Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Akyazı kavşağından başlayan ve Erzurum yolunun Çağlayan kavşağında sona erecek toplam uzunluğu 28 kilometrelik Kanuni Bulvarı'nın inşası devam ediyor. Temeli 2011 yılında atılan Kanuni Bulvarı Projesi kapsamında anayol üzerinde 22 köprülü kavşak, bağlantı yolları üzerinde de 6 hemzemin kavşak inşa edilecek. Kanuni bulvarı şu anda Bahçecik tünelinden çıktı ve cephanelik mevkiinden Boztepe tünellerine ilerliyor. Boztepe tünel çıkışından havali garajından eski Erzurum yolu ve Vardalların önünden sahil yoluna bağlanacak, bir yol da Deliklitaş istikametinden çağlayana çıkacak.

TOHMA KÖPRÜSÜ AÇILDI

Malatya ile Sivas illeri arasında bölünmüş yol bütünlüğünü sağlayan Tohma (Şehit Gaffari Güneş) Köprüsü, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans katılımıyla düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Törende; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürü Sayın Abdulkadir Uraloğlu, bürokratlar ve yüklenici firmanın temsilcileri hazır bulundu.

Törende konuşan Cumhurbaşkanımız; Türkiye'nin küresel düzeyde yürütülen MEGA projelerin yarısından fazlasını tek başına gerçekleştiren bir ülke olduğunu her alanda sürekli hedef yükseltip, kapasitelerin artırıldığını ifade etti.

Malatya ovasının iki yakasını birbirine bağlayan köprünün bölge ulaşımının can damarlarından birisi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanımız, Yeni Tohma Köprüsü'nün bölgenin turizm ve ticaretine önemli katkıda bulunacağının altını çizdi.

ÇANAKKALE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu yapım çalışmaları süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Bakanımız, köprünün dünya ulaştırma ve altyapı projeleri içinde çok önemli üstünlüklere sahip olduğunu dile getirdi.

Karaismailoğlu, tamamlandığında dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, 2 bin 23 metrelik orta açıklığıyla tarihe geçeceğini belirtti. Köprünün dünyada ikiz tabliye olarak tasarlanan nadir asma köprülerden biri olma özelliğine de sahip olduğunu ifade etti.

SİNOP’TAKİ YATIRILAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu ile Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu Sinop'ta devam eden ulaştırma yatırımlarını incelemek üzere kente bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye'nin her bir köşesinde ulaştırma alanında büyük yatırımlar olduğunu vurgulayan Bakan, vatandaşların hem birbirleriyle hem de dünya ile bağlantısını kurmak için “Hakkâri'de ne yapıyorsak, Edirne'de de Sinop'ta da benzerlerini yapıyoruz. Ülkemiz genelinde son 18 yılda Cumhurbaşkanımız liderliğinde tam 28 bin km bölünmüş yol yaptık. Trafik hareketliliğinin % 70 artışına rağmen, bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarında % 80 azalma oldu. Bu demek oluyor ki, her yıl binlerce can kurtarıldı. Ulaştırma yatırımları bu sebeple çok önemli" diyen Bakan; ülkenin her köşesinde olduğu gibi Sinop'ta da önemli yatırımlar yapıldığının altını çizdi.

Sinop ilinde devam eden 7 ulaşım yatırımının ilerleyen günlerde tamamlanacağını ifade eden Bakanımız, “Sinop-Ayancık Yolu çok önemli, zor ve maliyetli bir proje. Şantiyesi kuruldu, imalatlarına başlandı. İnşallah çok güçlü ve hızlı bir şekilde bu projemizi de tamamlayacağız. Hem eski yolu güven altına alacak; hem de 9,2 km'lik yolu bitirdiğimizde konforlu, güvenli bir yol sağlamış olacağız.  Önümüzdeki yıl bu projeyi tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız." şeklinde konuştu.

GAZİANTEP NİZİP YOLUTAMAMLANIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu çeşitli temaslarda bulunmak ve devam eden ulaştırma yatırımlarını incelemek üzere  Gaziantep'e ziyarette bulundu.

Ziyaretinde Gaziray İçin Elektrikli Tren Seti Alımı İmza Töreni'ne katılan Bakanımız Karaismailoğlu, daha sonra Gaziantep-Nizip-Birecik Yolu Şantiyesine giderek çalışmaların son durumunu denetledi.

Bakan Karaismailoğlu, şantiyede yaptığı açıklamada, kentte devam eden çalışmaların bir an önce bitirilmesi için önemli aşamalar kaydedildiğini belirterek ziyaretler sırasında da bunu gözlemleme imkanı yakaladıklarını söyledi. Karayolu taşımacılığında Türkiye'nin önemli aşamalar kaydettiğini dile getiren Karaismailoğlu, şöyle devam etti: "330 kilometrelik Niğde-Ankara Otoyolu'nun açılmasıyla Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar kesintisiz bir otoyol aksını Türkiye'ye kavuşturmuş olduk. Bu yol da Gaziantep'in daha güvenli ulaşım sağlamasına olanak tanıyacak."

Hatay ve Gaziantep'i yakından ilgilendiren Amanos Tüneli ile ilgili de konuşan Karaismailoğlu, projenin Bölge ve Gaziantep için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Gaziantep-Nizip yoluna ilişkin bilgiler aktaran Bakan, yaklaşık 50 kilometrelik projede son aylarda hızlı bir çalışmanın gerçekleştiğini ifade ederek, Gaziantep-Nizip arasının önümüzdeki ay itibarıyla bölünmüş yol olarak tamamlanacağı bilgisini paylaştı. Yolun standardı yükseltilmiş, konforlu ve güvenli olarak vatandaşlara hizmet edeceğini sözlerine ekleyen Bakan, “Halkımızın yaşam kalitesini yükselten projeleri bir bir hizmete sunacağız" dedi.

KARAYOLLARI EKİPLERİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

Yoğun kış şartlarının yaşandığı bölgelerde ulaşımın aksamaması için canla başla mücadele eden  Karayolları ekipler, vatandaşların rahat, konforlu ve güvenli şekilde yolculuk etmeleri için  çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yurt genelinde 440 adet karla mücadele merkezinde, 10 bin 665 adet makine-ekipman ve 12 bin 626 personel ile çalışmalarını sürdüren Karayolları Genel Müdürlüğü, kritik kesimlerde görevlendirilen 500 adet karla mücadele aracında kamera, 5750 adet karla mücadele aracında "Araç Takip Sistemi" ile tüm araçların çalışmalarını takip ediyor. Çalışmalar sırasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda anında müdahale edilerek, ilgililerle koordinasyon sağlanıyor. Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurulmuş olan karla mücadele merkezlerinde; güzergâh analizi, karla mücadele, açılan ve kapanan yolların anlık durumu gibi bilgiler trafik monitörleri üzerinden takip ediliyor. Ayrıca bu merkezlerde, çalışmalarda kullanılmak üzere 526.129 ton tuz, 402.865 m3 tuz agregası, kritik kesimler için 9.702 ton kimyasal buz çözücü ve 130 ton üre depolanarak hazır durumda bekletiliyor. Tüm bölgelerde cansiperane yürütülen mücadele kapsamında, tipi ve esinti nedeni ile trafik akışının güçleştiği veya kapandığı kesimlere 818 km kar siperi yapıldı. Ayrıca, birçok bölgede rutin karla mücadele devam ederken, bugün itibarıyla; yoğun kar yağışının başladığı Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, Ankara 4. Bölge Müdürlüğü, Bursa 14. Bölge Müdürlüğü ve Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki yollarda da teyakkuza geçildi.

Editör: TE Bilisim