Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu sezonki ilk seferine çıkan Turistik Doğu Ekspresi'ni uğurlama törenine katıldı. Tören sırasında yaptığı açıklamada, Doğu Ekspresi'nin 1949 yılında başladığı ilk seferden bu yana 100 milyon kilometre yol kat ederek dünyanın çevresini tam 2 bin 500 kez dolaştığını belirtti.

Bakan Uraloğlu, demiryolu yolculuğunun bir kültür olduğunu vurgulayarak, trenlerin ayrılık ve kavuşmaların bir simgesi olduğunu ifade etti. Doğu Ekspresi'nin Türk kültür mirasının maddi ve manevi değerlerini taşıdığını dile getiren Uraloğlu, Ankara-Kars hattında 74 yıldır hizmet veren trenin 100 milyon kilometrelik parkurunu 26 saatte tamamladığını açıkladı.

Turistik Doğu Ekspresi'nin 2019 yılında başlayan seferlerine de değinen Bakan Uraloğlu, özellikle gençler, doğa tutkunları ve fotoğrafçılar başta olmak üzere 66 binin üzerinde vatandaşın bu özel trenle seyahat ettiğini belirtti. Bu sezon için ise Ankara-Kars arasında toplam 84 sefer planlandığını ve özel günlerde ek seferler düzenleneceğini söyledi.

Ayrıca, Bakan Uraloğlu, vatandaşlara alternatif bir tren yolculuğu sunmak amacıyla Kars-Erzurum-Kars arasında Turistik Bölgesel Tren seferlerinin başlatıldığını ve bilet satışlarının başladığını müjdeledi. Bu yeni rotada, 15 Ocak - 18 Şubat tarihleri arasında Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere toplam 30 sefer düzenleneceğini açıkladı.

Son olarak, Bakan Uraloğlu, demiryolu yatırımlarıyla ilgili olarak son 21 yılda önemli gelişmeler kaydedildiğini ve demiryollarının çağın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde modernize edildiğini belirterek, Türkiye'nin demiryolu altyapısındaki bu gelişmelerin gelecekte de devam edeceğini vurguladı.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak