Çakırgöl'de 4 mevsim turizm için çalışmalar başlatıldı; Yol Haritası Oluşturuluyor Çakırgöl'de 4 mevsim turizm için çalışmalar başlatıldı; Yol Haritası Oluşturuluyor

TTSO heyeti başta direkt uçak seferlerinin başlatılması olmak üzere çeşitli konularda İranlı yetkililer ve turizmcilerle iş birliği görüşmeleri yaptı. Tahran'da 12 - 15 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 17. Tahran Uluslararası Turizm Fuarında stant açan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Sayım Adanur ile meclis üyeleri Hamit İnan ve Ahmet Akyüz fuara katılım sağladı. İran Kültür ve Turizm Bakanı Ezzatollah Zarghami başta olmak üzere birçok devlet yetkilisi ile turizmcilerin ziyaret ettiği Trabzon standı büyük ilgi gördü.

GÖRÜŞMELER YAPILDI

TTSO heyeti fuarda ayrıca başta İran'ın havayolu şirketleri olmak üzere THY Tahran ofisi yetkilileriyle de Trabzon - Tahran ve Trabzon - Tebriz arasında charter veya tarifeli direkt uçak seferlerinin başlatılmasıyla ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Heyet ayrıca acentelerin karşılıklı ziyareti ve ikili iş görüşmeleri, Trabzon'da İran'ı tanıtıcı etkinliklerin düzenlenmesi, İran'daki serbest bölgelerden Türk firmalarının yararlanması, karşılıklı yatırım olanakları, lojistik imkanların iyileştirilmesi, sağlık turizminde iş birliği gibi konularda da istişarelerde bulundu.

Muhabir: AYŞE SANCAK