orada. Trabzonlular olarak dünyanın dört bir yanına yayıldık. Trabzon aşkımızı mesafeler bitiremiyor. Burada uzaklarda kalmış çocukluğumuzu buluyoruz. Trabzon hasretini bir nebze gideriyoruz” dedi.

ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ İSİM KATILDI

Dua ve resmi açılışlardan sonra Bakan Muş, etkinlik alanındaki stantları tek tek gezerek, Trabzonlu hemşehrileriyle hasret giderdi. Açılışa MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Celal Adan katılırken, çok sayıda ilçe belediye başkanı da hazır bulundu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tüm davetlileri ev sahibi sıfatıyla kapıda karşıladı. Trabzon’un fethi etkinliklerini düzenleyen Trabzon Dernekler Federasyonu, tam kadro Yenikapı etkinlik alanında yerini aldı.

ŞATIROĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Trabzon Dernekler Federasyonu  (TDF) Başkanı İsmail Şatıroğlu, fethin 560. Yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Biz burada çok önemli bir tarihi yeni nesle anlatmaya çalışıyoruz. Trabzon günleri fethin hatırlanması ve kutlanması, ecdadımıza rahmet okunması açısından çok çok değerlidir. Bize bu etkinlik için destek veren en başta sayın bakanlarımız, Trabzon valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, ilçelerimizin çok değerli başkanlarına teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

YAVRUOĞLU’NUN KARİKATÜRLERİ SERGİLENDİ

 Yenikapı’da Taka Gazetesi’nin Merhum Yazıişleri Müdürü Karikatürist Harun YAvruoğlu Anısına 40 karikatürden oluşan sergi açıldı. Trabzon Federasyonu’nun yönetim kurulu üyesi Mustafa Durmuş’un organize ettiği sergide merhum Yavruoğlu’Nun eşi Hacer Yavruoğlu ve oğlu Kuzey Göz Hastanesinin ortaklarından Miraç Ali Yavruoğlu’na plaket takdim edildi.

KARADENİZ MÜZİĞİ İLE COŞTULAR

Trabzon’un 18 ilçesinin tamamı Yenikapı’da yer alırken, yöresel ürünler çarşısı, halk oyunları gösterileri, Trabzonspor resmi ürün satış tırı ve Karadeniz mutfağı en çok rağbet edilen yerler oldu. 17 Ekim Pazar günü akşamına kadar devam edecek etkinliklerde, İsmail Türüt’ten Apolas Lermİ’ye kadar Karadeniz müziğinin seslerinin canlı konser dinletileri olacak.

HORON EKİBİ HAYRAN BIRAKTI

Bu yıl 12.'si düzenlenen İstanbul Trabzon Tanıtım Günleri’nde Akçaabat Belediyesi'nin hazırladığı Otantik stant damga vurdu. Standı, Ticaret Bakanı Mehmet Muş başta olmak çok sayıda hemşerilerimiz ziyaret etti. Akçaabat Belediyesi Horon ekibinin gösterileriyle başlayan açılış etkinlikler; Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in etkinlik alanındaki tüm stantları ziyaretiyle devam etti. Yenikapı’ya akın eden vatandaşlar hayranlıklarını dile getirdiler.

MEMLEKET HASRETİ GİDERDİLER

Vatandaşlar, “bu zor günlerde hemşehriler olarak buradan olmaktan büyük multuluk duyuyoruz. Memleket hasreti gideriyoruz. Gerçekten her şey harika olmuş. Her şey düşünülmüş. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dediler.

AYTEKİN AKAY / İSTANBUL

Editör: TE Bilisim