Trabzonspor’un borcu bir yıl önce 176 milyon TL idi. Bugün ise 172 Milyon TL. Dönem içinde, yani 7 aylık sürede gelirler 101 milyon TL, giderler ise 103 milyon TL olmuş. Geçen süre içinde yönetim nerede ise denk bütçe yapmış. Trabzonspor’un parası y
Trabzonspor’un borcu bir yıl önce 176 milyon TL idi. Bugün ise 172 Milyon TL.
Dönem içinde, yani 7 aylık sürede gelirler 101 milyon TL, giderler ise 103 milyon TL olmuş.
Geçen süre içinde yönetim nerede ise denk bütçe yapmış. Trabzonspor’un parası yenmemiş.
Saha sonuçlarına bakalım.
Trabzonspor Avrupa ile birlikte lige baktığımızda ‘İdare eder’ diyelim.
24 Puan ve Avrupa’da bir üst gruba çıkma başarısı.
Şimdi Trabzonspor yönetimine sözlerimiz olacak.
Öncelikle transferde çok iyi isimler alınmalı. Maluda ve Bosingwa gibi dönemi geçmiş yıldızlar bizim beklentilerimizi çözemez.
Sonuca katkı yapacak futbolcu lazım.
İkinci yarı Beşiktaş maçıyla başlayacak ve arkasından Fener Trabzon’a gelecek.
Şike’nin patlak verdiği dönemden sonra Fenerbahçe bizi birkaç kez yendi. Bu pozisyonda yine Trabzon’a gelir ise yine yener gider!
Gördüğüm kadarıyla Trabzonspor için ikinci yarı daha zor olacak.
Başkan Hacıosmanoğlu, Asbaşkan Ali Kemal Başaran ve sokağı iyi dinleyen Köksal Güney eldeki mevcut oyunculardan satmalı ve üzerine katarak yeni oyuncular almalılar.
Trabzonspor iki kaliteli yerli bir de kaliteli yabancı oyuncu getirmeli.
Aksi olursa ligi 40 puanla bitiren sıradan bir takım ve Juventus’a iki maçta da yenilip elenen bir Trabzonspor çıkar ortaya.
Teknik kadroya da bir sözüm var.
Sergen Yalçın, oyuncularının parasını yönetime ödetemediği için ayrılıyor.
Sizin öyle bir sorununuz yok.
Siz de istediğiniz oyuncuların alınması için bastırın.
İstifa edin demiyorum.
Bastırın.
Galatasaray’ın ikinci takımını izlediniz.
O takımda iki oyuncu alın.
Ama alın..
En İyi Hücumcu!
Son maçta iki gol attı diye yazmıyorum. Türkiye’nin en iyi hücum futbolcularından birisi Burhan Eşer’dir. Bugüne kadar hak ettiği değeri bulamadı.
Ancak Sivas’ta yıldızı yeniden parladı. Belki olgunlaştı da diyebiliriz. Trabzonspor’a alın demeyeceğim.
Çünkü gazeteciler yazdığında yönetimler tersini yapıyorlar! Zaten Burhan Eşer’i 10 yıl önce Hamza Mısır, maçını yönettikten sonra Trabzonspor’a önermişti! Olgunlaştıkça değerlendi.
Hakemlik Şansı
Trabzon’un çıkışta olan hakemlerinden Barış Şimşek FİFA kokartı takmıştı. İyi de çıkış yaptı. Her hafta maça gitti. Kasımpaşa-Beşiktaş maçına da zorluk derecesi yüksek diye Barış verildi. Ancak dünyada bugüne kadar olmamış bir olay oldu. Kasımpaşalı Dong topu eline aldı ve Almeida’nın ayağındaki topa vurdu. Hakem şansı olacak derler ya o şans Barış’la değildi. Ancak baktığınızda hangi yıldız hakem bu tür hataları yapmadı. Bu pozisyon Barış ve ekibine bir tecrübe olacak ve geleceklerine katkı yapacaklardır. Denir ya sizin şer bildiklerinizde hayır vardır.
Öztürk: Geleceğiz
Trabzonspor’un son Mali Genel kurulu ile ilgili görüşlerini aldığımız Mehmet Öztürk, ‘Katılım az oldu.
Trabzonspor’a da çok yakışmadı. Muhtemelen Yargıtay kararından sonra Trabzonspor bir seçimli kongreye gidecek.
Bu kez Kuyumcular camiasından genç bir ekiple birlikte yönetime talip olacağız. Artık zamanımız geldi.’ dedi.
Son iki kongrede ismi yönetim için geçen Öztürk, ‘Biz bir ekibiz ve yönetime ekip olarak talip olacağız’ diye konuştu.
Ali Kandil’den Şiir
Trabzon’un başkanı
Siyasete bulaştı
Hoca İncil’e baktı
Bu yüzden yolu şaştı
Taraftarın takıma
Hiç kanı kaynamıyor
Bu taraftar farkında
Takım top oynamıyor
Milyarlık yabancılar
Formaya baktılar hor
Tek vuruş adamın yok
Alternatif çift santrafor
Bugün kavga etmenin
Ne zamanı ne yeri
İnşallah başkan olarak
Çakıroğlu dönecek geri
Biraz Da Nostalji
1-Hüsamettin Cindoruk Karadeniz gezisinde partililer ve gazetecilerle
2-Maçka Esnafspor’un yeni yönetimi. Turgut Özdemir, Turgut Balık, Atakan Kadıoğlu.
- - - -