Rozet takım törenine MHP MYK eski üyesi Şeref Oruç, İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, eski milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, MHP Gümüşhane İl Başkanı Nadim Aydın, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, MHP Giresun İl Ertuğrul Gazi Konal, Başkanı bölgedeki MHP’li belediye başkanları ile MHP gönüllüleri katıldı.
 
Önce Ülkem Ve Milletim
 
Rozet takma töreninde konuşma yapan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Bugünlere kolay gelinmedi. MHP’ye katılmak için gelerek yüreklere ile bizlere güç verenlere ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Bu parti, beklentisi olanların partisi değil, onca ülkem ve milletim diyenlerin partisi. Bu partinin lideri yaptığı konuşmalarla, duruşuyla, ilkesiyle milli bir işaret yapan, davası kızıl elmayı devlet davası yapan bir liderin partisi. O lider ki benim aklım fikrim Türkiye’dir diyen, her konuştuğu doğruluğu tescil edilen bir lider. İşte yuva, işte teşkilat, işte parti, işte lider. Bundan ötesi yok” dedi.
 
Devlet Bahçeli’nin Arkasındayız
 
İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Devletimize, vatanımıza, bayrağımıza, Milliyetçi Hareket Partisi’ne olan sevgimiz nefes aldığımız zamanla irtibatlıdır. Biz bunları kalbimizle değil, ruhumuzla seviyoruz. Çünkü kalp bir gün durur ve her şeyi unutur. Ama ruh hiçbir zaman kaybolmaz ve sevmeye devam eder. Biz sadece ülkede beka sorununu anlayanlardan tarafız. Biz, bizi kimin yönettiğine değil, sadece nasıl yönettiğine bakarız. Çünkü biz aslı bir, sözü bir, şerefli Türk Milletinin Milliyetçi Hareket Partisiyiz. Bizi asılsız suçlamalarla yıldırmaya çalışanlara da buradan diyorum ki, ‘Yedi düvelin saldırısı ile karşı karşıyayız.’ Ne yapacaktık, tek devlet diyenleri bırakıp Kürdistan diyenlerin yanında mı poz verecektik. Başbuğ adına üniversite açanları yanımızdan itip de Başbuğ düşmanları ile mi olacaktık. Ezan sesinden rahatsız olduklarını söyleyip, şehitler ölmez vatan bölünmez sözünden tiksindiklerini söyleyenlerle mi olacaktık. 15 Temmuz bir tiyatrodur diyenleri unutmayacağız. Biz Alpaslan Türkeş’in çocuklarıyız, Mustafa Kemal’in izindeyiz. 26 sene önce bizi uyaran FETÖ’ye hiçbir methiye dizmeyen tek lider olan Türk Dünyasının lideri Devlet Bahçeli’nin ölümüne arkasındayız. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu. MYK eski üyesi Şeref Oruç’un konuşmalarının ardından partiye yeni katılan yaklaşık bin 500 üyeye törenle rozetleri takılarak, ‘Yuvanıza Hoş geldiniz’ denildi.
Bahattin BAŞTÜRK
 
Editör: TE Bilisim