Sevgili okurlar denk geldi ya da denk getirildi mi bilemem ancak Osmanlı maçı yeni seçilen yönetim ile takımı Ankara’da bir araya getirdi. Takımın cezalı eksikleri yetmezmiş gibi maç anında iki önemli futbolcu sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı. Bu da yetmezmiş gibi bir de son on beş dakikayı Onur değişme hakkı kalmadığı için ciddi bir sakatlıkla tamamlamak zorunda kaldı. Bütün bu sorunlar mazeret olmasa da bir takımın beş banko oynayan önemli isimler oynamıyorsa en güçlü takımlara bile ciddi sorun yarattığını görmezden gelemeyiz. Kaldı ki bizim takım tam kadro sahaya çıkmış olsa da başta müdafaa hattı olmak üzere çok ciddi sorunları olan bir takım olduğunu da biliyoruz. Nitekim Trabzonspor forması sırtında olan on bir kişi sahada ise yetmişten sonra iki farkı koruyamıyor ise ne denli takımsal sıkıntımız olduğu kendiliğinden ortaya çıkar. Sonuç olarak bir Alanya şoku yaşamaktan son anda kurtulup aldığımız bir puan ile yine beşinciliğin en güçlü adayı konumumuzu koruduk.
 
Sevgili okurlar yönetim kurulu ilk maçında takımı yalnız bırakmaması çok doğal, ancak görev bölümünü de Ankara’da yapacak kadar sıkışmışlık bazı önemli görüşmelerin yapılacağı izlenimi verdi. Net bir bilgim olmamasına rağmen umarım kulübümüz adına umut veren görüşmeler yapılmıştır ya da o görüşmelerin yapılması için gerekli randevular alınmıştır.
 
Sevgili okurlar geçen hafta Sayın Ağaoğlu’nun TRT Spor’da gazeteciler ile yaptığı mülakatta Trabzon kentinin spor tarihçesi yanında birçok konuya değindi. Kulüp ve de takımın bulunduğu durumdan kurtuluşunun kendi içindeki değerler ya da var olan potansiyel ile çözebileceğinden söz etti. Genellikle akli selim olan herkesin üretken alt yapı ile üst yapının koordine edilip uygulamaya konulması, atılması gereken ilk büyük adım olarak hep savunulmuştur. Ne var ki geçmiş başkanlar dâhil herkes bundan bahsetmiş, ancak mecbur kalmayınca hiçbiri bu düşünceyi uygulamamıştır. Beklenen odur ki artık herkesin duygularını okşayan sözler yerine (ki Başkanın programda yaptığı tam da bu idi) takımın kısa orta ve de uzun vadede nasıl yapılandırılacağı ile birlikte ekonomik krizden nasıl çıkılacağı belli plan ve de ilkeler çerçevesinde camia ile paylaşılmalıdır.
 
Sonuç olarak bu planlama yapılıp camia ile paylaşılır ise, zaten çok ağır şartlarda elini taşın altına koyan yönetim inandırıcılığı oranında çok daha büyük desteği yanında bulacağından hiç kuşku duymuyorum. Geçmişte olduğu gibi devam edilirse Allah Trabzonspor’u korusun. İyi haftalar…