Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından, kampanyaya ilişkin tüm detayların bulunduğu bir video paylaştı.

Kampanyaya ilişkin merak edilen 8 soru ve yanıtları şu şekildedir:

1. Soru: Konut için ne kadar hibe ve kredi verilecek?

Kıdem Tazminatında Reform Geliyor: İşçi ve İşveren İçin Garanti! Kıdem Tazminatında Reform Geliyor: İşçi ve İşveren İçin Garanti!
  • Yanıt: Bakanlık tarafından "Yarısı Bizden" diyerek hak sahiplerine yarı yarıya destek sağlanacak. Bir konut için 700 bin lira hibe ve 700 bin lira kredi verilecek. Diğer her konut için ise 1 milyon 400 bin lira kredi desteği sağlanacak.

2. Soru: İş yeri için ne kadar hibe ve kredi verilecek?

  • Yanıt: İş yeri için de destek yarı yarıya sağlanacak. Bir iş yeri için 350 bin lira hibe ve 350 bin lira kredi verilecek. Diğer her bir iş yeri için ise 700 bin lira kredi desteği sağlanacak.

3. Soru: Kredi için gelir şartı aranıyor mu?

  • Yanıt: Hayır, hak sahiplerine kredi verilirken gelir ve kredi puanına bakılmayacak.

4. Soru: Kiracılara destek sağlanacak mı?

  • Yanıt: Evet, dönüşüm sürecinde kiracılara da destek sağlanacak. Taşınma desteği olarak bir kereye mahsus 100 bin lira verilecek.

5. Soru: Bakanlık ödemeyi ne zaman, nasıl yapacak?

  • Yanıt: Ödemeler hak sahibi adına yükleniciye yapılacak. Bakanlık, ödemeleri hak sahiplerinin anlaştığı yüklenicinin Emlak Katılım Bankası'nda açacağı vadesiz hesaba dört taksit halinde yapacak.

6. Soru: Hak sahiplerinin ödemeleri ne zaman başlayacak?

  • Yanıt: Ruhsat tarihinden itibaren 24 ay sonra ödemeler başlayacak.

7. Soru: Kampanya hangi şartlarda uygulanmayacak?

  • Yanıt: Projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının belirli sınırları aşması veya 1 Nisan 2023'ten önce ruhsat alınması halinde kampanyadan faydalanılamayacak.

8. Soru: Kredi geri ödemeleri nasıl hesaplanacak?

  • Yanıt: Ödemeler, ruhsat alındıktan iki yıl sonra başlayacak ve 10 yıla kadar vade uygulanacak. Faiz uygulanmayan ilk yılın ardından kalan borç miktarı, yıllık TÜFE artışının yarısı oranında güncellenerek kalan taksit sayısına bölünecek.

Bu detaylar, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşlara sağlanacak desteklerin ve ödeme koşullarının netleşmesini sağlamaktadır.

Muhabir: AYŞE SANCAK