Trabzon Sanayici ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TSGİAD) Başkanı Rıdvan Olgun’un düzenlediği iftar programı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirdi. İftar programı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Doğu Karadeniz’in ekonomik gelişimi, turizm potansiyeli, sanayi altyapısı ve girişimcilik konuları ele alındı. Toplantıya DOKASİFED Başkanı Samet Akbaş, TSGİAD Başkan Vekili Abdülaziz Baş, Başkan Yardımcısı Barış Sancak, TSİAD Başkan Yardımcısı Yusuf Çakır, EYSİAD Başkanı Oktay Gül ile KARLİKA Başkanı Anıl Bayraktar ve yönetim kurulu üyesi Dilek Saltan katıldı.
Trabzon’da STK Temsilcileri İftarda Buluştu
Toplantıda Doğu Karadeniz’in sahip olduğu doğal, kültürel ve ekonomik potansiyelin daha etkin şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Katılımcılar, özellikle turizmin çeşitlendirilmesi, sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve yerel üretimin desteklenmesinin bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Doğu Karadeniz’in Potansiyeli Değerlendirildi
Toplantının önemli başlıklarından biri de girişimcilik ve gençlerin ekonomik hayata katılımı oldu. STK temsilcileri, yeni iş alanlarının oluşturulması ve gençlerin üretim süreçlerinde daha aktif rol alması için çeşitli destek programlarının artırılması gerektiğini dile getirdi. Genç girişimcilere yönelik eğitim, mentorluk ve finansal destek programlarının yaygınlaştırılmasının bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağı ifade edildi.
Genç Girişimcilere Destek Çağrısı
Toplantıda kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve özel sektör arasında daha güçlü bir iş birliğinin kurulmasının bölgesel kalkınmayı hızlandıracağı görüşü paylaşıldı. Katılımcılar, bu tür istişare toplantılarının devam etmesi ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.




