Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor.


Meteoroloji aynı şekilde Karadeniz için de uyarı yaparak Doğu Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Sel baskınları tekrar yaşanabilir.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de öğle saatlerinde itibaren İstanbul'da yağışın başlayacağını belirtti. Şen ayrıca, 'Cuma ve cumartesi Karadeniz’de sel ihtimali devam ediyor. Şehir merkezinde ziyade dağlara yağışın yağması önemli, taşı toprağı yere indiriyor. Tedbirimizi almamız gerekiyor. Doğu Karadeniz’de cuma ve cumartesi risk devam edecek. Muğla ve Aydın civarında da yağış bekleniyor.' ifadelerini kullandı.

İstanbul ve bölgenin doğusunda Kocaeli, Sakarya ve Yalova ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Bölgedeki hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağı öngörülüyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Sakarya'nın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağından sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması isteniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Trabzon'un doğusunda kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların aralıklı ve yerel olarak 23 Temmuz Cuma akşam saatlerine kadar etkili olması öngörülüyor.

Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim