AK Parti İl kongreleri ile yeni bir döneme girildi. Bu yeni dönem Cumhur ittifakını genişlemesini de kapsadı. Aynı zamanda da SP hassasiyeti ile Milli Görüşe yönelik bir dönüş de hissettirdi.

Trabzon’da da Milli görüş kökeninden gelen eşi hanımefendi İHH Başkanı olan Dr. Sezgin Mumcu’ya parti teslim edildi. Sezgin Mumcu da ateşten bir gömlek giydi.

Şunun için, Partileri başarısız iken alırsın ve yukarı taşırsın. Ve sen başarılı olarak addedilirsin. Sezgin Mumcu ve ekibi partiyi Trabzon’da en üst noktadan aldı ve bundan sonraki 3 yıllık süreci yönetecekler.

Önceki gün Partinin Basın ve Hakla İlişkiler Başkanı Numan Yardım aradı ve Basın buluşmasına davet etti.

Başkan Sezgin Mumcu’yu anlatmama gerek yok, bu şehir yıllardır onu tanıyor, ve tertemiz bir isimdir.

Daha önce yazmıştım, Trabzon’da siyaset zordur. Hele de yıllarca arkada olup siyasette yer aldıktan sonra birinci adam olmak daha da zor.

İl Başkanı olarak atandıktan sonra çalıştığın isimlerin yarısından fazlasını dışarda bırakmak ve yeni ekip kurmak kolay mı?   

İşte Sezgin Mumcu bu zorluklar içinde geçti basının karşısına çıktı.

Genel Cerrahlığın verdiği rahatlık elbette var.

Şehitlerimize rahmet diledi ve sonrasında  önemli bir görev devraldığının altını çizdi. Yeni dönemde çok çalışacaklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabasına ve tercihine layık olacaklarını ifade etti.

Partideki yorgunluğu, yenilenmelerin gideceği inandığını aktardı. Halka aramızda mesafe varsa tamamen kaldıracağız diye konuştu.

Soru-cevap bölümünde de Trabzon’un en önemli sorunu gündeme gelince

‘Trafik’ dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir çalışma yaptığını ve su sorununun çözümüne yönelik çabayı övdü.

İl Başkanı, ilk kez Güney Çevre yolu yapılacak dedi.

AK Parti’de il yönetimi oluştuktan sonra dışarda kalanlar tartışıldı. Başkanlık Divanı yapıldıktan sonra da dikkat çekti. Kendi bakış açım ve tespitip ile şu soruyu sordum:

-Öncelikle şehitlerimize rahmet dilerim, sizleri kutluyorum ve başarılar diliyorum. Başkanlık divanını oluşturdunuz. 2023 seçimlerine doğru Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeniden seçilmek için yüzde 51’in üzerine çıkmak için her formülü deniyor. Belki Genel Başkanlığı Numan beye bırakıp daha da tarafsız kalmaya da gayret edecek. Baktığımızda bir yanınızda HAS Parti eski il başkanı Sevgili Ömer Topaloğlu ve bugünün siyasi işler başkanı. Yani başkan vekiliniz. Diğer yanınızda ise HAS Parti’nin eski il Başkan Yardımcısı ve bugünün AK Parti Teşkilat Başkanı olan Bayram Öztürk var. Bu görev dağılımı sizin tercihiniz mi yoksa Numan Kurtulmuş beyin gelecekte olası genel başkanlığına bir hazırlık mı?

Sezgin Mumcu şu cevabı verdi: ‘Bayram bey 6 yıldır AK Partide önemli görevlerde. HAS Parti diye bir parti zaten kalmadı. 6 yıl önce kapanmış bir parti. Hem Ömer bey, hem de Bayram bey Ak partinin değerleridir.’

Diğer gazeteci arkadaşlar sorular sordu ve cevaplarını aldılar.

Özellikle AK Parti kongrelerinde Virüsün yayıldığı iddiasına ise Dr. Mumcu ‘Her türlü önlemi alarak kongremizi yaptık. Risk her yerde var’ cevabını verdi.

Bir gazeteci, Tarım ve hayvancılık önemli, Trabzon’un bir hayvan pazarı neden olmasın derken Başkan Belediye Başkanları görüşeğini ve Trabzon’a hijyen bir Hayvan pazarı kazandıracaklarını ifade etti.

Başkanı Mumcu’nun basınla buluşması güzel bir ortamda geçti.

Şehitlerimizin vermiş olduğu hüzun toplantı salonuna da yansıdı.

Allah şehitlerimize rahmet etsin. Mekanları cennet olsun.

Bir ara CASA uçağı kabusu vardı.

Özel kuvvetler mensuplarını şehit verdik ard arda.

Sonra o uçakları kaldırdık..

Acilen kendi uçaklarımızı devreye almamız gerek!