Karlı dağların eteğinde sessiz; ama vakur duruşuyla zamana tanıklık eden Köprübaşı, Trabzon'un küçük ama etkili ilçelerinden biridir.

O, bizler için dağların koynunda uyuyan bir peridir. Huzurun ve sükunetin adresidir. Türkiye binasının sağlam direklerinden biridir.

Köprübaşı deyip de geçmeyin. Köprübaşı bugüne kadar nice değerler yetiştirip Türkiye'nin hizmetine sunmuştur. Nice güzel simalar gelip geçmiştir bu bereketli topraklardan. Kimi unutulmuş, kimi de tarihin hafızasına altın harflerle kazınmıştır.

Ülkemizin siyasetinde ve bürokrasisinde çok önemli noktalara gelen merhum Alaattin Kurt, Adnan Kahveci ve Recep Yazıcıoğlu, Köprübaşılı güzel insanlardan sadece birkaçıdır. Bu değerlerden birisi de Köprübaşılı Seyfettin Aslan Aksoy'un oğlu Vali Hüseyin Aksoy'dur. Dilerseniz onun 60 yıla yüz yılı sığdırdığı başarılı ve bereketli hayatından söz edelim:

Hüseyin Aksoy, 1963 yılında Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu burada tamamladı. 1980 yılında Trabzon Lisesinden mezun oldu ve aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandı. 1984 yılında Fakültenin Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1985 yılında Trabzon Kaymakam Adayı olarak (73. Dönem) göreve başladı.Vakfıkebir, Alucra ve Arsin Kaymakam Vekilliklerinde bulundu.

Vizyon sahibi bir yönetici olan Aksoy,  1988 yılında Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile tamamlayarak yeni kurulan Isparta ili Aksu Kaymakamlığına Kurucu Kaymakam olarak atandı. Aksu Kaymakamlığı görevini yürütürken 1990-1991 yılları arasında yabancı dil eğitimi ve yönetim yapısı üzerine incelemede bulunmak üzere ABD 'de bulundu.
       

1991 yılında yine Kurucu Kaymakam olarak Rize'nin yeni kurulan Hemşin ilçesi kaymakamlığına atandı. Hemşin Kaymakamlığı görevi sırasında yaklaşık bir yıl süre ile Rize'nin Pazar ilçesi kaymakamlığını da vekâleten yürüttü. 1993 yılında Malatya Yeşilyurt Kaymakamlığına atandı. 1995 yılında içişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğine atandı. 1996 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu. Teftiş Kurulunda bulunduğu süre içerisinde Teftiş, inceleme ve araştırma, özel denetim, soruşturma gibi birçok farklı görevi yerine getirdi.

Aksoy, Mülkiye Başmüfettişi kadrosunda iken 1997 yılında Başbakanlık İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu Sekreteryasında İçişleri Bakanlığı temsilcisi olarak görev aldı. Bu süre içerisinde İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi noktasında yapılan birçok çalışmaya katkıda bulundu. Bazı kanun tasarı taslakları çalışmalarında görev aldı.

Son derece çalışkan, başarılı ve mütevazı bir insan olan Vali Hüseyin Aksoy, 2000 yılında İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevine getirildi. Yaklaşık 1.5 yıl bu görevde bulundu.  2001 yılında Muğla Valiliğine atandı. 4 yıl 3 ay bu görevi yürüttü. 2006 yılında Mersin Valiliğine atandı. 4 yıl 4 ay bu görevde kaldı. 2010 yılında Samsun Valiliği görevine atandı.4 yıl 4 ay bu görevde bulundu.  2014 yılında Diyarbakır Valiliği görevine atandı. 2 yıl 9 ay bu görevi icra etti. 2017 yılında Kocaeli Valiliğine atandı. 3 yıl bu görevi yürüttü. 2020'de Aydın Valiliğine atandı ve bu görevini üç yıl 2 ay sürdürdükten sonra  09/08/2023 tarihli ve 2023/376 sayılı kararnameyle Eskişehir Valisi olarak görevlendirildi.         

Türk bürokrasisinde çok uzun görevde kalmalar sıkça rastlanan bir durum değildir. Fakat bunun bir istisnası vardır, o da Köprübaşılı hemşehrimiz ve gururumuz Vali Hüseyin AKSOY''dur. Vali Aksoy, kesintisiz tam 23 yıldan beri Türkiye'nin hem nüfus hem de etki bakımından en büyük şehirleri olan Muğla'da, Mersin'de, Samsun'da, Diyarbakır'da, Kocaeli'nde ve Aydın'da valilik yaptı. Son valiler kararnamesiyle de yine bir büyükşehrimiz olan Eskişehir'e vali olarak atandı. Görev yaptığı ilçe ve illerdeki çalışmalarından dolayı çok sayıda takdirname ve teşekkür belgesi alan Vali Hüseyin AKSOY resim öğretmeni Hülya Hanımefendi ile evlidir . Aksoy, 1994 doğumlu Mehmet Erdoğan isimli bir çocuk babasıdır. 

Gayretli, disiplinli, adil ve hakkaniyetli bir idareci olan Vali Hüseyin AKSOY; aynı zamanda da hemşehrilerine vefalı ve düşkün bir insandır. Bunu Mersin valisi olduğu sırada, ödül almak için bu şehre gittiğimde, kendisini makamında ziyaret ettiğimde bizzat görmüştüm. Kendisiyle makamında uzun sayılabilecek bir süre görüşmüş, zengin ikramlarına bizzat şahit ve muhatap olmuştum. Kırk yıllık dost gibi çok sıcak karşılamıştı bizi. Köprübaşılılar olarak kendisini çok seviyor ve onunla her zaman gurur duyuyoruz. Vali Aksoy'a Eskişehir Valiliği vazifesinde üstün başarılar diliyorum. Allah muvaffak eylesin.