Uzungöl, Trabzon'a 99 km, Çaykara ilçe merkezine ise 19 km mesafede yer alıyor. Zengin bitki örtüsü, turistik tesisleri ve yöresel lezzetleriyle dikkat çeken bölge, trekking, zipline, yamaç paraşütü, salıncak ve foto safari gibi doğa aktiviteleriyle ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor.

Geçen yıla göre daha yüksek ziyaretçi sayısı bekleniyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan altyapı çalışmalarının yanı sıra, işletmecilerin ve yerel yönetimlerin hazırlıklarıyla, bu sezonun daha verimli geçmesi hedefleniyor.

Uzungöl Çevre Koruma Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özen, bölgenin turizmde önemli bir nokta olduğunu vurgulayarak, yerli ve yabancı turistleri beklediklerini belirtti.

Trabzon Atatürk Köşkü'nde Arap Çocuğun yaptıkları hayran bıraktı Trabzon Atatürk Köşkü'nde Arap Çocuğun yaptıkları hayran bıraktı

Turizm işletmecisi Sinan Toprak ise sezon öncesi hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, bereketli bir sezon diledi.

Arap turistlerin son dönemde Karadeniz'e olan ilgisi artmış durumda. Trabzon'da 2023 yılında Arap turist sayısında %112'lik bir artış yaşandı. Bu trendin devam etmesi beklenirken, bölge işletmeleri ve yerel yönetimler, turistlere en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA