Türkiye'nin Stratejik Konumu ve Ulaşım Projeleri

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin doğu ile batı arasında stratejik bir konumda olduğunu vurgulayarak, dünya ticaretinin artık sadece doğu-batı koridorunda değil, kuzey-güney koridorlarında da ilerlediğini belirtti. Bu çerçevede, FAV Limanı'ndan başlayıp Ovaköy'e, Şanlıurfa'ya ve Kapıkule Sınır Kapısı'na uzanan bir koridorun hayata geçirileceğini ifade etti. Projenin sadece ulaşım değil, enerji nakil hatları ve iletişim hatlarını da kapsadığını vurguladı.

Depremden Etkilenen Şanlıurfa'da Altyapı ve Konut Projeleri

Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"! Antalya'da Türk Müşteriye Ayrımcılık: "Milliyet Farkı Ücreti"!

Depremin etkilediği Şanlıurfa'da kalıcı konutların bağlantı yollarının yapım işinin Karayolları Genel Müdürlüğüne verildiğini belirten Uraloğlu, bu projelerin hızla devam ettiğini ve depremin yaralarını ortadan kaldırmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bakan Uraloğlu'nun ziyareti ve açıklamaları, bölgenin altyapı ve ulaşım projelerine ilişkin önemli bilgiler sunarken, deprem sonrası yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini gösterdi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU