Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan olaylı maç yankılanmaya devam ediyor.

Yıllarca uğradığı haksızlıklara karşı direnen ve son yaşanan hadiselerin ardından bir araya gelen Trabzonspor camiası topyekûn karşı tepki gösterme ve hak arama mücadelesi için bir araya geldi.

Bir kez daha kenetlendi.

Ulusal medyada ve özellikle Fenerbahçe cephesi tarafından Trabzon ve Trabzonspor için başlatılan linç kampanyasına karşı Trabzonspor Divan Başkanlığı öncülüğünde Trabzon’un dinamikleri bir araya geldi.

Her daim siyaset üstü olarak görülen Trabzonspor’un bu haklı tepkisine Trabzon’un AK Parti, CHP ve İYİ Parti milletvekillerinin de katıldığı, şehr-ül emini Ahmet Metin Genç, Divan Kurulu Başkan ve yöneticileri, spor ile iş dünyası bir araya gelerek güzel bir birliktelik oluşturdu.

Güçlü bir birliktelik sağlandı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın açıklamalarını pür dikkat dinledim.

Söylediklerinin altına imzamı atıyorum.

Az bile söyledi.

Trabzonspor’a yapılan haksızlıkların hepsinin hesabının sorulacağını geçmişte birçok hakemin düdüğünün astırıldığını ifade ederken son Fenerbahçe maçında ve etkisiz hale getirilen bir taraftara yapılan saldırıyı da şerefsizce nitelendirildi.

Bilmiyorum hiç dikkat ettiniz bütün bu hadiseler sadece Fenerbahçe ile oynadığımız maçlarda yaşanıyor. Demek ki bunların geninde bir bozukluk var.

Eski Divan Başkanı Ali Sürmen’in sert çıkışı daha net ve somut deliller üzerinden değerlendirmesi bir nebze taraftarın gazını aldı, sesi oldu.

Olaylar sırasında adli bir facianın yaşandığını, suçsuz olanların tutuklanmasına karşın tam aksine suç işleyen Fenerbahçeli oyuncuların havalimanına kadar eşlik edilerek uğurlanmasını güvenlik skandalı olarak değerlendirdi.

Emniyet Müdürü ve savcının yapması gereken görevi yapmadığını hatta üzerlerindeki Fenerbahçe formasını çıkarmalarını istedi.

Geçmişte Trabzonspor-Fenerbahçe olaylı maçlarından sonra Trabzon’un hem valisi hem de emniyet müdürünün değiştiğini yaşadı bu şehir.

Son maçtan sonra ne olur bilemeyiz.

Her şey bir tarafa, Trabzon ve Trabzonsporluların bir araya geldiği haksızlığa direniş toplantısına maalesef yine siyaset damgasını vurdu.

Hep Trabzonspor siyaset üstüdür diyoruz ama hep de onun üzerinden siyaset yapıyoruz.

CHP Trabzon Milletvekili hukukçu Sibel Suiçmez’in Trabzonspor’un siyaset üstü olduğunu belirtip arkasından siyaset yapmaya kalkışması toplantının amacına ulaşmadan sonlanmasına neden oldu.

Trabzonspor’un 2011 kupasının nerede olduğunu iyi bildiklerine vurgu yaparken Cumhurbaşkanı ile Adalet ve İçişleri Bakanlarını hedef alması ortamın gerilmesine sebep oldu.

Divan başkanı ve yönetim kurulu başkanı tarafından yapılan uyarıları dikkate almayıp devam etmesine de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç salonu terk ederek tepki gösterdi.

Ahmet Metin Genç “Burada siyaset yapıyorsunuz” deyip salondan ayrıldı. Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Ortahisar Adayı Ergin Aydın ve diğer AK Partililer de peşinden gitti.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi de duruma tepki gösteren isimlerdendi. Başkan Çebi toplantı öncesi Divan Başkanı Mahmut Ören ile yapılan görüşmede hiçbir milletvekiline söz verilmemesi sadece Divan Başkanının ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın konuşması yeterli olacağını ancak Mahmut Ören’in tecrübesizliğinden istenmeyen durumun yaşandığını söyledi.

Evet, Trabzonspor siyaset üstüdür diyoruz ama hep de onun üzerinden siyaset yapıyoruz.

Yapmayalım.

Trabzonspor camiası yeniden bir araya gelmeli. Birliktelik sağlanmalı. Rozetler çıkarılarak ortak akıl ve ortak tepki ile Trabzonspor’un hakları savunulmalı.